Adobe Photoshop

Adobe Photoshopyaiku editor grafis bitmap kanggo nggawe lan nyunting grafis bitmap (kayata foto) digawe dening Adobe Systems.

Sajarah

Versi pisanan (1.0) dirilis ing Februari 1990 kanggo Mac OS ing sangisoré Adobe Systems. Saiki, versi kaping 14, kasedhiya ing label, kasedhiyaAwan Kreatif(CC). Originally, Photoshop digawe dening sedulur Thomas lan John Knoll, sing wiwit nggarap 1987. Salah sijine poin paling penting yakuwi release sistem operasi Microsoft Windows ing 1996 (versi 4.0). Penunjuk Creative Suite yang dipakai di versi baru mencerminkan fakta bahwa Photoshop diintegrasikan dengan Adobe Creative Suite Adobe, termasuk Adobe Illustrator dan Adobe InDesign. Rujukan Cloud Creative, mung versi paling anyar, nuduhake yen Photoshop luwih terintegrasi ing cloud.

Photoshop kulawargaPiranti lunak Adobe Systems:

  • Photoshop CS6
  • Photoshop CC
  • Photoshop Elements 11.0 kanggo Macintosh
  • Photoshop Elements 11.0 kanggo Windows
  • Photoshop Elements 11.0 & Adobe Premiere Elements 11.0
  • Photoshop Lightroom 5
  • Photoshop Touch

Photoshop minangka kriya

Ing basa Inggris, tembung kasebut isih luwih umumPhotoshop a photoshoppingkanggo nyunting digital (utamané retouch) gambar lan foto ing wangun digital (apa ing Adobe Photoshop utawa program liyane). Iki nambahake kasunyatan manawa Adobe Photoshop minangka salah sawijining program paling misuwur lan standar profesional de facto kanggo nyunting foto lan foto. Nanging, Adobe nglawan konotasi kasebut.

CS3

Versi anyar Photoshop ndadekke antarmuka panganggo sing ditambahake fitur kapabilitas pelabuhan pallet, sistem RAW sing luwih apik, pengaturan cetak sing luwih apik, dhukungan PDF sing luwih apik, lan Adobe Bridge. Liyane anyar sing penting banget yaiku "Filter-filter cerdas", sing mbisakake nggunakake filter ora nganggo rusak lan kemungkinan editing pungkasan.

CS5

A CS5 utama versi anyar punika Content-Aware Isi kanggo retouching gampang lan mbusak obyek saka gambar - Photoshop piyambak mangerténi carane mbusak bagean saka gambar, "nyamarake" lan nggantosaken karo isi sing cocog liyane saka foto utawa gambar. Iki nyepetake, nyederhanakake, lan ngotomatisasi akeh suntingan sing kudu dilakoni kanthi manual ing sasi kepungkur. Kacepetan program uga ningkat banget, lan uga nggunakake potensial daya gedhe saka kartu grafis komputer. Dheweke bisa nggunakake CUDA minangka daya komputasi, malah kanggo grafis liyane sing mbutuhake imaging real-time.[1]Piranti tambahan lan fitur sing ditambahake ing panyuwunan masyarakat.

CS6

Photoshop wis ngliwati perubahan desain radikal ing CS6. Ing kawitan marketing kulit anyar peteng, kang disetel minangka default, nanging uga unsur antarmuka panganggo liyane wis diubah kanggo salaras kanggo modern standar lan panjaluk tartamtu saka kedhaftar profesional, sing disebut kanggo operasi liyane ngengkel lan langit.

Paling owahan nanging maneh tindak ngisor permukaan lan Photoshop CS6 dibandhingake versi sadurungé tenan kilat cepet, utamané amarga dandan Mercury Engine, kang digunakake kanggo ngapusi foto saka kinerja lan kabisan ing kertu grafis.

Antarane instruments ing paling expansion lan dandan lunch Content-Aware kita fitur sing lagi mentas ditambahake Content-Aware Patch lan Content-Aware Pindhah. Tilas alat, Patch, dianggo kaya Content-Aware Isi metu versi CS5 nanging ngidini kedhaftar ing wektu nyata kanggo milih saka bagean gambar wis dadi anyar Isi spasi P kui, saéngga asil kualitas user kontrol luwih tanpa ngorbanaké ing kacepetan eksekusi pangaturan.

Content-Aware Move yaiku alat sing paling canggih sing ora bakal mbusak bagian sing dipilih saka gambar, nanging mung pindhah menyang bagian liya saka gambar. Iku bakal ngganti spasi kothong kayadene alat Patch Konten-Alat lan ngobah obyek sing dipindhah menyang latar wuri anyar. Ora ana alat kasebut njamin kualitas panyuntingan 100 ing kabeh potret, nanging ing pirang-pirang kasus kualitas owah-owahan iku konsisten karo panyuntingan manual sing akeh-wektu. Tambahan, fitur Content-Aware bisa digunakake dening pangguna sing isih ora ngontrol Photoshop kanthi asil sing memuaskan.

CC

DitingkatkanCCana sambunganAwan Kreatif, model bisnis Adobe anyar sing arep digantiSuite Creativelan ditepang ing Mei 2012. Ing model iki, piranti lunak iki diakses ora minangka prodhuk nanging minangka layanan, lan kanthi mangkono uga nduweni cara pambayaran sing durung rampung - pangguna ora mbayar piranti lunak nanging kanggo kemampuan nggarap. Kanggo pembayaran saben wulan reguler, kira-kira 50 US Dollars diwenehi akses menyang kabeh fitur program, kalebu 2 GB Cloud Space (kanthi pilihan kanggo nambah 20 GB ekstra). Yen padha mungkasi mbayar, bakal langsung entuk akses menyang piranti lunak lan kabeh karya sing disimpen ing format berkas tertutup,kang ora kompatibel karo versi Creative Suite.Tambahan, akses menyang méga bakal diblokir.Iki owah-owahan penting banget ing privasi reregan Adobe iki ditampa banget positif dening pemegang saham saka perusahaan, Adobe dhewe presents iku minangka owah-owahan revolusioner optimistis, nanging kedhaftar long-term nyebabake reaksi salabetipun, kalebu mbantah lan pandonga marang Amandemen iki, mlebu dening puluhan ewu wong.Pangurus presiden Adobe Creative Solutions ngandhakake, dheweke mangerteni pangguna yen iki owah-owahan gedhé, nanging Adobe dadi fokus ing prinsip Cloud Creative supaya kabeh inovasi bakal fokus lan diterapake ing model iki.

Format file output saka program kasebut

  • PSD(Photoshop document) - format sing nyimpen masker individu, lapisan, campuran, saluran, dalan,
  • PSB(Photoshop format document gedhe) - The format dirancang kanggo dokumen format gedhe - nganti 300 000 piksel ing salah siji ukuran lan ngijini sampeyan nyimpen file luwih gedhe saka 2 GB (kudu diaktifake ing setelan); kadhaptar ing Photoshop CS
SIGN menyang akun

×
Kelalen DETAILS YOUR?
×

Mangkata

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!