Angelina Jolie Pitt, lair minangkaAngelina Jolie Voight(* 4 Juni 1975 Los Angeles, California) yaiku aktris film Amerika lan duta khusus Komisaris Tinggi PBB kanggo Pengungsi. Dheweke putri saka aktor Amerika, Jon Voight.

Sadurunge dheweke kerja dadi modhél. Dheweke asring diarani minangka salah sawijining wanita paling ayu ing donyalan ora mung ngandhani media tabloid bab urip pribadine. Dheweke dadi juara tiga Golden Globe Awards lan Oscar Film.

Karir akting dheweke wis wiwit dadi bintang ing film sing paling murahCyborg II: Shadow Kaca(1993). Dheweke pisanan mbintangi film kasebutJaringan mbebayani(1995). Dheweke mbintangi film biopikGeorge Wallace(1997) aGia(1998), sing duwe kritik positif. Oscar menang peran aktris pendukung paling apik ing drama kasebutGangguan(1999). Ketenaran internasional wis entuk berkat kanggo peran Lary Croft, pahlawan saka seri game komputerTomb Raider, ing filmLara Croft - Tomb Raider(2001). Wiwit kuwi, wis ana ing antarane bintang-bintang sing paling misuwur lan sing paling apik. Sukses komersial paling gedhe wis direkam karo komedi aksiMr. & Mrs. Smith(2005) lan film animasiKung Fu Panda(2008) aKung Fu Panda 2(2011).

Dheweke nikah karo aktor Jonny Lee Miller lan Billy Bob Thornton. Awit 2005 wis urip karo aktor Brad Pitt wiwit 2014 wis nikah. Hubungane narik perhatian media ing saindenging jagad.Bebarengan karo Pitt, dheweke duwe anak-anak Shiloh lan Vivienne lan Knox, lan uga ngangkat anak-anak Maddox, Zahar, lan Pax. Dheweke melu proyek kamanungsan ing saindenging donya, utamane ing masalah pengungsi ing UNHCR.

Dheweke lair ing Los Angeles, California. Dheweke putri saka Jon Voight lan Marcheline Bertrand. Adhine iku aktor James Haven, penyanyi paman lan penulis lagu Chip Taylor. Dheweke iku bapak saka aktor Maximilian Schell lan Jacqueline Bisset. Sawise bapake nampa warisan getih Jerman lan Slowakia,ibuné dicampur French-Canadian, Walanda lan Jerman.Kaya ibune, Angelina ngrasa kaya Iroquois parsial.Leluhur pribumi sing dikenal mung wong wadon lahir Huron sing lair ing 1649.

Jon Voight kanggo Academy Awards (Oscar) ing 1988; Jolie lenggah ing pundhak tengen

Sasampunipun istirahat ing tiyang sepuhipun 1976, piyambakipun manggen kaliyan rayinipun ibunipun, ingkang mbrontak ambisiipun kanggé ningkataken kapinteran anak.Minangka bocah, Jolie kerep mirsani film karo ibune, dheweke ngakoni yen dheweke dadi salah sijine rangsangan sing mimpin dheweke dadi aktris; ora dipengaruhi dening bapak.Nalika umur enem taun, kulawarga (bareng karo ibu tirine, produser Bill Day) pindah ing New York;padha bali menyang Los Angeles limang taun mengko. Angelina Jolie mutusake kanggo tumindak karir akting dheweke lan nggabung karo Institut Teater Lee Strasberg, ing ngendi dheweke nglakokake rong taun ing pagelaran teater.

Ing 14, dheweke ninggalake sekolah akting lan ngandika dheweke kepengin dadi direktur lembaga pemakaman.Dheweke wiwit dadi model, main ing pameran ing Los Angeles, New York lan London. Sajrone wektu iki, dheweke pindhah ing ireng lan, bebarengan karo dheweke banjur-kanca, experimented karo BDSM (playing pisau).Nalika hubungane rampung sawise rong taun, dheweke nyewa apartemen liwat garasi sawetara blok adoh saka omah ibune.Dheweke sekolah menengah lan bali maneh sinau akting. Mengko wektu sing mengkono: "Aku isih ana ing atiku - lan aku bakal tansah - a punker enom karo tato."

Sajrone adhine dheweke nandhang depresi kanthi kecenderungan suicidal.Beverly Hills Sekolah antarane anak saka kulawarga ingkang sugih saka tetanggan felt sepi lan dipoyoki amarga saka tokoh banget lancip lan nganggo kacamata lan penyonggo.Iku angel kanggo dheweke kanggo nggawe kontak emosi karo wong-wong ing lingkungan lan supaya dheweke resorted kanggo gawe piala dhewe.Mengko, dheweke kandha, "Aku wis ngoleksi pisau lan aku tansah duwe sawetara bab ing aku. Ritual, sing saya ngiris lan ngrasakake rasa nyeri, menehi kula rasa urip, semono uga relaksasi, saengga ana efek sing marasake awakmu. "Dheweke uga wiwit ngobrol karo obat-obatan; ing taun-taun 20, dheweke wis pengalaman karo "meh saben obat sing kasedhiya", kalebu heroin.

Hubungan karo bapake tansah dadi masalah. Amarga kaeliminating Voight, sing dadi alasan kanggo ngilangake perkawinan wong tuwanane, bapakne wis ngendhika nganti pirang-pirang taun.Kanggo nambah sesambetan ing turnamen milenium, dheweke main bebarengan ing Lara Croft - Tomb Raider. Nanging banjur hubungan kasebut saya tambah.Ing Juli 2002 takon, nalika dheweke nggunakake jeneng tengah Jolie kanggo wektu sing suwe, kanggo nggawe identitas dheweke dadi aktris. Mulane, kanthi resmi dijaluk jenenge mbusak jenenge Voight, sing disetujoni dening 12. September 2002.Ing sasi Agustus iki Voight nyatakake kanggo majalahakses Hollywoodsing anak wadon duwe "masalah mental sing serius".Nanggepi, putri ngandika yen dheweke ora pengin kontak karo bapake.Dheweke nambahake yen amarga adopsi putra Maddox, dheweke ora mikir bakal sehat terus karo Voight.Mung enem taun sawisé tilar donya ibune sing dikasihi ing 27. Januari 2007, ana paling ora saksama rekonsiliasi antara Angelina lan bapake.

Nalika dheweke umuré 7, dheweke éntuk peran cilik ing film kasebutLookin 'kanggo Get Out(1982). Bapakipun, Jon Voight, ingkang nyerat skrip, main ing film kasebut. Ing 16, dheweke mutusake kanggo karir aktinge. Awalipun dheweke duwe masalah karo tes kamera, dheweke kerep dipuntudhuh dadi "peteng banget."Dheweke main ing limang film mahasiswa sadulur, sing dijupuk sak studi ing USC School Cinema-Television. Angelina uga dadi bintang video music, kayata "Ngadek Kula Woman" dening Lenny Kravitz (1991) "Alta Marea" dening Antonella Vendittiho (1991), "Iku About Time" by Lemonheads lan "Rock lan Roll impen Ayo Liwat" dening daging Loaf (1993).

Dheweke miwiti karir film profésional ing 1993 nalika dheweke menang peran utama ing film fiksi ilmiah kanthi anggaran murahCyborg 2 - Shadow Kaca. Dheweke karakter, Casella "Cash" Reese, yaiku robot humanoid, sing tujuane kanggo nembus markas perusahaan mungsuh lan njeblug ing kono (malah kanthi banding seks). Angelina dadi kuciwa ing film dheweke wis mlaku luwih saka setahun ing bangkrut sabanjure.Kanggo peran cilik ing film independenOra ana bukti1995 mbintangi film Hollywood wiwitaneJaringan mbebayaniperanan saka hacker Kate "Asam Lebokake" Libby.The New York Timespadha nulis: "Kate (Angelina Jolie) unggul. Mbok menawa dheweke katon luwih canggih tinimbang dheweke. Antarane wong-wong iku banget, ing laku, peretas wanita sing mulih ing komputer lan ngeyel ing layar. Senadyan dheweke kepenak, dheweke kudu ngerti, dheweke seneng karo panampilan angel sing diwarisake saka bapakne, Jon Voight. "Senadyan film kasebut ora sukses sacara komersial ing bioskop, film kasebut dadi film kultus sawise ngisi video kasebut.

Ing 1996, Angelina main peran ing komediNdhelikake Wedding, adaptasi modern gratis saka Romeo lan Juliet, diselehake ing lingkungan loro kulawarga Italia sing bingung sing duwe restoran ing Bronx. Ing filmRembulan ing ara-ara samunmainake wanita enom sing jatuh cinta karo wong tuwa (Danny Aiello) nalika dheweke nuduhake perasaan marang ibune (Anne Archer). Isih ing 1996, Angelina main ing film kasebutFoxfireMargret "Legs" Sadovsky, salah siji saka limang bocah-bocah wadon remaja sing bakal nggabungake ikatan sing ora biasa sawise dheweke nandhang gerah karo guru sing wis nggawe cita-cita.Los Angeles Timeswrote: "Tema iki cukup, nanging Jolie, putri saka John Voight, ora duwe stereotype. Senadyan crita diwaca saka sudut pandang Maddy, Legs minangka unsur sentral lan minangka katalis tumindak. "

Ing 1997, dheweke main bareng karo David Duchovny ing thrillerTangan saka getih, sing crita iki dumadi ing jagading Los Angeles. Ing kritikus, film kasebut gagal; Roger Ebert ngendika: "Angelina Jolie [...] nyebabake panas dadi peran ing ngendi kudu angel lan agresif; dheweke seneng banget dadi pacangan Blossom, lan dheweke bisa dadi. "Sasuwene, Angelina main ing film TVWanita sejati, drama romantis sajarah saka Wild West miturut buku Janice Woods Windle. Dheweke uga dadi penari ing video musik kanggo lagu "Anybody Seen My Baby?" Kanthi Rolling Stones.

Pambuka: 1998-2000

Kariré wiwit tuwuh kanthi cepet sawise dheweke menangake Golden Globe kanggo peran ing film TVGeorge Wallacesaka 1997. Dheweke main ing kene Cornelia Wallace, garwa kaping kalih gubernur Alabama George Wallace, dimainake dening Gary Sinise. Film kasebut duwe kritikus sing apik banget lan menang, antarane penghargaan liyane, Golden Globe for Best Film (miniseries utawa film TV). Kanggo perané, dheweké uga dicalonaké minangka Emmy Award.

Ing 1998, dheweke mbintangi biografi HBOGia. Dheweke ndamel supermodel Giu Carangi ing kene. Film kasebut nyathet karir modhèl misuwur lan utamané gugur disebabake kecanduan heroin lan kematian AIDS ing tengah 80. pesawat 20. abad. Vanessa Vance of Reel.com ngandhani: "Angelina Jolie wis diakoni sacara akurat amarga kinerja dheweke minangka Gii, lan gampang kanggo ngerti sebabe. Jolie ana ing dheweke peran sing liar, tanpa wates - ngiseni kanvas kanthi gosip, pesona lan keputusane - lan karakteré kasebut paling mungkin jebul manungsa paling apik ing sajarah film. "Kanggo kaloro kaloro, Angelina menangake Golden Globe lan dinominasi kanggo Emmy Award. Dheweke uga menangaké Actors Guild Award kanggo pisanan.

Sesuai karo konsep saka aktor methodical Lee Strasberg sak paling film kang awal biasane dheweke tetep ing peran lan swiveling antarane pemandangan, asil ing ana sing aktris wis entuk reputasi karo kang wis digunakake hard. nalika njupukGiidheweke kandha marang mantan bojone, Jonny Lee Miller, yen dheweke ora bakal bisa nelpon: "Aku bakal matur, 'Aku piyambak. Aku mati. Aku dadi lesbian. Aku ora bakal weruh sampeyan minggu. ("Aku ngomong" aku piye, aku arep mati, aku homo, aku ora bakal bisa ndeleng kowe minggu. ")Sawise njupukGiingumumake dheweke bakal mungkasi akting amarga "dheweke felt dheweke ora duwe film maneh".Dheweke bubar karo Miller lan dipindhah menyang New York, ing ngendi dheweke ndhaftar ing New York University kanggo sinau arah film lan kursus skrip; mengko diterangake wektu iki minangka "apik kanggo ngumpul".Sawise menang Golden Globe kanggo peran ing film kasebutGeorge Wallacelan kritik sing apik kanggo film kasebutGiadheweke wis mutusake kanggo nerusake karir aktinge.

Dheweke bali menyang film ing gangster 1998Kejahatan lan paukuman ing NYC. Ing taun sing padha sampeyan main ing filmPasemon cintabebarengan karo bintang kayata Sean Connery, Gillian Anderson, Ryan Phillippe, lan Jon Stewart. Film kasebut kerep diakoni lan dheweke diundang.San Francisco Babad"Jolie, sing perané ditompo ing naskah, cerah kaya wanita sing nandhang lara nekat sing nemokake apa sing dheweke pengin." Angelina menangaké penghargaan Prestasi Finntranipun saking Dewan Nasional Review of Motion Pictures.

1999 mbintangi drama komediRunway Crazybebarengan karo John Cusack, Billy Bob Thornton lan Jon Stewart. Film kasebut dicampur, lan dheweke uga dikritik amarga dheweke minangka bojo sedhih Thornton.The Washington Postwrote, "Maria (Angelina Jolie) iku sawijining khayal nggawe Screenwriters, wadon free-spirited sing djalmo liwat Waru usychajícími, ngagem dering pirus lan nangis nalika Russell (Thornton) ngentèkaké kabeh bengi adoh saka ngarep.Sakwise kuwi, Angelina main bareng Denzel Washington ing thrillerPenambang Tulang, diarani novel Jeffery Deaver kanthi jeneng sing padha. Jolie main polisi sing ora sopan, ngewangi criminolog lumpuh (Washington) nyerang pembunuh serial. Film iki wis entuk dhuwit yuta ing donya,nanging kritikus gagal.Detroit Free Pressngandika, "Jolie tansah éndah, nanging dheweke ora katon kaya peran."

Jolie metu minangka salah sawijine raksasa film kontemporer, misil kang ora ditrima, nanging uga akurasi sing bisa mateni target kasebut.
Roger Ebert kanggo kinerja akting Angela ing film kasebutGangguan(1999)

Angelina uga njupuk peran saka Lisa Rowe, bocah wadon sociopathic, ing rumah sakit jiwa ing dramaGangguan, adaptasi autobiografi Susanna Kaysen. Winona Ryder, sing ngarep-arep film kasebut bakal dadi mungsuh gedhe, main peran utama. Film kasebut minangka pameran utama ing karir Angelina lan pungkasane dadi bintang ing antarane bintang-bintang Hollywood. Dheweke menangake Golden Globe Award, Penulis Aktor Layar Kaping, lan Academy Award kanggo Aktor Pendukung Terbaik. Macem-macem nyatakake: "Jolie unggul minangka cah wadon sing ora sopan lan ora tanggung jawab sing pengaruhe marang perawatan Susan mbuktekaken dadi luwih migunani tinimbang cara dokter."

Ing 2000, dheweke main ing blockbuster panas musim panas60 detik. Dheweke nggawe Sarah "Sway" Waylende, mantan pacar Nicholas Cage. Peranane cilik lanThe Washington PostNgandika: "Kabèh ing film iki dilakoni iki mau, stares kadhemen lan Performing bantalan fleshy sing dadi provocatively lan encircling tutuk." Mengko Angelina diterangno peran ing film iki ana relief sambutan sawise peran emosional nuntut saka Lisa Rowe ing filmGangguan. Film iki dadi film sing paling sukses ing donya wiwit perolehan dunya wis rampung 237 yuta dolar.

Sukses internasional: 2001-2011

Angelina Jolie ing premiere film kasebutAlexander Agunging Cologne ing 2004

Sanajan ketrampilan akting dheweke dihargai dening kritik, film kasebut durung narik kawigatene masyarakat umum. Mung filmLara Croft - Tomb Raidersaka Angelina digawe bintang internasional sing sepisanan. Kanggo peran archeologist Lary Croft sajrone nyesuaikan game seri Tomb Raider, Angelina kudu sinau aksen Inggris lan ngalami latihan seni bela diri sing tantangan. Prestasi ing film kasebut dipuji, nanging film kasebut minangka target kritik. MajalahSlantPanjenenganipun nyerat: "Angelina Jolie kanggo peran Lara Croft lair, nanging (direktur) Simon West wis digawe ngulandara arcade primitif."[34]Film kasebut, nanging, kasil banget kanthi komersial, sauntara ing donya ngasilake 275 yuta dolar,lan ngarahake Angelina ing lintang action action bintang.

Ing filmPitu dosadiputer ing "putri ing iklan", ndhelikake rahasia peteng. Dheweke partner, sawijining pedagang Kuba sing sugih, main Antonio Banderas. Film kasebut, ditembak dening novel Cornell Woolriche, wis rampung gagal.Ing film liyaneUrip utawa kaya mangkonoAngelina nampilake peran wartawan televisi ambisius sing mbedakake dheweke mung duwe urip seminggu. Film kasebut kritik negatif, sanajan kinerja Angelina dipuji. Paul Clinton di CNN ngandika: "(Angelina) Jolie banget apik ing dheweke peran. Senadyan sawetara pamblokiran ing tengah-tengah film, pemegang Academy Award iki cukup ngyakinake babagan cara dheweke kanggo mangerteni dhasar lan ngerteni arti sing bener saka urip. "

Angelina Jolie ing Festival Film 2007 ing Cannes

Peran Lary Croft, arkeolog, diulang ing film kasebutLara Croft - Makam Raider: Cradle of Life(2003). Film iki mesthi dadi salah sawijining aktris Hollywood sing paling dibayar.Bebarengan iki ora kaya film asli, nanging wis entuk 156 sing ngalangi jutaan dolar ing dunya.[30]Angelina uga mbintangi video musik "Did My Time" Korn, sing dipigunakaké kanggo ningkataké film kasebut. Banjur Angelina main ing film kasebutWates wilayah. Peran wanita enom saka bunderan luwih sing dadi bisa kanggo organisasi amal ing wilayah sing magepokan Afrika lan Asia ketoke kanggo nggambarake urip nyata ngendi dheweke setya kanggo organisasi kamanungsan. Nanging, film wis respon lukewarm saka kritikus lan malah iklan ora sukses.

Ing 2004, dheweke main bareng Ethan Hawk ing film kasebutMaling urip. Dheweke gawe agen FBI ing jejere jejere serial pembunuh sing njupuk identitas korban. Kritik kasebut dicampur,The Hollywood Reporter"Angelina Jolie nduweni peran sing ndadekake sampeyan katon kaya sampeyan tau weruh sadurunge, nanging ora kanthi campuran sing jelas lan éndah."Angelina menehi swara iwak ing film kasebutCrita saka hiu, banjur dadi peran cilik ing adaptasi komikWorld of tomorrow. Isih ana ing 2004, dheweke dolanan Olympias, ibune tokoh utama Alexander Veliký. Ing bioskop Amerika, film kasebut ambruk nalika mung entuk 34 jutaan dolar. Direktur Oliver Stone diakoni minangka biseksualitas Alexander sing digambarake ing film kasebut.Nanging, ing saindhenging donya, film kasebut sukses, ing sanjabane Amerika Serikat entuk 133 jutaan dolar.

Ing 2005, pasangan wadon, Brada Pitt main ing film kasebutMr. & Mrs. Smith. Film kasebut nyritakake crita bojomu sing bundle ora adoh saka pembusukan, nanging kahanan kasebut kanthi cepet berubah nalika nemokake dhewe minangka pembunuh sing nggarap lembaga saingan. Film kasebut kritik pirang-pirang, dheweke dipuji amarga kimia kerja sing apik antarane rong pahlawan utama.star Tribunengandika: "Nalika crita iku semrawut, film kasebut ndadekake gelombang pesona, energi pulsating, lan kimia kang iso njeblug antarane loro bintang."Worldwide, 478 entuk mayuta yuta dolar, nggawe film paling sukses kapitu ing taun 2005 ing Amerika Serikat.

Angelina Jolie minangka Christine Collins ing filmPenggantianing 2007

Ing 2006, dheweke mbintangi Robert de NiraKasus CIA. Film kasebut nggambarake taun-taun awal CIA karo mata Edward Wilson, petugas ambisius dimainke dening Matt Damon. Angelina njupuk peran "Margaret" Clover "Russell, wanita sing diabaikan Wilson. MiturutChicago Tribune, "Jolie kanthi temenan tuwa saindhenging film lan ora seneng amarga dheweke rapuh."

Peran sutradara kasebut pisanan dites ing 2007 karo film dokumenterPanggonan ing Wektu, sing nyekel urip saben dina ing 27 nang endi wae ing saindhenging donya. Iku sawijining film pendidikan sing dirancang khusus kanggo layar ing sekolah menengah Amerika.Banjur Angelina main peran Mariana Pearl ing drama dokumenterKekuwatane ati. Film kasebut, adhedhasar kenangan nyata Mariane Pearl, nyathet penculikan lan mateni bojone, wartawan Daniel Perle, teroris Pakistan ing 2002.The Hollywood Reporterpiyambakipun nyebataken akting Angelina kanthi ukara: "Peranipun sober, piyambakipun pindhah, piyambakipun hormat, lan piyambakipun saged nangani dialog ingkang angel."Angelina dinobatake kanggo Golden Globe Award lan Actors Guild Award. Ing 2007, film kasebut uga tekaBeowulf, digawe kanthi teknik gerak motif, ing ngendi Angelina mainake peran ibu Grendel.

Ing 2008, dheweke main bareng James McAvoy lan Morgan Freeman ing film aksi Wanted. Film kasebut nduweni kritik sing nyenengake, lan sukses banget nalika 342 entuk jutaan dolar global.Angelina uga menehi swara Mistr Tigrice ing film animasi Kung Fu Panda. Kanthi penghasilan 632 ing dunya yuta yuta, film kasebut dadi film paling sukses kaping telu ing taun 2008.Isih ana ing 2008, Angelina main peran utama ing drama Clint EastwoodPenggantian.Ing film, sebagéyan adhedhasar kidnappings nyata lan rojo pati ing wilayah Los Angeles ing 1928, Angelina diputer Christine Collins, ibu sing ing 1928, sawise limang sasi, ketemu karo putra diculik - mung kanggo nemokake sing lanang, kang polisi dheweke crita yen putra iku sawijining imposter.Chicago Tribune"Jolie pancen cetha ing kasepen sadurunge badai, ing adegan [...] ngendi siji wewenang iku mbrontak lan diremehake dening liyane, nanging ing dhewe resiko."Angelina dicalonake kanggo Academy Award (Oscar), Golden Globe Award, Screen Actors Guild Award, lan BAFTA Award. 

Angelina Jolie ngusulake film kasebutSalting Comic-Conu ing San Diego ing 2010

Film liyane teka sawise luwih saka setahun, ing 2010 ing film kasebutSaltAgen CIA Evelyn Salt, sing kudu ngungsi sawise agen KGB ngetokake dheweke minangka agen kaping pindho uga nggarap Rusia. Peran iki asline ditulis minangka wong, nanging owah-owahan dumadi sawise manajemen Columbia Pictures menehi saran marang Phillip Noyce kanggo peran Angelina. Film kasebut wis ngrambah sukses internasional karo penghasilan 294 ing dunya yuta yuta dolar.Kritikus dicampur positif, kinerja Angelina luwih dipuji; majalahKakaisaran"Nalika teka kanggo nyedhiyakake tontonan sing ora bisa dipercaya, edan, ora apik, Jolie ora duwe kompetisi ing bisnis aksi."Angelina uga mbintangi Johnny Depp ing film Alien. Film kritikus gagal rampung, contone, Peter Travers nulis: "Depp lan Jolie wis tiba ing ngisor, katon kaya zombie sing apik.Nanging, sawise awal bioskop-bioskop Amerika, film kasebut pungkasanipun pikantuk jutaan dolar saking 278 ingkang sae ing sedaya donya.Angelina nampi nominasi Golden Globe kontroversial, sing dipapanake mung alasan kanggo njamin kepribadian media-menarik ing upacara transfer.

2011-Present

Ing 2011, Jeng Tigress maneh nyritakake film animasi kanggo bocah-bocahKung Fu Panda 2. Film kasebut dadi penghasilan dunya 666 jutaan dolar, film paling sukses kaping papat 2011 ning taun iki, lan dadi film sing paling sukses ing iklan sing digawe dening Angelina.

Dheweke banjur ngowahi kostum kanggo kursi direktur lan nggawe filmIng negara getih lan madu. Film kasebut nggambarake crita cinta antarane prajurit Serbia lan tahanan perang Bosnia nalika perang ing Bosnia ing 1992-1995. Angelina, sing dibukak Bosnia kaping pindho ing fungsi saka UNHCR Goodwill Ambassador, diterangno film kaya sapisan maneh tarik manungsa waé kanggo wong-wong sing isih menehi hasil karo akibat saka perang anyar.Film kasebut, sing uga ditulis dening Angelina minangka skenario lan diprodhuksi sebagéyan, nampa pujian lan kritik ing Balkan; respon saka Bosnia "banget positif", nalika Serbia wis ngutuk film amarga fokus anti-Serb sing miturut omongane uwong.Angelina wis dianugerahi kewarganegaraan mulya Sarajevo kanggo nguripake kesadaran internasional perang ing Bosnia.Film iki dianugerahi Penghargaan Stanley Kramer dening Produser Guild of America, perusahaan sing didedikake kanggo masalah sosial provokatif.Film kasebut uga menangake nominasi Golden Globe ing Film Basa Asing Terbaik.

Sawise telung taun setengah ngaso, 2014 menang peran utama ing film kasebutMaleficent, inspirasi dening karakter film Walt Disney. Kanggo akhir minggu pisanan, film iki entuk dhuwit yuta liwat 100.Kanggo kaping kaloro, dheweke njupuk peran dadi sutradara film, wektu iki filmKuwat.

2015 dijadwalake kanggo perdana film kasebutDening Segara, ing ngendi dheweke main karo bojone Brad Pitt.

Urip pribadi

Hubungan

Kawitan serius kawitan ngetutake dheweke patbelas taun. Hubungane rong taun. Ibune diijini kanggo ketemu ing ngarep dheweke, minangka mengko Angelina Jolie ngandika: "Salah siji kita bisa roaming karo kanca nang endi wae ing lurung-lurung, utawa kita bisa dadi ing kamar turu karo ibu ing kamar sabanjuré. Ibuku milih opsi liyane, lan mulane aku munggah saben esuk menyang sekolah lan hubungan kawitan saya dikembangake kanthi cara sing aman. "Hubungane wektu kuwi mirip karo intensitas emosi pernikahane, lan nambahake yen gait wis nggawe dheweke mutusake kanggo ngisi karir akting dheweke.

Nalika njupuk filmJaringan mbebayani1995 ngalami asmaran cendhak karo aktor Inggris, Jonny Lee Miller. Dheweke dadi pacangane dhisik wiwit hubungan kasebut kasebut.Sawise syuting kanggo pirang-pirang sasi, wong-wong mau nyelarasake kontak, nanging mengko ketemu karo 28. Maret 1996 ngetutake pesta. Angelina muncul ing celana kulit ireng lan celana putih ing ngendi jeneng panganten wadon ditulis nganggo getihé dhéwé.Angelina lan Jonny bubar ing September 1997, nanging nikah kanthi resmi dipisahake nganti 3. Februari 1999. Malah sawise break, dheweke tetep kanca. Angelina banjur ngandhakake, "Iki babagan wektu. Aku (Jonny) minangka suami sing paling apik. Aku bakal tansah tresna marang dheweke, nanging kita isih enom banget. "

Angelina Jolie lan partner Brad Pitt ing Festival Film Cannes ing 2007

Angelina melu pacaran lesbian kanthi aktris lan Jenny Shimizu nalika syutingFoxfireing 1996. Dheweke banjur ngandhakake, "Aku mung arep nikah karo Jenny yen aku ora nikah karo bojoku. Iku tresna ing glance dhisik. "Shimizu ngandhani 2005 yen hubungane padha suwene telung taun lan terus, nanging Angelina ngalami hubungan romantis karo wong liya.Ing 2003, nalika takon yen dheweke biseksual, dheweke kandha, "Temtu. Yen aku tresna karo wong wadon sesuk, apa oke kanggo Kiss dheweke lan tutul dheweke? Nalika aku tresna marang dheweke? Manawa! Ya! "

Sawise rong sasi nikah dheweke nikah karo 5. May 2000 ing Las Vegas kanggo aktor Billy Bob Thornton. Padha ketemu kanggo njupuk filmRunway Crazying 1999, nanging hubungan kasebut ora berkembang ing antarane, amarga Thornton isih nikah karo Laura Dern ing wektu kuwi.Minangka asil saka tresno Billy Bob lan tresna kanggo siji liyane (saben siji padha karo botol getih ing saben gulu liyane), marriage dadi tema favorit penet tabloid.Ing Maret, 2002 Angelina lan Billy Bob ngumumake anak adopsi saka Kamboja, nanging telung wulan salajengipun ngirangi kanthi cepet. Dipisah sacara resmi yaiku 27. May 2003. Nalika Angelina nuli takon babagan ambruk dumadakan, dheweke ngandhani, "Iki kejutan. Saka apa-apa, secara harfiah sewengi, kita wis rampung ganti. Dumadakan kita ora ana apa-apa. Sing muni medeni, nanging ... aku bisa kelakon yen sampeyan entuk hubungan lan sampeyan ora ngerti cukup. "

Ing wiwitan taun, 2005 dadi terlibat ing skandal Hollywood nalika dheweke dituduh nyalahake pemisahan pernikahan aktor Brad Pitt lan Jennifer Aniston. Angelina lan Brad dituduh minangka roman nalika njupuk filmMr. & Mrs. Smith. Angelina mbantah kasebut ing pirang-pirang kesempatan ing pirang-pirang kesempatan, nanging banjur ngakoni yen dheweke lan Brad pancen tresna karo dheweke nalika njupuk.Ing wektu sing padha, 2005 ngandhani: "Hubungan karo wong randha nalika bapaku dhewe ngapusi ibuku yaiku aku ora bisa ngapura. Aku ora bisa ndeleng cermin ing wayah esuk. Aku ora bakal narik wong sing ngapusi bojone. "Angelina lan Brad ora komentar ing publik nganti Januari 2006, nalika Angelina ngonfirmasi majalah kasebutwongyen Brad ngenalake bayi.Ing April 2012, Angelina lan Brad sawise hubungan pitung taun resmi ngumumake.Pernikahané dilakoni sawise rong taun, ing 23. Agustus 2014 ing Miraval Chateau Prancis, cedhak karo kulawarga lan kanca-kanca.Saperangan, uga dikenal minangka julukanBrangelina, nyenengake kapentingan media saka kabeh negara. 19. September 2016 ngajokake panyuwunan Angelina Jolie kanggo pegatan lan hak asuh anak menyang perawatan eksklusif.

Anak

Anak-anak Angelina Jolie
Maddox Chivan Jolie-Pitt
  • lair 5. Agustus 2001 ing Kamboja
  • diadopsi dening 10. Maret 2002 Angelina
  • diadopsi ing awal taun dening Brad 2006
Pax Thien Jolie-Pitt
  • lair 29. November 2003 ing Ho Chi Minh ing Vietnam
  • diadopsi dening 15. Maret 2007
  • diadopsi dening 21. Februari 2008 Bradem
Zahara Marley Jolie-Pitt
  • lair 8. Januari 2005 ing Awas ing Ethiopia
  • diadopsi dening 6. Juli 2005 Angelina
  • diadopsi ing awal taun dening Brad 2006
Shiloh Nouvel Jolie-Pitt
  • lair 27. May 2006 ing Swakopmunduv Namibia
Knox Leon Jolie-Pitt
  • lair 12. Juli 2008 ing Nice, Prancis
Vivienne Marcheline Jolie-Pitt
  • lair 12. Juli 2008 ing Nice, Prancis

10. Maret 2002 adopsi anak pisanane, bocah papat sing umur pitung sasi, Maddox Chivan saka panti asuhan ing Phnom Penh, Kamboja.5 lair. Agustus 2001 ing desa sing diarani Rath Vibol.Angelina sinau sawise dheweke ngunjungi Kamboja kaping pindho, kanggo pisanan ing film Lara Croft - Tomb Raider, lan kaloro kaloro ing misi UNHCR. Proses adopsi wis dicenthang sedhela nalika Desember 2001 nalika pemerintah AS nglarang adopsi saka Kamboja minangka akibat saka laporan trafficking anak.Sawise lulus, Angelina lan putrane lelungan menyang Namibia ngendi dheweke njupuk filmWates wilayah.Senadyan Angelina lan bojone, Billy Bob Thornton, ngumumake adopsi kasebut, Maddox nate nggunakake dheweke dhewe.

Anak nomer loro, bayi wadon jenenge Zahara Marley, diadopsi saka panti asuhan ing Addis Ababa, Ethiopia, 6. Juli 2005. Zahara lair 8. Januari 2005 ing Awash.Ing wektu adopsi, ana asumsi salah yen Zahara minangka anak yatim piatu sing kena infeksi AIDS, lan ora jelas yen dheweke positif AIDS. Nanging, tes pungkasan iku negatif.Sakcepete sawise teka ing Amerika Serikat, Zahara dirawat ing rumah sakit amarga dehidrasi lan malnutrisi.2007 nglapurake marang media yen ibune biasane pengin Sugar bali, nanging dheweke mbantah sing "Zahara banget begja sing wis diadopsi dening wong kaya Angelina."

Angelina ngandhut karo aktor lan sutradara Clive Eastwood ing acara perdana film kasebutPenggantianing 2008

Ing wektu dheweke pindhah menyang Ethiopia kanggo Zahar cilik, Brad Pitt wis diiringi.Dheweke mengko ngusulake yen adopsi saka Ethiopia yaiku keputusan sing padha.Ing Desember, 2005, spokeswoman Brad ngumumake yen Brad plans kanggo nggunakake Maddox lan Zahar.Saliyane kuwi, Angelina nyuwun panguwasa kanggo ngganti jenenge anak menyang Jolie-Pitt, sing disetujoni dening 19. Januari 2006.Brad resmi ngadopsi anak kasebut sakcepete sawise kuwi.

Ing upaya kanggo ngelehake kegilaan media, Brad, bebarengan karo Brad, wis mlebu menyang Namibia sadurunge lair saka keturunan biologis sing pisanan. 27. May 2006, putriné, Shiloh Nouvel, lair ing Swakopmund. Brad mengkonfirmasi yen putriné bakal duwe paspor Namibia.Pasangan iki mutusake kanggo ngedol gambar pertama Shiloh Nouvel kanggo majalah sing dipilih, tinimbang njupuk paparazzi saka tembakan sing terkenal. Majalahwongmbayar yuta dolar 4 kanggo hak-hak Amerika Lor nalika majalah kasebutHalo!mbayar 3,5 yuta dolar kanggo hak-hak kanggo Kapuloan Britania.Kabeh dhuwit sing diduweni dening Angelina lan Brad kanggo foto sing disumbangake kanggo anak-anak sing ditresnani Afrika.

15. Maret 2007 ngadopsi anak kaping pindho, Pax Thien, telu taun, saka panti asuhan ing Ho Chi Minh, Vietnam. Dheweke lair minangka Pham Quang Sang 29. November 2003 ing Ho Chi Minh. Sakcepete sawise lair, dheweke ditinggal.Angelina diadopsi Paxe dhéwé, amarga hukum Vietnam ora ngidini adopsi kanggo pasangan ora kawin.Hak kanggo foto pisanan Pax sawisé diadopsi lagi didol ing majalahwongkanggo 2 jutaan dolar lanHalo!kanggo rega sing ora ditepungi.Ing April, Angelina nyuwun pangowahan resmi jeneng Pax Thien saka Jolie menyang Jolie-Pitt, sing disetujoni dening 31. May 2007.Brad resmi diadopsi Paxe 21. Februari 2008.

Ing Festival Film Cannes ing Mei, 2008 resmi nandhakake yen Brad ngenteni kembange. Sawise rong minggu ngenteni pengiriman ing rumah sakit ing Nice, para reporter camped metu ing njaba.Angelina 12. Juli 2008 nglairake putra Knox Léon lan putri Vivienne Marcheline.Foto-foto pisanan saka bocah-bocah padha didol menyang majalahwonglanHalo!total kanggo 14 yuta dolar. Keuntungan diwenehake marang Foundation Jolie-Pitt sing didegake.

19. September 2016 Angelina wis nyuwun supaya anak-anak diwenehake kanthi perawatan eksklusif.

Status kesehatan

Ing tengah Mei, 2013 ngumumake yen dheweke wis ngilangake loro dodo ing sasi Februari taun kasebut kanggo nyegah kanker. Dheweke mutusake kanggo menehi dheweke 87% duwe risiko ngembangake kanker payudara amarga gen mutasi BRCA1.Kanker payudara lan kanker ovarium nandhang saka ibune sing tilar donya ing taun 56. Kanker ovarium uga nyebabake pati wadon saka ibune sing tilar donya ing taun 45. Supaya Jolie uga ngilangi ovarium dheweke; Risiko kanker dianggep dening para dokter ing kasus kasebut ing 50 persen.

Sawetara dina sawisé pengumuman iki, 26. May 2013, Malaikat Angelina Jolie, Debbie Martin, adhine aktris ibune, seda. Dheweke nembak 61, penyebab pati maneh kanker payudara.

Aktivitas kamanungsan

Kita ora bisa nutup jagad iki lan ora nglilani kasunyatan sing dianggep mayuta-yuta wong. Aku pancene pengin bantuan. Aku ora mikir aku beda karo wong liya. Aku kabeh pengin kesetaraan lan keadilan, kesempatan kanggo urip sing migunani. Kita kabeh bakal percaya yen ana wong sing bisa mbantu. "
Angelina Jolie ing 2001 amarga alasan dheweke wiwit kerja karo UNHCR

Dheweke dhéwé ngaku dheweke pisanan diwujudake amarga krisis kamanungsan donya nalika syuting film kasebutLara Croft - Tomb Raidering 2001 ing Kamboja.Dheweke ngubungi Kantor Komisi Dhuwur PBB kanggo Pengungsi (UNHCR) sing njaluk informasi babagan masalah.Kanggo entuk pangerten sing paling apik saka kondisi ing wilayah sing kena pengaruh, dheweke wiwit ngunjungi kémah pengungsian ing saindhenging donya. Ing Februari 2001 mlebu ing misi kapisan, trip 18 kanggo Sierra Leone lan Tanzania; Sawise bali, dheweke kesengsem karo apa sing dheweke weruh.Sakwéné wulan iki, 14 bali menyang Kamboja lan ngunjungi para pengungsi Afghani ing Pakistan.Dheweke mainake kabeh biaya dhewe lan mbagi kondisi lapangan sing padha karo staf UNHCR liyane.27. Ing wulan Agustus 2001, Angelina resmi dijenengi Duta Besar Goodwill UNHCR ing Markas UNHCR ing Jenewa.

Wiwit, dheweke wis ngliwati misi kamanungsan ing saindhenging donya. Dheweke ketemu pengungsi lan dispatcher ing luwih saka 30 negara ing saindhenging donya.Takon apa sing bakal dheweke entuk, dheweke mangsuli, "Sadar yen kahanan wong-wong iki. Aku kudu menehi pangakuan kanggo apa sing ditindakake, tinimbang ditindakake. "Tujuane kanggo nggoleki papan-papan sing diarani "krisis sing wis lali", wilayah sing wis ngetokake media.Dikerteni yen dheweke ora wedi ngunjungi wilayah sing mbebayani:2004 ngunjungi Sudan Darfur, ing kana perang lan paceklik rusak ing wektu kuwi;2007 ngunjungi Chad nalika Perang Sipil;ing taun 2007 kanggo 2009 bola-bali ngunjungi Irak;bola-bali ngunjungi Afghanistan antara 2008 lan 2011;uga ngunjungi Libya sajrone Perang Sipil 2011.

Sawise luwih saka sepuluh taun, 17 minangka Duta Besar Goodwill. April 2012 diangkat dadi utusan Khusus Komisaris Tinggi UNHCR kanggo Pengungsi. Minangka Duta Khusus, dheweke nggantosi UNHCR lan Komisaris Tinggi (António Guterres) ing tingkat diplomatik lan makarya ing proyek kanggo solusi jangka panjang kanggo krisis kamanungsan utama kaya Afganistan utawa Somalia. "Iku posisi luar biasa sing nggambarake karya sing apik banget kanggo kita," ujare juru wicoro UNHCR.

Sekretaris Negara AS Condoleezza Rice lan Angelina ing Dina Refugee Donya ing 2005

Hubungane karo sawijining karya kanggo UNHCR, migunakake popularitas ing media kanggo narik perhatian marang krisis kamanungsan ing donya. Misi awal dheweke didokumentasikan ing buku kasebutCathetan saka My Travels, kang diterbitake bebarengan karo perdana filmWates wilayahing 2003. 2005 MTV ngenalaken film kasebutDiary of Angelina Jolie & Dr. Jeffrey Sachs ing Afrika, sing nyathet path saka Angelina lan ekonom terkenal Jeffrey Sachs ing desa-desa terpencil ing Kenya kulon. Angelina uga ajeg nganjurake Hari Pengungsi Dunia lan acara liyane.

Swara wektu, saya dipun krisis kamanungsan ing tingkat politik. Piyambakipun sacara nekani acara kanggo nandhani Day Refugee World in Washington, DC. Panjenenganipun dipunundang minangka speaker ing World Economic Forum in Davosuv taun 2005 lan 2006. Uga lobbies kanggo marga saka organisasi kamanungsan ing Congress, ing endi, contone, antarane 2003 lan 2006 paling 20x ngedika karo Para pejabat senat lan Congressmen lan push kanggo disetujoni saka hibah kanggo Aid pengungsi lan anak ngrugekke ing Dunya lan Amerika Serikat.Ing 2006, dheweke ngandhani, "Senajan aku luwih seneng ngunjungi Washington, iku mung cara kanggo nindakake kabeh."Ing 2007, dheweke dadi anggota Dhéwan Amérika kanggo Hubungan Manca.

Dheweke ngadeg ing asal saka sawetara amal. Ing 2003 diadegaké dhasar Maddox Jolie-Pitt Foundation (nganti 2007 miturut jeneng Maddox Jolie Project), kang dipun promosiaken pangembangan komunitas lan lingkungan Proteksi ing provinsi Cambodian saka wedi Dambang.2006 bebarengan karo Komite Kesehatan Global sing diadhekake Phnom Penh ing ibukota Kamboja, Maddox Chivan Children's Centre, sing nyedhiyakake perawatan HIV kanggo anak sing kaserang.Ing taun sing padha, Angelina, bebarengan karo pacar Brad Pitt, ngedegaké Yayasan Jolie-Pitt, nyediakake dukungan kemanusiaan ing saindhenging donya.Ing 2007, Angelina, bebarengan karo Gene Sperling, didegaké ing Partnership for Children of Conflict, sing nyedhiyakake program pendidikan kanggo anak-anak kena pengaruh bencana alam utawa manungsa.2008 wis nggarap Microsoft kanggo ngetrapake Kids Need of Defence, asosiasi perusahaan hukum, departemen hukum korporat, organisasi non-pemerintah, lan sukarelawan sing nyedhiyakake layanan legal gratis kanggo anak imigran tunggal ing Amerika Serikat. 2010 ngedegake Program Jolie Legal Fellows, ing ngendi para pengacara ndhukung upaya sing dilakoni kanggo nglindhungi anak ing Haiti.

Kanggo dheweke karya kemanusiaan, dheweke wis bisa ngakoni kanthi wutuh. 2002 nampa hadiahPenghargaan Kemanusiaansaka Church World Service.2003 dadi pamenang hadiah pisananWarga saka Donya Donyadianugerahi dening Persatuan Wartawan Perserikatan Bangsa-Bangsa. 2005 nampa hadiahPenghargaan Kamanungsan Globalsaka Perserikatan Bangsa-Bangsa Amérika Sarékat.31. 2005, Raja Norodom Sihamoni, menehi kewarganegaraan Kamboja kanggo aktivitas kamanungsan ing negara kasebut.2007, bebarengan karo Komisaris Tinggi PBB kanggo Pengungsi, António Guterres, nampa Hadiah Bebungah ingkang bergengsiMerdika Award) saka Komite Rescue Internasional (antawis para pemenang hadiah punika, antawisipun sanes, Václav Havel).Ing 2011, Komisaris Tinggi UNHCR, Antony Guterres, nampa jarum emas kanggo staf sing paling dawa ing UNHCR, minangka pengakuan sepuluh taun minangka Duta Besar Goodwill.

Kanggo dheweke bebungah 2014 yaiku Ratu Elizabeth II. sing dipromosekake ing negara bangsawan.

Angelina Jolie

1: Gangguan

2: Penggantian

3: Gia

4: Kekuwatan jantung

5: Alien (film, 2010)

6: George Wallace (film)

7: Jaringan mbebayani

8: The Seven Sin

9: Salt (movie)

10: The Life Thief

11: Ora Ana Bukti

12: Wanita sejati

13: Kasus CIA

14: Reporter Hollywood

15: Wangun katresnan

16: Rembulan ing ara-ara samun

17: Foxfire

18: The Story of a Shark

19: Urip utawa soko

20: Kung Fu Panda ngrayakake liburan

21: Runway gila

22: Tangan saka getih

23: Breakpoint

24: 60 detik (film, 2000)

25: Bone Collector (Film)

26: Zombie - Ratu saka sihir ireng

27: Kejahatan lan Upacara ing New York City

28: Cyborg 2 - Shadow kaca

29: Sawise Ngimpi

30: Lady (judhul)

31: Andy Coulson

32: Iku barks

33: L'Wren Scott

34: Lara Croft - Makam Raider: Cradle of Life

35: Pak. & Mrs. Smith

36: Kung Fu Panda

37: Jay McInerney

38: Kung Fu Panda 3

39: Wanted (movie)

40: Lara Croft - Makam Raider

41: Michael Cristofer

42: 5. Anugrah Film Pilihan Kritik

43: Rebecca Brooks

44: Billy Bob Thornton

45: Golden raspberries kanggo 2004

46: Philipp von Ostau

47: Kateřina Hejlova

48: 15. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

49: Brad Pitt

Angelina Jolie

Angelina Jolie Pitt, lair Angelina Jolie Voight (* 4 Juni 1975 Los Angeles, California) yaiku aktris film Amerika lan duta khusus Komisaris Tinggi PBB kanggo Pengungsi. Dheweke putri saka aktor Amerika, Jon Voight.

1: Gangguan

Distorsi, ing Girl asli, Interupted minangka drama biografi Amérika sing adhedhasar memori Susanna Kaysen. Film kasebut nggambarake Susannin 18 taun ing rumah sakit kejiwaan. Diarahake dening James Mangold, peran bintang sing diputer Susanna dimainake Winon Ryder. Film kasebut nduweni peran apik karo Angelina Jolie, Whoopi Goldberg, Vanessa Redgrave, Jared Leto, Brittany Murphy lan liya-liyane. Perdana punika 8. Desember 1999, kritik saka kritikus dicampur. Angelina Jolie, sing dianugerahi Academy Award, Golden Globe lan Screen Actors Guild Award kanggo peran dheweke, nampilake kinerja gedhe.

2: Penggantian

Changeling minangka film dramatis saka Amerika Serikat saka 2008. Direktur film kasebut yaiku Clint Eastwood. Angelina Jolie, Jeffrey Donovan, John Malkovich, Jason Butler Harner lan Amy Ryan mbintangi film kasebut.

3: Gia

Gia minangka film televisi 1998 babagan ajang supermodel asal Italia Gii Marie Carangi (Angelina Jolie lan Mila Kunis). Diarahake dening Michael Cristofer, sing uga nulis naskah kasebut. Jay McInerney kolaborasi karo dheweke ing screenplay.

4: Kekuwatan jantung

Heart of America (A Heart of Mighty) yaiku drama Amerika saka 2007. Direktur film kasebut yaiku Michael Winterbottom. Peran utama ing film kasebut diputer dening Dan Futterman, Angelina Jolie, Will Patton, Alyy Khan lan Archie Panjabi.

5: Alien (film, 2010)

Aliens (ing asal Amerika: The Tourist) yaiku film action Amerika saka 2010. Direktur film kasebut yaiku Florian Henckel von Donnersmarck. Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Timothy Dalton lan Steven Berkoff mbintangi film kasebut.

6: George Wallace (film)

George Wallace (asli saka Amerika: George Wallace) yaiku film dramatis saka Amerika Serikat saka 1997. Direktur film kasebut yaiku John Frankenheimer. Gary Sinise, Mare Winningham, Clarence Williams III, Jon Don Baker lan Angelina Jolie mbintangi film kasebut.

7: Jaringan mbebayani

Jaringan Berbahaya (Original American: Hackers) yaiku film thriller saka 1995. Direktur film kasebut yaiku Iain Softley. Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, Renola Santiago, Matthew Lillard lan Laurence Mason mbintangi film kasebut.

8: The Seven Sin

Dosa Ketujuh (Original Sin) yaiku film thriller saka 2001. Direktur film kasebut yaiku Michael Cristofer. Antonio Banderas, Angelina Jolie, Thomas Jane, Jack Thompson lan Gregory Itzin mbintangi film kasebut.

9: Salt (movie)

Salt (American Salt) yaiku film action Amerika saka 2010. Direktur film kasebut yaiku Phillip Noyce. Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski lan August Diehl mbintangi film kasebut.

10: The Life Thief

The Life Thief (American Taking Lives) yaiku film 2004 sing misterius Amerika. Direktur film kasebut yaiku DJ Caruso. Angelina Jolie, Ethan Hawke, Kiefer Sutherland, Gena Rowlands lan Olivier Martinez mbintangi film kasebut.

11: Ora Ana Bukti

Ora Ana Bukti (ing asli Amerika: Tanpa Bukti) yaiku film thriller film 1995 saka Amérika. Direktur film kasebut yaiku Gill Dennis. Scott Plank, Anna Gunn, Andrew Prine, Angelina Jolie lan Paul Perri mbintangi film kasebut.

12: Wanita sejati

Wanita Sejati (Wanita Sejati) yaiku drama Amerika saka 1997. Direktur film kasebut yaiku Karen Arthur. Dana Delana, Annabeth Gish, Angelina Jolie, Tina Majorino lan Rachael Leigh Cook mbintangi film kasebut.

13: Kasus CIA

Kasus CIA (ing asli Amerika: The Shepherd Good) yaiku drama film Amerika Serikat saka 2006. Direktur film kasebut yaiku Robert De Niro. Matt Damon, Angelina Jolie, Robert De Niro, Alec Baldwin lan William Hurt mbintangi film kasebut. Film kasebut ditembak miturut acara nyata.

14: Reporter Hollywood

Reporter Hollywood minangka majalah Amerika Serikat sing ana ing Los Angeles. Didegake ing September 1930 dening pengusaha William Wilkerson. Sasampunipun tilar donya ing 1962, garwanipun, Tichi Wilkerson Kassel, mundhut peran publisher kasebut. Dheweke dituku ing 1988 ing BPI. Fokus utama majalah kasebut yaiku industri film lan hiburan, nanging uga fokus ing tema liyane kayata fashion, teknologi, lan politik. Ing bagéan saka majalah kasebut ana foto-foto kapribaden kang beda; kayata George Clooney, Leonardo DiCaprio lan Angelina Jolie.

15: Wangun katresnan

Bentuk Cinta (Original American: Playing by Heart) yaiku film dramatis Amerika saka 1998. Direktur film kasebut yaiku Willard Carroll. Gillian Anderson, Ellen Burstyn, Sean Connery, Anthony Edwards lan Angelina Jolie mbintangi film kasebut.

16: Rembulan ing ara-ara samun

Bulan Ndhuwur Gurun (ing asal Amerika: Mojave Moon) yaiku komedi film Amerika saka 1996. Direktur film kasebut yaiku Kevin Dowling. Danny Aiello, Angelina Jolie, Anne Archer, Michael Biehn lan Alfred Molina mbintangi film kasebut.

17: Foxfire

Foxfire (ing gaya asli Amerika: Foxfire) yaiku film dramatis saka Amerika Serikat saka 1996. Direktur film kasebut yaiku Annette Haywood-Carter. Peran utama ing film iki dianakake dening Hedy Burress, Angelina Jolie, Jenna Lewis, Jenny Shimizu lan Sarah Rosenberg.

18: The Story of a Shark

Shark Story (American Shark Tale) yaiku film animasi Amerika saka 2004. Direktur film kasebut yaiku trio Vicky Jenson, Bibo Bergeron lan Rob Letterman. Will Smith, Jack Black, Robert De Niro, Renee Zellweger lan Angelina Jolie mbintangi film kasebut.

19: Urip utawa soko

Urip utawa Ora Kaya Iku komedi film Amerika saka 2002. Direktur film kasebut yaiku Stephen Herek. Angelina Jolie, Edward Burns, Tony Shalhoub, Christian Kane lan James Gammon mbintangi film kasebut.

20: Kung Fu Panda ngrayakake liburan

Kung Fu Panda celebrates the holidays (ing asli Amerika: Kung Fu Panda Holiday) yaiku film animasi Amerika saka 2010. Direktur film kasebut yaiku Tim Johnson. Peran utama ing film iki digawe dening Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jack McBrayer lan Jackie Chan.

21: Runway gila

Crazy Runway (American Pushing Tin) yaiku salah sawijining komedi film Amerika saka 1999. Direktur film kasebut yaiku Mike Newell. John Cusack, Billy Bob Thornton, Cate Blanchett, Angelina Jolie lan Jake Weber mbintangi film kasebut.

22: Tangan saka getih

Hands From Blood (asli saka Amérika: Playing God) yaiku film angkara Amerika saka 1997. Direktur film kasebut yaiku Andy Wilson. David Duchovny, Timothy Hutton, Angelina Jolie, Michael Massee lan Peter Stormare mbintangi film kasebut.

23: Breakpoint

Beyond Borders minangka film perang AS saka 2003. Direktur film kasebut yaiku Martin Campbell. Angelina Jolie, Clive Owen, Teri Polo, Linus Roache lan Noah Emmerich mbintangi film kasebut.

24: 60 detik (film, 2000)

60 Second (English Gone in Sixty Seconds) yaiku film action Amerika saka 2000. Bintang Nicolas Cage, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi, Christopher Eccleston, Robert Duvall, Vinnie Jones lan Will Patton. Film iki diarahake dening Dominic Sena lan ditulis dening Scott Rosenberg. Film kasebut diprodhuksi dening Jerry Bruckheimer (Rock, Armageddon). Iki minangka remake saka gambar 1974 kanthi jeneng sing padha.

25: Bone Collector (Film)

The Bone Collector minangka film angkara Amerika saka 1999. Direktur film kasebut yaiku Phillip Noyce. Denzel Washington, Angelina Jolie, Ratu Latifah, Michael Rooker lan Mike McGlone mbintangi film kasebut.

26: Zombie - Ratu saka sihir ireng

Zombie - Ratu Black Magic iku film fantasi peteng Amerika adhedhasar film animasi Sleeping Beauty saka 1959. Direktur punika Robert Stromberg, Amérika. Ing peran utama Angelina Jolie main minangka Zombie lan Elle Fanning minangka Putri Aurora.

27: Kejahatan lan Upacara ing New York City

Kejahatan lan Hukuman ing New York City (ing asal Amerika: Hell's Kitchen) yaiku film dramatis Amerika saka 1998. Direktur film kasebut yaiku Tony Cinciripini. Rosanna Arquette, Angelina Jolie, Mekhi Phifer, William Forsythe lan Johnny Whitworth mbintangi film kasebut.

28: Cyborg 2 - Shadow kaca

Cyborg 2 - Shadow Kaca (ing asal Amerika: Cyborg 2) yaiku film action Amérika saka 1993. Direktur film kasebut yaiku Michael Schroeder. Elias Koteas, Angelina Jolie, Jack Palance, Jean-Claude Van Damme lan Billy Drago mbintangi film kasebut.

29: Sawise Ngimpi

Once Upon a Dream is a song composed by American singer and songwriter Lana Del Rey. Iki dirilis ing 26. Januari 2014 minangka soundtrack film Disney fantasi peteng, Maleficent, remake modern saka Dart's Rose. Aktris utama Angelina Jolie milih Lana kanggo ngrekam lagu iki. Remake ngadhepi tinjauan positif sing positif. Sawetara malah nulis babagan versi Lanin sing luwih peteng tinimbang asline. Iki minangka lagu undhuhan paling cepet ing sajarah Google Play.

30: Lady (judhul)

Checkers (fr. Dame iku. Dama, wadon, Sp. Donau) iku judhul gadhahanipun menyang noblewoman, biasane gentry, uga menehi Ksatriya pulisi wadon (padha karo wadon saka Knight, yen ditampa lan anggota supaya). Panggunaan tartamtu saka judhul ing negara liyane (mawarni-warni), contone ing UK Lady judhul (Dame ing Inggris) digunakake dening wanita ing panggonan kono wong nggunakake gelar Sir (lan aplikasi kanggo wong pranata padha ing satriyo kehormatan kanggo warga manca).

31: Andy Coulson

Andrew Edward Coulson (21. 1968 Januari) iku British novinář.V taun 2003 kanggo 2007 dadi editor koran tabloid News saka World.V Juli 2012 ana Rebekah Brooks, bebarengan karo enem tiyang ingkang golek warta liyane sing padha melu wiretapping ilegal, dipuntudhuh saka " kongkalikong kanggo tujuan saka interception manca komunikasi tanpa wewenang legal tepat antarane 2000 lan 2006 "a" saka alangan saka kaadilan "ing diselidiki wiretapping. Antarane odposlouchávanými padha, contone, Interioré Mentri Britania Dawud Blunkett lan Charles Clarke, aktor Brad Pitt Angelina Jolie lan lan pemain bal-balan Wayne Rooney.

32: Iku barks

Zatar iku salah siji saka kamp pangungsèn paling gedhé ing donya, dumunung ing sisih lor Jordan, kira-kira 11 kilometer saka tapel wates karo Suriah, lan ing sisih wétan kutha Yordania saka Mafraq. 28 dibukak. Juli 2012 kanggo nanggepi jumlah pengungsi saka Suriah amarga perang sipil ing kana. Populasiné asring banget lan kanthi cepet ganti - ing jaman sing paling dhuwur, 25. Muga-muga, wong 202 993 manggon ing kana. Total, ewonan pangungsi Siria ing 600 ing Yordania.

33: L'Wren Scott

L'Wren Scott, jeneng lair Luann Bambrough (28, April 1964 - 17, Maret 2014) yaiku perancang busana Amerika. Kariré diwiwiti ing Paris ing taun 80an. Banjur dheweke wiwit ngrancang busana; contone, kanggo aktris kayata Angelina Jolie lan Sarah Jessica Parker. 2014 digantung ing apartemen Manhattan New York ing Maret. Saka 2001 nganti dheweke mati, dheweke urip karo penyanyi Mick Jagger, band saka band Inggris The Rolling Stones.

34: Lara Croft - Makam Raider: Cradle of Life

Lara Croft - Makam Raider: Cradle of Life minangka terusan bebas saka Lara Croft - Makam Raider saka 2003. Diarahake dening Jan de Bont, Angelina Jolie ngenalaken peran utama Lary Croft. Film kasebut uga ngasilake kritik sing negatif, ananging pendhudhuke diapresiasi kanthi urutan aksi sing luwih apik lan maneh ngalembana kinerja Angelina Jolie ing peran utama. Senadyan kritik sing luwih apik, film iki entuk kurang saka pendhudhuke, penjualan donya digawe 156,5 jutaan dolar.

35: Pak. & Mrs. Smith

Pak. & Mrs. Smith minangka komedi akting Amerika sing diarahake dening 2005 Doug Liman. Dheweke ngandhani loro bojo lanang, sing loro sing mateni, lan yen dheweke pengin urip, dheweke kudu nglawan saben liyane. Wekasane, kabeh bakal beda tinimbang wiwitane ...

36: Kung Fu Panda

Kung Fu Panda yaiku film animasi Amerika saka 2008. Dirating dening John Stevenson lan Mark Osborne, karakter individu wis diluncurake dening aktor Amerika lan Cina sing misuwur kayata Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu lan liya-liyane. Film kasebut diterbitake ing Festival Film Internasional Cannes 15. Muga-muga 2008 lan wis nikmati resepsi sing positif banget kanggo para kritikus lan penonton. Dheweke dadi blockbuster kasino nalika 631,7 entuk mayuta yuta dolar global. Ing 2011, sekuel gratis kanggo Kung Fu Panda 2 digawe.

37: Jay McInerney

Jay McInerney, jeneng lengkap John Barrett McInerney Jr. (* 13 Januari 1955 ing Hartford, Connecticut) yaiku penulis paling kontemporer Amerika ing generasi mudha. Panjenenganipun nyiptaaken wolung novel, ingkang dipunwiwiti cahya Radius Kutha, Ransom, It's Life, lan Model Behavior ing basa Ceko. Dheweke uga penulis sawetara cerpen lan rong buku babagan anggur. Dheweke nulis skenario kanggo adaptasi film saka novel "Bright Lights of the City," lan co-authored skenario Gia TV babagan urip supermodel Amérika, dibintangi Angelina Jolie. Dheweke uga nyumbang kanggo Majalah New York, Guardian Weekly lan Corriere Della Serra.

38: Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3 yaiku film komedi animasi Amerika-Cina saka 2016, digawe dening Animation DreamWorks lan disebarake dening 20th Century Fox. Dheweke yaiku Kung Fu Panda lan Kung Fu Panda 2. Film iki diarahake dening Jennifer Yuh Nelson lan Alessandro Carloni. Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Jackie Chan lan James Hong ngrayakake peran kasebut ing film sadurunge. Bryan Cranston, JK Simmons lan Kate Hudson gabung.

39: Wanted (movie)

Wanted yaiku film Amerika-Jerman sing adhedhasar Mark Millar lan JG Jones saka 2003-2004 (diterbitake dening Crew ing 2008 ing Republik Ceko). Film iki diarahake dening Timur Bekmambetov, dibintangi James McAvoy. Contone, Angelina Jolie lan Morgan Freeman mainake peran. Film kasebut diterbitake ing London 12. Juni 2008. Perdana tetep ing Ceko diwiwiti rong minggu sawisé, 26. Juni 2008. Sawetara adegan film ditembak ing Republik Ceko.

40: Lara Croft - Makam Raider

Lara Croft - Tomb Raider minangka film petualangan adhedhasar seri game Tomb Raider sing populer. Dheweke diarahake dening Simon West, lan Angelina Jolie dicithak ing peran utama Lary Croft. Ing bioskop Amerika film kasebut diterbitake 11. Juni 2001, 23 gabung karo bioskop Ceko. Agustus 2001. Film kasebut dadi prodhuk film 275 yuta dolanan adaptasi film paling sukses ing game komputer. Iki primacy ditemtokake dening 2010 dening Pangeran Persia: Time Sands karo 335 yuta dolar. Penolakan film babagan film iki akeh negatif, ngritik overhead wanita lan urutan aksi video game. Kinerja Angelina Jolie ing peran utama dipuji.

41: Michael Cristofer

Michael Ivan Cristofer (* 22 Januari 1945, Trenton, New Jersey, Amerika Serikat) yaiku sawijining dramatis, penulis skenario, direktur lan aktor Amerika. Kanggo Box Shadow, dheweke menangaké Bebungah Pulitzer kanggo drama lan Tony Award.

42: 5. Anugrah Film Pilihan Kritik

  1. Choice penghargaan Critics taunan 'Movie Awards njupuk Panggonan ing 2000.Žebříček film paling apik (urutan abjad) American krásaInsider: The Man Who Sumurup Banget mnohoMagnoliaMuž kanggo MěsíciTři královéTalentovaný Mr. RipleyPravidla moštárnyŠestý smyslV John kulit MalkovicheZelená míleVítězové Best Film: direktur krásaNejlepší Amérika Sam Mendes - American krásaNejlepší aktor: Russell Crowe - ing njero: Manungsa sing sumurup aktris mnohoNejlepší banget: Hilary Swank - Boys nepláčouNejlepší aktor Michael Clarke Duncan - Green míleNejlepší aktris Supporting: Angelina Jolie - film kulawarga NarušeníNejlepší: Oktober nebeNejlepší animasi film: crita dolanan 2Nejlepší dicocogake screenplay: Frank Darabont - The Green míleNejlepší screenplay asli: Alan Ball - pengarang Amerika krásaNejlepší: The bakat Mr. Ripley - Gabriel YaredNejlepší Písnice ka: "Music of My Heart" - Music of srdceNejlepší enom aktor / aktris: Haley Joel Osment - Sixth smyslReference

43: Rebecca Brooks

Rebekah Brooks (* 27. 1968 Mei, Langkawi, Lancashire, Inggris) iku British novinářka.Známa utamané minangka mantan direktur eksekutif saka perusahaan Publishing News International (2009 kanggo 2011) Rupert Murdoch. Dheweke uga makarya minangka editor saka tabloid koran News of the World (2000 kanggo 2003) lan The Sun (2003 kanggo 2009).

44: Billy Bob Thornton

Billy Bob Thornton (* 4. 1955 Agustus, Hot Springs) iku aktor saka Amerika, panulis, direktur lan hudebník.Za screenplay kanggo Sling Blade menangaké Oscar kanggo Best Dipunsadur Skenario. Iku gambar sing banget cepet karir. Ing memori pamirso banjur dipuntampi ing blasting Armageddon, komedi Natal Bad Santa (Ana uga menang ning ajang Golden Globe) lan minangka Presidhèn ing Natal klasik Love Bener. Experts paling ngormati pagelaran ing film boomerang Agawe (Oscar nominasi Aktor paling apik ing Role Anjog), Plan Japanese (nominasi Oscar kanggo kategori Best Supporting Actor), outlaws (Golden Globe nominasi) lan Man Sing Ora (Golden Globe nominasi) . Dadi penyanyi dirilis papat album solo lan saperangan liyane karo blues band The Boxmasters. Media manungsa waé, lan kesengsem pernikahané karo aktris Angelina Jolie ing taun 2000-2003.

45: Golden raspberries kanggo 2004

  1. Raspberry Golden taunan diumumake ing Ivar Theatre ing Hollywood. Kanggo ngrayakake 25. Acara ulang tahun uga ngumumake harga film paling sengit kanggo taun 25 pisanan. Paling nominasi, pitu, menangaké film Catwoman. Pésta penghargaan rong puluh lima kalima uga ngumumaké sawetara kategori khusus. Kritikan wis njalari Raspberries Golden mbatalake tradisi non-ekspresi politik ing taun iki. Nominasi yaiku film sing dudu kegagalan kritis utawa penonton - Fahrenheit 9 / 11.

46: Philipp von Ostau

Philipp von Ostau (* 20 Oktober 1966, Hamburg) yaiku fotografer Jerman lan spesialis komunikasi. Dheweke lair minangka putra Hans-Fabian von Ostau lan Petry von Ostau lair von Festenberg. Dheweke urip ing Berlin lan dadi fotografer freelance, wiwit 2010 wis dadi profesor asisten ing Institut Desain ing Berlin.

47: Kateřina Hejlova

Mga. Catherine Hejlová (nikah Sleeping) (* 29. 1984 Februari, Litomerice) inggih punika salah satunggaling Ceko lan překladatelka.Životopis Hejlová Catherine lair ing Litomerice. Kanak-kanak tresna basa lan sastra, kang dipengaruhi dheweke dipilih saka College - lulus saka Josef Škvorecký Literary Academy ing Prague lan sawijining anggota pangadeg klompok Creative sirah skelter (saka nggawe HN: waos lan pucuk (2007) - Story Metro Last, Thousand Scars (2008) - crita dewi telung, tangan munggah (2009) - crita Rajapati ing kabin kapal kang, ora klamben ... lan mine banget (2010) - crita Punch wong ing ngimpi lan turu (2011) - crita konco pangilon lan Aqua Mala.

48: 15. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

  1. Nickelodeon Kid's Choice Awards ana ing 20. April 2002 ing Barker Hangar ing Santa Monica, California. Rosie O'Donnell njupuk timbal. Upacara iki dilakoni dening penyanyi Pink.

49: Brad Pitt

William Bradley "Brad" Pitt (* 18. 1963 Desember Shawnee, Oklahoma) iku sawijining aktor Amérika, juara saka Golden Globe kanggo Aktor paling apik ing peran pendukung, kang kang ditampa kanggo kinerja ing film Twelve Monkeys (1995).


SIGN menyang akun

×
Kelalen DETAILS YOUR?
×

Mangkata

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!