Donald John Trump(* 14 Juni 1946 New York) iku politisi Republik Amerika Serikat lan 45. Presiden Amerika Serikat, sing dadi 20. Januari 2017. Dheweke gabung karo Gedung Putih nalika umur 70 minangka presiden paling tuwa lan paling sugihlan uga dadi wong pisanan ing kantor tanpa pengalaman politik utawa tentara sadurunge.

Pencalonan kanggo pemilihan presiden AS 2016 kanggo Partai Republik kanthi resmi ngumumake 16. Juni 2015, lan sawisé nampa primaries, dheweke dinominasi kanggo kantor presiden AS nalika Kongres Cleveland ing wulan Juli. Ing pamilihan saka 8. 2016 wis menangaké pemilih 306 (dibandhingake karo nomer 270), ngalahake saingan utama, calon Demokrat Hillary Clinton, kanggo pemilih 232.

Sadurunge mlebu kantor, dheweke dadi Ketua lan CEO saka The Trump Organization, dealing karo bisnis real estate. Uga akeh hotel, kasino lan lapangan golf ing ndonya. Thanks kanggo acara realitaThe Apprentice(ie.magang) ing NBC dadi kanca media.

Ing wulan-wulan wiwitan, Trump nolak sawetara langkah Barack Obama. Dheweke mundur saka Perjanjian Kemitraan Transpacific lan saka Paris Agreement on Climate Change. Dheweke uga ngeculake pemanasan bertahap hubungan AS-Kuba. Presiden Trump nunjuk Neil Gorsuch minangka anggota kesembilan saka Mahkamah Agung. Sawisé disetujoni déning Senat AS, hakim 5 lan 4 XNUMX dikon mulih. Trump uga wis mbentuk partialban travel, sing telung sasi nyegah warga saka enem negara Muslim saka ngetik wilayah Amerika Serikat, sing dadi subyek saka akeh litigasi. Upaya Trump kanggo nyegah utawa matesi program perawatan kesehatan skala gedhe kanggo warga miskin (dadi-Obamacare) wis nemokake akeh perlawanan lan wis gagal amarga akeh sikap senator sing beda.

Ing Mei, 2017 mecat Trump saka Direktur FBI James Comey. Sakcepete sabanjure, Robert Mueller diangkat jaksa khusus kanggo nyelidiki campur tangan omongane Rusia ing pemilihan presiden ing 2016 lan kemungkinan hubungan antarane Rusia lan kampanye presiden Trump.

Urip

Asal lan sederek

Dheweke lair ing Queens, New York, minangka papat saka limang bocah. Wong tuwané padha Frederic C. Trump (11 1905 Oktober, New York -.. 25 1999 Juni) lan Maria A. MacLeod (10 1912 Mei, Skotlandia -.. 7 2000 Agustus). Bapakne dadi pengusaha konstruksi gedhe ing New York City. Kakek-nenek Donald Trump asal mula Jerman emigrants sing pindah ke Amerika Serikat ing 1885. Kaki Frederic Trump (The Friedrich jeneng asli) iki lair ing sawijining desa anggur cilik Kallstadt ing wilayah, kang belongs menyang negara Jerman saka Rhineland-Palatinate. Jeneng leh yaiku Elisabeth Pink. Kristus. Kakek Trump wis entuk kabutuhan gedhe minangka pemilik saka keramahan, antara liya, ing Seattle, Washington.

Pendidikan

Young Trump sinau ing Kew-Forest School ing Forest Hills, New York City, Queens. Amarga masalah karo pasinaon, wong tuwané dikirim menyang Akademi Militer New York nalika umure nembelas taun. Ing kana dheweke entuk pendidikan akademik lan uga main ing tim bal-balan lan basket Amerika. Saka pelatih basket dheweke dianugerahi hadiah 1964Award Coach. Dheweke banjur sinau rong taun ing Fordham University, banjur pindhah menyang Wharton School saka Pennsylvania University. Sasampunipun nampi gelar sarjana wonten ing bidang Ekonomi lan Keuangan, piyambakipun kagabung kaliyan 1968 ing bapaknipun Trump Organization.

Kulawarga

Ing 1977, Donald Trump nikah karo model Ceko Ivana Zelníčková. Tiga putra lair ing pernikahané: Donald Jr., Ivanka, lan Eric Trump.Sing paling tuwa saka bocah kasebut, Donald Jr., cetha cuwa ing Ceko amarga dheweke nduweni hubungan sing cedhak karo ibune saka ibune nalika isih cilik. Wiwit 1980 uga rutin nginvestasi bagéan saka liburan musim panas ing Zlín.

Wiwit April 1978, Cekoslovakia Negara Keamanan wis nlacak garwane Trump, Ivan. Wonten ing wekdal punika, piyambakipun ugi pikantuk informasi babagan keterlibatan Trump ing politik masa lalu Amerika. Antarane liyane, dheweke informed babagan kepinteran Trump kanggo mlaku kanggo presiden Amerika Serikat ing 1988 lan 1996.

Donald Trump dheweké nuli ngunjungi Cekoslovakia ing 1990, nalika dhéwéké nyambut gawé kanggo pemakaman bapakné mantu, Miloš Zelníček, ing Zlín.Donald lan Ivan Trump pegatan ing 1992. Taun sabanjuré, Trump nikah karo aktris Marla Maples, karo putri Tiffany.Perceraian sing ditindakake ing 1999. Enem taun sabanjure, Trump nikah kaping telune, kanthi model Slovenia lan desainer Melanie Knavs, sing ngeterake putra saka Barron William Trump menyang donya.

Bisnis Karir

Wiwit karir bisnis

Trump miwiti karir wirausaha ing perusahaan ramane (Trump Organization). Kanggo miwiti bisnis dhewe, bapakne nyediyakake dhuwit siji yuta.Salah sawijining proyek kapisan yaiku revitalisasi kompleks omah Swifton Village ing Cincinnati, Ohio. Nalika Swifton Village diserahake marang perusahaan ramane, 6 entuk mayuta yuta dolar.

Ing 1980 ing New York, karya wiwit mulihake ing Stadion Wollman ing Central Park. Proyèk nduweni rencana bangunan sing diantisipasi ing 21. Nanging, 1986 ora nganti meh rampung lan 12 wis nandur modal jutaan dolar. Trump nawakake kanggo ngrampungake karya-karya iki tanpa kutha kudu mbayar apa-apa. Tawaran kasebut ditolak nganti tekan media. Pungkasane dheweke entuk kesempatan lan proyek ngrampungake yuta dolar kanggo 1,95 ing telung sasi, yaiku babagan 750 000 dolar kurang saka budget asli.

Ing pungkasan taun 80an, dheweke wis mlebu krisis finansial. Konstruksi kasino katelu, Trump Taj Mahal ing Atlantic City (New Jersey), sing paling larang dibiayai minangka pinjaman dhuwur, sing ora bisa dilunasi. Bank lan bondholders wis ilang atusan yuta dolar. 50% kepemilikan casino Taj Mahal kudu ditransfer menyang pemegang obligasi asli kanggo ngurangi beban kapentingan lan entuk luwih akeh wektu kanggo nyalurake utang kasebut. Nganti 1994, dheweke bisa ngurangi utang pribadhi 900 lan uga ngurangi utang komersil 3,5. Ing 1995 dheweke gabung karo kasino ing Trump Hotels & Resorts Resorts.

Kasil lan gagal

Trump minangka Ketua lan CEO (Eksekutif, CEO Organisasi Trump, sing ngurusi bisnis real estate. Trump uga dadi pangadeg Trump Entertainment Resorts, sing akeh casino lan hotel ing saindhenging donya. Ing Oktober 2016 ana majalah Forbes 499 Donald Trump. wong paling sugih ing donya.

Ing taun 1991, 1992, 2004 lan 2009 ngumumaké bangkrut. Rong babak kapisan sing ana hubungane karo real estate: Trump Taj Mahal lan Trump Plaza Hotel. Saka wektu kanggo wektu, dhèwèké nyatakaké yèn nalika dhèwèké mbangun kasino mewah, dheweke uga curiga.Ing 1994, utang pribadhi nyebabake utang perdagangan 900 yuta lan 3,5 dadi US $ miliar. Ing wektu iku dheweke kudu ngedol sawetara perusahaan lan omah lan nyerahake dhuwit ing perusahaan liyane. Pemulihan finansial dibantu dening, antarane liyane, kontrak bermanfaat kanggo real estate kanggo kamungkinan nampilake tembung "TRUMP" ing wong. Bank-bank saka 2004 lan 2009 lagi digandhengake karo real estate, kalebu Trump Taj Mahal lan Hotel Trump & Resor Kasino.

Akeh proyèk bisnis gagal utawa wis dibusak -. Eg Airlines Trump, The University, Magazine Trump, The Vodka, The Stik, The Mortgage. Project The University (2004-2011) ing taun 2013 ing Maret 2016 kaparingaken kapentingan media, yen Jeksa Agung Eric Schneiderman dibukak lan diselidiki, kang rampung ajeg, matur yen sekolah "melu aktivitas fraudulent, ngakali lan ilegal tartamtu."Iku ora universitas (jeneng kudu diganti ing pungkasan), nanging program program motivasi banget larang karo manfaat sing dubious kanggo para peserta.

proyèk Trump kang liyane duwe bathi -. eg The Financial (perusahaan mortgage), The Sales lan Leasing (sales omah), Berjaya Realty (omah lan komersial real estate), The Restaurants, Go Trump (online search engine travel), Pilih By Westin (akeh ombenan warung), the ombenan (ngombe energi kanggo pasar Israel lan Palestina), Donald J. Trump Signature Koleksi (baris saka sandhangan wong lan Watches), the Ice (botol banyu), the Golf, the Chocolate, the Productions (produksi TV perusahaan) utawa Trump Home (fasilitas omah). 

Property

Donald Trump ndarbeni saperangan situs ing AS:

bangunan administratif lan omah
  • Tower Trump (yuta dolar 320 pencakar langit minangka salah siji situs New York paling terkenal)
  • Trump World Tower (New York Skyscraper Ditampa ing 290 Million Dollars)
  • 40 Wall Street (Bangunan Trump, bangunan 1930 Trump asli wis direnovasi ing 1996. Bangunan kasebut dhuwuré 283 lan nduwèni jubin 72.)
hotel
  • Trump International Hotel & Tower (Chicago)
  • Trump International Hotel & Tower (Las Vegas)
  • Trump International Hotel & Tower (New York)
kasino
  • Trump Taj Mahal (kamar poker saka bagean kasino minangka salah siji sing paling gedhé ing Atlantic City. Sebagian hotel duwe kamar 1250.)
  • Trump Plaza
  • Trump Marina

Saliyane iki lan real estate liyane ing AS, Trump - mbokmenawa bebarengan karo bojone sing sepisanan, Ivana Trumpová - uga nduweni panggonan mewah ing Florida disebut Mar-a-Lago. Kanggo markas iki dheweke kudu Trump ing 8. September 2017 ngutus evakuasi, kayadene, uga kabeh pesisir wétan negara bagian Florida lan Georgia, diancemake dening Badai Irma.

Jeneng Trump yaiku bangunan ing ngisor iki:

  • Trump International Hotel and Tower (Toronto)
  • Palm Trump International Hotel and Tower (Dubai)
  • Trump Ocean Club Hotel and Tower (Panama City)
  • Trump Ocean Club Baja Mexico (ora adoh saka San Diego)

Tindakan media

Donald Trump wis dicalonaké kaping pindho kanggo Emmy Award lan wis tampil ing peran cameo ing pirang-pirang film (Ing ngarep 2: Lost in New York) lan serials (Nanny katon,Iki wektu).[19]Dheweke wis dadi tamu saka pirang-pirang talk show sing akeh. Dheweke uga muncul ing program hiburan liyane, kayata World Wrestling Entertainment, ing ngendi dheweke melatih Vince McMahon karo pemilik organisasi.

Ing 2003 dheweke dadi produser eksekutif lan moderator saka reality reality showThe Apprenticeing saluran NBC. Saben kontes diwenehake, ana sekelompok wong sing berjuang kanggo karya Trump. Ing seri pisananThe ApprenticeTrump nampa dhuwit 50 000 kanggo episode siji, nanging sawisé program kasil, 3 diwenehi hadiah jutaan dolar kanggo episode. Sawise seri 10, dheweke nambahake spin-offApprentice Celebrityngendi selebriti dileksanakake. Dhuwit sing wis bisa dipilih ing saben babak tindak menyang proyèk amal sing dipilih dening manajer proyek tim menang. Ing 2007 kanggoThe ApprenticeTrump nampi bintang ing Hollywood Walk of Fame, sing wis dirusak pirang-pirang kali.

Trump sawise acara suksesThe Apprenticedadi produser eksekutif lan proyek liyane kayata Miss USA lan Miss Universe kontes kecantikan sing uga disiarake dening stasiun televisi NBC.

Sawise ngumumake upadosipun dados Présidhèn ing pilihan antarane Republik tindak menyang timbal, The kapapar ing media luwih kuat, biasane karo sawetara pitakonan dina. Dheweke entuk dadi luwih papan lan wektu ing media, ora mung antarane Republican, nanging kabeh calon presiden. Media laporan padha duwé pranala menyang Donald Trump ing syarat-syarat pirsawan banget, lan ing media warta ora dipunapunten wektu pengabdian kanggo Gusti, kang ditampa de papan free facto kanggo tjara views, kang bisa njupuk kanggo dhewe akeh Pamilih undecided. In total, iku kira-kira sing ing Nilai saka papan media kanggo wong "free" kasedhiya (minangka gantos kanggo iklan sing kudu mbayar tarif komersial) gunggungipun 1,9-2,0 milyar dolar.

Aktivitas politik nganti Januari 2017

Posisi politik

Utamané ing domestik profiled panjaluk kanggo ngethok tax kanggo perusahaan, menakake sistem tax, ngurangi utang Federal, uga larangan saka Donyane menyang imigrasi ilegal.Kawicaksanan manca nglawan traktat perdagangan bebas lan nyokong pandangan yen Amerika Serikat ora ngganggu banget ing donya.

Ing pungkasan jabatan kapisanan, Barack Obama dadi sympathizer,Birthers, kelompok wong sing mbutuhake bukti yen Obama lair ing Amerika Serikat lan mulane layak dadi Presiden Amerika Serikat (pirsani Usulan Permasalahan Barack Obama). Paling ora ana ing salah sawijine acara televisi, Trump wis ngajanjikake manawa yen Obama menehi dokumen sing dibutuhake, 5 nyumbang jutaan dolar kanggo amal, miturut présidhèn Presiden.Obama ora nanggapi tantangan iki.

2015 Trump ngritik mantan Presiden AS Bush kanggo invasi Iraklan ngandika, karo gati kanggo acara ing Libya, Syria lan Mesir, ing privasi manca Barack Obama lan mantan Sekretaris Negara Hillary Clinton ing Afrika lan Timur Tengah nyebabake mati "atusan ewu".Kajaba iku, kebijakan iki biaya akeh dhuwit sing bisa ditindakake kanggo tujuan sing luwih migunani ing Amerika Serikat, miturut Trump.

We ngginakaken 4 dolar triliun ing upaya kanggo ngrusak wong beda, lan jujur, yen ana saiki padha, lan kita padha bisa kanggo wong mbuwang ing Amerika Serikat 4 triliun kanggo ndandani dalan kita, kreteg, bandara lan akeh masalah liyane sing duwe, kita bakal luwih apik.

Ing 2015 The disebut Kanselir Jerman Angela Merkel minangka "mbokmenawa pimpinan donya paling saiki," nanging taun candhakipun Angela Merkel banget ngritik privasi Kebangsaan sambutan sawijining ing krisis migration Eropah.

Trump nduweni sikap positif marang Israel lan nyatakake dheweke bakal ngakoni Yerusalem minangka ibu kota Israel.Kanggo China, Trump nduweni hubungan sing rada negatif. China wis ngritik kawicaksanan perdagangan, sing miturut, ngrusak Amerika Serikat lan nyiapake Amerika kanggo gawe lan ngancam kanggo ngenalake tugas impor dhuwur ing barang-barang Tionghoa.

Sak wicara kang 2015 ing Juni announced pencalonané sawijining presiden Amerika Serikat, antara liya, ngandika sing dadi presiden mbangun wall amba ing tapel wates karo Meksiko lan Meksiko, kebayar:

Nalika Meksiko dikirim wong kita marang, ora ngirim sing paling apik. Dheweke ora bakal ngirim utawa sampeyan. Dheweke ngirim wong sing duwe masalah akeh lan nggawa masalah kasebut marang kita. Padha nggawa obatan, nggawa kriminalitas, padha kasar. Nanging sawetara - aku kira - wong apik.

NBC Universal sakwisé ngumumake yen, miturut tembung kanggo para imigran, sing ora kompatibel karo nilai-nilai lan penghargaan kanggo kabeh, dheweke mbatalake kabeh acara televisi Trump ing dheweke. Pengusaha wis krungu yèn dhèwèké ngadeg ing buri lan ngukum stasiun.Ing Amerika Serikat, babagan 11 minangka papan kanggo mayuta-yuta imigran ilegal, lan akeh saka Meksiko.

Trump sedya kanggo mungkasi kabeh financial support saka dana Federal ngarahke ing "kutha asylum" sing nyedhiyani papan perlindungan migran undocumented nglanggar hukum federal. Sing dadi-disebut "suci kutha" didominasi biasane Demokrat, antarane kang kalebu New York, Los Angeles, Miami utawa San Francisco, kutha ngendi kotamadya lokal ora laporan kanggo illegals Federal Kantor Imigrasi lan ngalang-alangi iku apa uga polisi lokal.Walikota New York, Bill de Blasio, wis ngandika yen dheweke siap mlebu pengadilan kanggo mbela "Kutha Asylum" saka pemerintah federal.

Ing wulan Agustus, 2016 Trump ngomong yen AS ngirim ngakoni aneksasi Rusia saka Crimea 2014 yen bakal mimpin hubungan sing luwih apik karo Federasi Rusia.

Wong ing Crimea, miturut aku krungu, bakal rodo ing Rusia saka ngendi padha sadurunge. Lan kita uga kudu njupuk akun kasebut.

Vladimir Putin wis ngandika paling ora ing kampanye pemilihan US ing 2016, nanging media Rusia babagan Trump wis nulis kanthi positif nalika kampanye iki. Trump uga bilih "pemimpin kuwat" Putin kang, karo kang bakal "mbokmenawa njaluk bebarengan uga," nanging ing Interview karo ABC bilih Putin wis hubungan lan tau ketemu wong.Dheweke ndhukung serangan Rusia marang pemberontak lan Negara Islam (IS) ing Suriahlan mratelakake kanthi temenan kanggo kerja sama karo Rusia ing perang nglawan IS.

Sawisé mundur saka short-term keamanan penasehat ibukutha kanggo Presiden Trump, mantan Letnan Jenderal Michael Flynn, sing ana sing pengacara saka hubungan apik karo Rusia, juru wicoro House putih Sean Spicer 14. Februari 2017 ngandika Presiden Trump nganggep Crimea minangka bagéan saka Ukraina lan ngarepake Rusia ngasilake semenanjung menyang Ukraina. Spicer uga diarani tembung saka Ambassador US kanggo PBB Nikki Haley PBB ngumumaké yen sanksi anti-Rusian bakal tetep ing panggonan nganti Crimea bali kanggo Ukraina.

Trump nggambarake Presiden Siria Bashar al-Assad minangka "penjahat," nanging uga ngandika, "Aku ora kaya Presiden Siria Bashar Asad, nanging Asad mateni pejuang negara Islam (IS). Rusia kills IS pejuang lan Iran kills IS pejuang. "

Wonten ing wawancara sasampunipun, Trump munjuk marang Senator John McCain babagan karir militer, utaminipun nalika Perang Vietnam: "Iku ora dadi pahlawan. Oke, dheweke pahlawan amarga dheweke kejiret. Aku seneng sing wis ora konangan. "McCain wus tabrakan bidang sak gropyokan ing Hanoi sak Operation Rolling Thunder, nyuwil wentis, dikuwasani déning combatants Vietnam lan dikunjara limang taun. Pernyataan Trump nyebabake debat babagan McCain minangka pahlawan perang.

7. Desember 2015, sawetara dina sawisé serangan teroris ing San Bernardino, Trump ngetokaké pernyataan sing diwiwiti karo ukara iki:

Donald J. Trump nyuwun suspensi lengkap lan lengkap akses Muslim menyang Amerika Serikat nganti wakil negara kita ngerti apa sing kedadeyan.

Nalika takon bab pembangunan apa khusus temenan, ngandika sing iki bakal nyegah ora aplikasi mung kanggo radikal, nanging kabeh wong ngaken Islam, kalebu Muslim sing arep teka ing Amerika Serikat minangka turis, lelungan bisnis lan uga kanggo Muslim Warganegara Amerika bali menyang negara, umpamane, saka preian. Pernyataan Trump iki wis nemu reaksi sing akeh banget ing media.Pangeran Arab Saudi Pangeran Valid bin Talal banjur nimbali Trump "America's Shame". Trump mangsuli yen pangeran "kepengin ngontrol kawicaksanan kita karo dhuwit bapakne," lan dheweke bakal mandheg sawise pemilihan presiden AS.Ing wulan Juni 2016 The softened posisi sing mung bakal dadi ban sauntara, kang arep nglamar mung kanggo wong-wong teka saka negara "didakwo saka terrorism marang AS utawa allies," utawa negara "kaancam dening terrorism."

Trump ngritik Arab Saudi, sekutu AS sing wigati nanging masalah ing Timur Tengah, lan nerangake yen para pemimpin bisa dipertanggung jawabake kanggo serangan teroris 11. September 2001.Trump uga nyuwun Arab Saudi kanggo dadi luwih melu ing perang nglawan negara Islamlan mbayar biaya pasukan AS ing wilayahipun.Saka Hillary Clinton dheweke nuntut dhewekeClinton Foundationbali marang peparinge dheweke ditampa saka Saudi Arabia amarga Arab Saudi ngobati wanita minangka budak lan mateni homo.

Ing perdebatan sing kaping papat perdebatan ing 2016 Trump, dheweke ngandika bakal ditampa kanggo menehi hasil ora mung karo teroris nanging uga karo kulawargane. Dheweke uga ngandika teroris nggunakake kulawarga minangka "tameng urip." Ing perdebatan, dheweke nyuwun pratelan keras ing negara Islam, nanging uga nambahake yen dheweke bakal nindakake kabeh kanggo ngilangi jumlah korban sipil.Ngarahake anggota liya saka kulawarga teroris sing dikritik dening Presiden Barack Obama kanggo serangan bom lan pamboman saka macem-macem objek kanthi nggunakake pesawat tanpa awak.

9. Agustus 2016 ngandika Trump ing patemon sing dianakake dening CNN ing Hillary Clinton:

Yen nerangake milih hakim (paling dhuwur), (ora ana) sampeyan bisa nglakoni apa-apa, dear. ... Sanajan ana uga kanggo suporter tambahan kaping loro - aku ora ngerti.

Tembung-tembung kasebut bisa diinterpretasi (ing kasus paling gedhe) minangka alasan kanggo njupuk mungsuh.Sawise menang pemilu Trump, dheweke ngeculake retorik tajem lan ing pidato ing 9. Nopember 2016 memuji Clinton kanggo dheweke "kampanye abot".

Kampanye presiden

Trump wis wiwit dadi luwih komit marang 20 wiwit pungkasan taun pitung puluhan. abad, organisasi lan finansial ndhukung sawetara kampanye pemilu. Ing pungkasan taun 1980-an, Republik iki kanggo pisanan informal sing ditawani. Minangka mitra politik potensial, Mikhail Gorbachev, sing banget kepéngin ketemu 1988 ing New York City, uga bisa uga ditemoni. Trump pungkasanipun nolak tawaran saka Republik. Ing wektu sing padha, dhèwèké wiwit mikir babagan kandidat dhèwèké kanggo taun 1996, sing bakal dianggep nalika iku minangka Republikan lan Demokrat.

Acara Oprah Winfrey ing 1988 mbokmenawa kaping pisanan dheweke takon apa dheweke mikir babagan calon presiden Amerika Serikat. Trump kandha, "mbok menawa ora," nanging dheweke ora ngetrapake iki. Dheweke gabung karo perang pra-pemilihan kanggo pencalonan sing wis ana ing 2000. Panjenengané rawuh ing Walikota Partai Reformasi AS lan menang ing rong negara, banjur mundur saka pencalonan. Ing 2014, dhèwèké ngandika "kanthi serius ngelingi" nominasi maneh.

Ing 16. Juni 2015 resmi ngumumake pencalonan kanggo pemilihan presiden ing 2016 kanggo Partai Republik. Dheweke banjur ngenalake slogan-slogan sadurunge "Nggawe Amerika Agung / Gedhe!"(ing asli Inggris"Nggawe Amerika maneh").lan "Amerika Pisanan" ("Amerika pisanan"). Ing debat republik pisanan, dheweke mung siji sing ora janji yen ing acara kegagalan dheweke bakal ndhukung pemenang Hadiah lan ora mbukak kanggo pihak katelu.

Ing tembung kasebut, dheweke nglawan invasi AS ing Irak ing 2003. Sajrone debat televisi saka calon presiden Republik ing September, 2015 ngritik mantan presiden AS George W. Bush lan seduluré Jeb Bush kanggo perang ing Irak.

Nalika ngumumake pencalonan marang présidhèn, dhèwèké nyatakaké dhuwit $ 8,7; Miturut Forbes, asete nggawe 4,5 miliaran dolar.

Dheweke cepet dadi kandidat Partai Republik.K 3. 2016 Trump bisa menangaken primata lan reuni partai 28 (disebut "caucuses) ing negara lan wilayah EU. Sawise 3. 2016 bisa menang ing primata India, mundur saka rong rival utama - Senator Texas Ted Cruzlan Gubernur Ohio John Kasich,lan dadi calon Republik kanggo pemilihan presiden 2016. 

On rata-rata, limang Jajak Pendapat utama The in May 2016 timbal pisanan cilik liwat kamungkinan saingan ing pemilu presiden, calon Partai Demokrat Hillary Clinton. Ing situs webReal Clear Politics(RCP) diitung kanggo 0,2% ing Amerika Serikat. Survey sing mencet Trump (karo persentase saka hasil) yaiku: Rasmussen Laporan - 5%, Fox News: 3%, ABC News / Washington Post - 2%, USC Dornsife / Los Angeles Times - 3%. Clinton ndharat ing sih saka survey iki: NBC News / Wall Street Journal - 2%, CBS News / New York Times - 6%.

Ing pungkasan Mei, 2016 duwe Trump wis nampa jumlah sing perlu kanggo nominasi kanggo calon presiden Partai Republik kanggo pemilihan presiden. Miturut Associated Press, perwakilan 1 238 ngluwihi ambang kanthi siji swara. Delegasi, kayata Presiden Republik Republika Oklahoma Rep Pollard, wis ngandika durung.

Sakcepete sawise ngitung suara ing referendum babagan anggota UK ing Uni Eropa, Trump teka ing 24. Juni 2016 ing Skotlandia. Helikopter kasebut ndharat ing lapangan golfTrump Turnburrycedhak Turnberry ing kidul-kulon negara (Ayrshire County).Sawisé pengumuman asil referendum kasebut, Trump ngandhani yen "Pamilih Inggris mundhut negarane dhewe", owah-owahan menyang slogan dhewe saka perjuangan pra-pemilihan AS. Miturut majalah American Timelse, voting ing brexitus minangka landmark anyar ing global (utawa ing saindenging) "perang ing elit". Ing pangertèn, iki uga kamenangan kalem ing skala donya.

Ing Juli 2016 The urusan karo ancang-ancang kanggo kongres Partai Republik ing Cleveland ing separo kapindho sasi ing kang iki mengko ditemtokake calon partai resmi kanggo pamilihan presiden ing 2016 November. Pidato juru wicoro ngidhepake rong jeneng politisi sing bisa dadi calon kalkulator kanggo wakil presiden Amerika Serikat, sing dadi partner. Iku, gubernur New Jersey Chris Christie lan Gubernur Indiana Mike Pence.Trump banjur milih Mike Pence minangka co-kandidat.

Dipilih Presiden AS

Preparasi kanggo njupuk kantor

Donald Trump menangaké pemilihan 8. November 2016 lan dadi 45. Presiden Amerika Serikat. Kantor resmi njupuk alih 20. Januari 2017.

Ing 11. Ing November, Trump Wakil Presiden AS mangsa, Mike Pence, ngangkat Tim Pemimpin kanggo nyiapake administrasi anyar. Tim bakal terus bisa Chris Christie, Gubernur New Jersey, Gen. Michael T. Flynn, mantan speaker of Perwakilan Newt Gingrich, dokter lan politisi Ben Carson, mantan New York Walikota Rudy Giuliani lan Senator Jeff Sessions Alabama. Tim uga ketua Partai Republik Reince Priebus, kepala kampanye Pemilu Trump kang, Stephen Bannon lan pengusaha asal Jerman Peter Thiel, sing nandur modhal ibukutha ing Silicon Valley. Padha bakal uga Donald Trump Jr., Ivanka Trump, Eric Trump lan Jared Kushner ing-hukum. 

Ing 13. November 2016 jenenge The mantan ketua Komite Nasional Republik Reince Priebus kanggo posisi penting minangka Kepala sabanjuré Staf House putih. Priebus wis lantaran kanggo apik saka support owahan Trump ing kampanye Pemilu, pengaturan skills lan hubungan apik karo, contone, Speaker saka Perwakilan Paul Ryan. Bab iki uga ngumumake Stephen Bannon, pemilik saiki Warta Internet Breitbart.com, nompo posisi penasehat principal kanggo presiden (penasehat senior).

Ora suwé sawisé kamenangan Trump ing pamilihan presiden, 14. Nopember 2016, obrolan telpon pisanan antarane dheweke lan Presiden Rusia Vladimir Putin njupuk Panggonan. Loro-lorone politisi wis janji bakal bekerjasama. Putin nawakaken dialog dialog Trump, nganggep saling menghormati lan non-gangguan ing urusan partai liyane. Wong loro padha setuju yen hubungan saiki antarane loro negara ora puas. Miturut Kremlin, loro-lorone kudu "bali menyang kerjasama pragmatik kanggo entuk manfaat bebarengan, njupuk kapentingan loro negara lan keamanan lan stabilitas ing donya." Khususipun, upaya kudu digawe antarane negara loro kanggo memerangi terorisme internasional lan ekstremisme. Tim Trump ngandika presiden kapilih wis ngandika marang Putin ing sawetara topik. Trump ngendika "hubungan kuat lan langgeng karo Rusia".

China ngajokake protes resmi marang panggilan Trump karo Presiden Taiwan Cai Jing-wen saka 2. Desember 2016, kang ana ing kontak resmi pisanan antarane pimpinan American lan Taiwanese kanggo break hubungan diplomatik antarane Amerika Serikat lan ing Republik China (Taiwan) ing 1979, sawise wis ing Presiden Richard Nixon njupuk Panggonan ing 1972 turnaround gedhe ing US privasi menyang China . Administrasi Obama ngandika nanggepi telpon sing Amerika Serikat terus kanggo ndhukung kawicaksanan siji-China lan nimbang Republik China ing provinsi pulo Taiwan saka China.DiaryNew York TimesaGuardiandisebut minangka Trump kanggo "provocation" menyang daratan Cina, lan sawetara politisi Amerika uga ngritik Trump.Trump nanggapi kritik ing twitter: "Iku sing menarik Amerika Serikat ngedol militèr Taiwan milyar worth dolar, lan durung aku ora bakal nampa telpon congratulatory."

Administrasi anyar

Pamrentah Donald J. Trump
Kantor Wong Periode layanan
Presiden Donald Trump 2017-acting
Wakil Presiden Mike Pence 2017-acting
Menteri Luar Negeri Rex Tillerson 2017-acting
Menteri Keuangan Steven Mnuchin 2017-acting
Menteri Pertahanan James Mattis 2017-acting
Menteri Kehakiman Jeff Sessions 2017-acting
Menteri Dalam Negeri Ryan Zinke 2017-acting
Menteri Pertanian Sonny Perdue 2017-acting
Menteri Perdagangan Wilbur Ross 2017-acting
Menteri Tenaga Kerja Alex Acosta 2017-acting
Menteri Kesehatan Don J. Wright(zast.) 2017-acting
Menteri Pendidikan Betsy DeVos 2017-acting
Menteri Perumahan
lan pembangunan kutha
Ben Carson 2017-acting
Menteri Transportasi Elaine Cha 2017-acting
Menteri Energi Rick Perry 2017-acting
Menteri Urusan Urusan Veteran David Shulkin 2017-acting
Menteri Keamanan Tanah Kelairan Duke Elaine(zast.) 2017-acting
Direktur Gedung Putih John Kelly 2017-acting
Duta Besar AS kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa Nikki Haley 2017-acting

Sasampunipun menang Pemilu, The wiwit menehi hasil karo masalah personel related kanggo pangumpulan AS anyar lan posisi tombol liyane manggoni ing apparatus negara. Sepuluh dina sawise pemilihan, dheweke wis mutusake jroning telung jabatan penting. Minangka Menteri kaadilan anyar ditunjuk mantan Alabama Senator Jeff Sessions. Minangka nasional keamanan penasehat nalika piyambakipun nominasi kanggo lètnan jendral lan mantan kepala counterintelligence militèr DIA Michael T. Flynn, sing, Nanging, ing awal Februari 2017 duwe fungsi iki amarga kontak sing sadurungé karo pejabat Rusia mundur. Panjenenganipun diganti aktif Gen. HR McMaster, sing wis durung dikonfirmasi dening Senat AS. Direktur CIA sawise njupuk kepresidenan The dadi saiki Republican Congressman Mike Pompeo.

Menteri anyar kanggo pendidikan dadi Betsy DeVos saka Michigan, sing ngliwati Senat mung liwat swara Wakil Presiden Mike Pence, 51: 50. Minangka Duta Besar ing Perserikatan Bangsa-Bangsa, Trump diangkat dadi Gubernur Republik RR Republican Nikki Haley, sing wong tuwa pindhah menyang India saka India.Kaputusan personel liyane yaiku janjian saka Steven Munchin minangka Sekretaris Treasury AS, mantan Goldman Sachs Banking Manager.

Anggota liyane Trump dadi pensiun 66three Jenderal James Mattis minangka Menteri Pertahanan. Mattis dipilih ing Senat dening 98: 2. Ing taun 44 taun operasi militer AS, Mattis dadi anggota Korps Marinir, kalebu ing perang Irak lan Afghanistan.

Minangka Menteri Perumahan lan Pembangunan Perkotaan anyar, politisi Afrika-Amerika lan mantan pesaing Trump ing calon presiden kanggo Presiden Ben Carson, ahli bedah kerja, dikonfirmasi.

Mboko sithik, nama anggota liyane saka pemerintah sabanjuré Trump kang. Iki kalebu antara liya:. Wilbur Ross, ing financier 78letý minangka Mentri Perdagangan, Andrew Puzder minangka Mentri saking Partai Buruh, kang, Nanging, ora pass Senat, Elaine Chao, garwa pengaruh Senator McConnell Mitsche kanggo Menteri kirim saka Transport (Originally saka Taiwan) lan aktif nganti bubar aktif Star Jendral John Kelly minangka Menteri Keamanan Dalam Negeri.

Salah sijine posisi paling penting ing Trump Administration anyar yaiku Kamentrian Luar Negeri. Ing 5. Desember 2016 wis duwe spekulasi yen bisa dadi Rex Tillerson, ketua dewan perusahaan ExxonMobil.13. Desember 2016 dikonfirmasi Trump kanggo ngusulake Tillerson minangka Mentri Manca.Nominasi Tillerson pungkasanipun dikonfirmasi dening Senat AS sakwise prosesi panjang.

Ing pungkasan Desember 2016 dijenengi penasihat Trump liyane, miliarder Amerika Elon Musk.15. Desember 2016 diumumake yen Ryan Zinke, anggota Dewan Perwakilan Saiki kanggo Negara Montana, bakal dadi Menteri Dalam Negeri Trump.

Trump uga ngumumake niat kanggo gawe pos anyar Special Envoy for Negotiations Internasional. Iku bakal penasihat hukum kepala 49 taun kanggo Trump kang Jason Greenblatt, sing wong Yahudi, uga David Friedman, duta sing bakal teka ing Israel. Pengawasan kasebut cocog karo perbaikan pinunjul ing hubungan Israel-AS sawisé diakoni Trump menyang kantor presiden, sawise hubungan kasebut ing periode pungkasan pamaréntahan Obama wis ambruk banget.

Salah siji saka nominasi pungkasan yaiku panrima direktur ing ngarep kabeh Dealer AS 17 sing duwe karyawan 100 000 lan duwe luwih saka 50 miliar dolar saben taun. Dan Coats, Senator AS saiki kanggo Negara Indiana, lan mantan Duta Besar kanggo Berlin, bakal dadi Danny. Rampung nominasi pungkasan sing diumumake dening 19. Januari 2017, yaiku panitera mantan gubernur Georgia 70letny Sonny Perdue, Menteri Pertanian.Nanging, kebijakan iki durung dikonfirmasi dening Senat.

Kanggo 20. Januari 2017, yaiku dina nalika peresmian Presiden AS Donald Trump, mung loro menteri sing dikonfirmasi dening Senat AS. Kantor kasebut bisa ditampa dening James Mattis minangka Sekretaris Pertahanan (Ketua Pentagon) lan John Kelly minangka Sekretaris Keamanan Tanah Air.

Anggota trump minangka pamrentah "paling sugih" ing sajarah Amerika Serikat, lan mbokmenawa ing donya. Ana akeh multimillionaires dollar ing administrasi, kalebu loro miliardi (kajaba presiden dhewe), yaiku Willbura Ross lan Betsy DeVos. Kajaba iku, ana eksekutif utama saka maneka industri (energi, keuangan, real estate) kayata Menteri Luar Negeri Rex Tillerson lan Menteri Keuangan Steven Mnuchin.

Presiden Amerika Serikat

2017

Januari

20. Januari 2017 yaiku peresmian Donald Trump minangka 45. Presiden Amerika Serikat sadurunge Capitol ing Washington. Diwiwiti kanthi pidato perjumpaan Trump, mobil tumpangan saka Capitol menyang Gedung Putih, gawe nafas militer lan formasi liyane, lan perayaan liyane.

21. Ing Januari, Trump nerbitake peraturan eksekutif kanggo nyuda beban financial sing ana hubungane karo reformasi kesehatan Barack Obama sadurunge program Obamacare rampung dibubarake. Dheweke uga ngunjungi kantor pusat CIA ing Langley, Virginia, lan ndhukung aktivitas dheweke.

Ing 23. Ing sasi Januari, Trump nerbitake Perjanjian Kemitraan Transpacific Partnership sing durung diratifikasi.

25. Ing Januari, Trump nerbitake prentah eksekutif supaya mbangun tembok ing tapel wates karo Meksiko lan wiwit nyelidiki penipuan pemilihan umum sing nglibatake pendaftaran pemilih sajrone pemilihan presiden ing 2016.

Rombongan manca resmi resmi ditampa dening Trump ing Gedung Putih ing 27. Januari 2017. Panjenenganipun lan Perdhana Mentri Britania, Theresa May mbuktèkaké hubungan luar biasa antara negara-negara kasebut ing konferensi pers sabanjuré. 

Sakcepete sawise gabung karo kepresidenan, 31. Januari 2017, The calon nominasi Panggonan sanga ing Supreme Pengadilan, kang populasiné 16. Februari 2016 kanthi matine Hakim Antonina Scalia. Kanggo posisi iki penting banget iki milih 49letý pengacara Konservatif Neil Gorsuch, sing makarya wiwit 2006 ing salah siji saka 13 banding Federal pengadilan, kang Kayata paling dhuwur saka kaadilan Amérika. nominasi kang wis disetujoni déning Senat AS, kang ana resistance kanggo mayoritas pejabat senat Demokratik pisanan dipercaya.Nanging, Gorsuch minangka 7. April 2017 dikonfirmasi dening Senat AS kanthi milih 55: 45. Ing 10. April 2017 ngajar sumpah lan banjur nggabungake Hakim Pengadilan Tertinggi AS kanggo urip.

Februari

2. Februari 2017 rampung telpon obrolan The karo Perdana Menteri Australia Malcolm Turnbull dening informasi ilegal nyerahke Teknologi pecah sawise rong negari sarujuk ing tingkahe persetujuan ing pindhah saka babagan 1250 golek pangayoman amarga anggone dadi kemah tahanan Australia ing pulo Nauru lan Papua New Guinea dening Australia USA rampung malah sak pemerintah Presiden Barack Obama.

Nanggepi uji coba Missile Ballistic Iran 29. 2017, 3, mutusake 2 karo Donald Trump. Februari taun iku kanggo ngetrapake sanksi tartamtu ing negara kasebut. Pamrentah Iran ngutuk sanksi anyar minangka ilegal, lan luwih akeh ngandhakake yen bakal ngetrapake batasan hukum minangka tanggepan marang perdhagangan AS lan entitas liya kanggo mbantu "kelompok teroris regional". Trump wis duwe XNUMX. Februari ing Twitter ngandika yen pemerintah Iran wis nampa tandha resmi kanggo uji rudal saka AS.

4. Ing Februari, hakim federal ing Seattle ngusulake keaslian perintah eksekutif Presiden Trump, sing nyegah warga saka pitung negara Muslim saka ngetik wilayah AS lan nyebabake masalah ing bandara. Pungkasan, keputusan pengadilan iki dikonfirmasi dening telung hakim pengadilan San Francisco. Sawise sawetara dina ora yakin babagan prosedur sabanjuré, diumumake yen pamrentahan Trump ora bakal nggawa kasus iki menyang Pengadilan Tinggi Amerika Serikat kanggo kaputusan final. Pamrentah ngarepake panuntun pengadilan federal ing Seattle supaya dienggo karo persamaan suara sing saiki lan (papat marang papat).

Ana 4. Februari 2017 uga ngandika Trump kanthi telpon karo Presiden Rusia Vladimir Putin. Isi wawancara iki ora dikenal banget. Ing dina sing padha, Trump diarani Kanselir Jerman Angela Merkel.

11. Trump ngandhakake, dheweke ora nanggepi tuntutan hukum federal lan dikonfirmasi bisa mbebasake dekrit anyar sing bakal nahan warga negara sawetara Muslim dilarang ngetik wilayah AS.

15. Ing Februari, Trump nampa Gedung Putih Perdhana Mentri Israel Benjamin Netanyahu. Sajrone rapat kasebut, Presiden Trump nerangake maneh persetujuan marang transfer Kedutaan Besar AS ing Israel saka Tel Aviv menyang Yerusalem. Nanging ing wektu sing padha, Israel wis ngundang "sethithik mundur" kanthi pambangunan pemukiman Yahudi ing tlatah Otoritas Palestina. Dheweke uga nyaranake dheweke bisa nampa solusi "siji negara" lan solusi "rong negara" ing Israel lan manggoni wilayah Palestina.

Uga 15. Pengacara Departemen Trump lan Kehakiman ngumumake yen prentah eksekutif anyar dening Presiden bakal disusun, mbalekake regulasi asli, nyatakake kedadeyan menyang wilayah Amerika Serikat kanggo warga saka pitung negara muslim. Ing wektu sing padha, dekrit sing dilereni dening pengadilan federal, bakal diganti dening teks "rada luwih sempit" sing diadaptasi kanggo "pengadilan sing salah pengadilan" iki.

25. Trump Februari mratobat saka pratingkahé melu nedha bengi gala taunan saka koresponden akreditasi ing House putih sing ana wis dianakaké 29. 2017 April, karo referensi kanggo media musuhan marang wong lan kawicaksanan kang. Koresponden ketua Association Jeff Mason sadurunge announced sing sak nedha bengi iki bakal ngrayakake, "peran media warta sawijining ing republik sehat." Sawise The renunciation partisipasi ing Association of koresponden kaputusan The kanggo banget ngalang.

Ing 28. Kanggo Februari 2017, Presiden Trump mlebu ing pisanan ing ngarep rong kamar Kongres AS. Dhèwèké nyatakaké wicara sing njlèntrèhaké masalah sing didandani déning Amérika Sarékat lan garis politiké. Panjenenganipun nyuwun marang Republik lan Demokrat supaya bisa ngatasi masalah negara. Panjenenganipun ngandharaken niatipun kanggé nganjuraken panyiptaan kathah karya-karya anyar lan kanggé nambah infrastruktur dhasar ing Amerika Serikat, ingkang ing kathah papan boten kondhang. Panjenenganipun meksa mbutuhake kawicaksanan imigrasi ketat lan ing konteks iki mbuktekake rencana mbangun bagean luwih saka tembok ing tapel wates karo Meksiko. Dheweke wis dilapurake reformasi pajak, nanging durung menehi rincian. Ing babagan belanja pertahanan, anggaran tahunan 54 milyar dolar bakal nambah.

Maret

Ing 4. Maret 2017 wis ngrambah pecahan sing jelas antara Presiden Donald Trumpe lan pendahulune, Barack Obama, dimensi anyar. Trump nyatakake Obama, ing salah sawijining pesen Twitter, ngeculake telpon ring nalika utawa sawise pemilihan. Nanging, dheweke ora ngetokake bukti ing wiwitan. Trump uga nyebut Obama "wong ala utawa lara."Informasi babagan serangan Trump ing Obama uga digawa menyang Lidovky.cz. Kajaba iku, dilapurake yen Trump wis maca kunjungan Obama menyang Rusia Duta Besar Amerika Serikat kanggo Sergei Kisljak ing Gedung Putih. Trump ngenalaken kunjungan 22 Kisljak nalika pemerintahan Obama, papat ing 2016.Talking Trump utawa anggota tim kasebut banjur ditakokake, nanging ing 22. Maret 2017 dikonfirmasi dening Devin Nunes, Ketua Partai Republik Amerika Serikat. Miturut dheweke, sawisé Pemilu Trump, presiden ana ing sasi November lan Desember 2016 lan Januari 2017. Trump banjur mbentuk pamaréntahané, ngobrol karo kanca-kancané babagan rencana, lan nelpon karo negarawan asing. Tumindak kasebut bisa legal, miturut Nunes, nanging Nunees wis prihatin yen jeneng anggota Trump wis dilaporake langsung ing laporan rahasia layanan rahasia, sing ora sah.

Ing 17. 2017 ngunjungi Presiden Jerman Angela Merkel, Presiden Trump ing Gedung Putih, kanthi pirang-pirang pengawal. Kaping pisanan, loro negarawan kasebut ana ing antarane papat mata ing Kantor Oval lan banjur ana ing kalangan peserta sing gedhe, utamane babagan hubungan bisnis. Konferensi pers sabanjuré dianakaké, sing dirawuhi déning sebagéyan gedhé wakil media saka saindhenging donya.Dina sabanjure, Trump, Twitter, nerbitake teks ing ngisor iki: "Jerman utang jumlah gedhe kanggo NATO, lan Amerika Serikat kudu mbayar luwih apik kanggo pertahanan sing kuwat lan larang regane menehi kanggo Jerman!"

April

Donald Trump minangka retaliasi kanggo serangan kimia ing Suriah, sing matèni puluhan wong lan bocah-bocah, ngirim 7. April 2017 ing basis negara rudal Bashar Asad 59.Dheweke langsung nyatakake serangan marang Presiden China, sing dadi tuan omah ing Mar-a-Lago resort ing Florida.

Juli

Ing 5. Juli 2017 Trump teka kanggo kunjungan singkat menyang Polandia. Lelampahane menyang Eropah disambungake karo partisipasi ing rapat-rapat kelompok G20 ing negara-negara paling penting ing kutha Hamburg saka 7. kanggo 8. Juli. Diiringi garwane Melanie Trump lan putriné Ivanka Trumpová. Ing Warsawa, dheweke ketemu wakil saka negara-negara Eropa 12 ing Eropah Tengah lan Wétan, kang gabung ing "Inisiatif Tiga Segara" (Baltik, Adriatik lan Segara Ireng). Rapat pertama klompok iki ana ing 2016 ing Kroasia. Esuke ana ing esuk rapat karo Presiden Polandia Andrzej Duda. Ing wayah sore, Trump ngucapake sadurunge ngumpulake para pejabat Polandia lan warga ibukota ing monumèn prajurit Uprising Warsawa ing 1944, sing ditindes getih dening Wehrmacht Jerman. Trump wis banget ngapresiasi kepahlawanan bangsa Polandia lan perjuangan jangka panjang kanggo kebebasan. Dheweke wis langganan ketentuan Pasal 5 saka Prajanjian NATO, kang njamin timbal balik anggota Alliance ing pertahanan nglawan serangan saka njaba. Panjenenganipun maringi pitulungan kanthi cepet kanggo Rusia supaya ora "ngancurake kahanan". Sakcepete sawisé wicara, Trump lan kanca-kancane tumuju Hamburg teka.

Ing KTT G20 ing Hamburg, Trump ketemu kaping pisanan karo Presiden Rusia Vladimir Putin.

Agustus

Ing 1. Agustus 2017 Senat AS disetujoni Christopher Ray minangka direktur anyar saka Biro Federal of Investigation (FBI) sawise buyaran saka James Comeyho. Iku babagan dadi dhuwur saka votes 92: 5, kang tegese ing nominasi Presiden The uga didhukung mayoritas akeh pejabat senat saka Partai Demokrat.

Trump mundur proposal dening Senator Republikan Tom Cotton lan David Perdu, sing bakal ngurangi imigrasi hukum menyang Amerika Serikat. Jumlah duwe anyar supaya disebut-. "Card Green", ijin panggonan lan Employment bakal tiba saka babagan setengah yuta kanggo setengah yuta wong saben taun. Anggota legislatif Demokrat pengin mblokir proposal iki amarga bakal ngrusak imigran saka negara non-Eropah,sing wiwit adopsi saka Imigrasi lan Undang-Undang Kabangsan 1965 wis dadi pengungsi hukum ing Amerika Serikat.

Kontroversi lan kritik

Hubungane karo wanita

Sajrone urip media, Donald Trump ngritik pirang-pirang kali ora trep babagan wanita. Ing Howard Stern "The Howard Stern Show" ing 2005, para wanita ngasilake 1 kanggo 10.Pernyataan kasebut ora mung umum, nanging uga ditrapake ing wanita tartamtu. Ing 1996 kang disebut mantan Miss Universe Alicia Machado "Miss Piggy" (Miss Piggy), uga "mangan mesin" (mesin tukang) lan "Miss Housekeeping" (Miss cleaning). Donald Trump ing sawetara kesempatan sacara lisan nyerang aktris Rosie O'Donnell, lan malah sak debat saka Partai Republik ing 2015.

Setunggal taun salajengipun wonten ing 2016, nalika wekdal kanggé perang kanggé jabatan presiden, The Washington Post nerbitaken video 2005.Video wiwit karo widths bis widyabala sing digandhengake karo soundtrack Interview Donald Trump karo mantan presenter TV Billy Bush nang bis lan terus kanggo Interview Trump, Bush lan aktris Arianne Zucker studio NBC Universal. Ing Interview karo The inappropriately kang ditulis bab wanita lan uga ngedika bab seksual sergap kanggo kang katuduh guilty. Donald Trump ora ngerti yen mikropon sing disedhiyakake marang dheweke wis aktif. Khusus, kang ngandika bab groping wanita, kang sampun setya, lan kang tansah liwati amarga iku misuwur. Kanggo pernyataan kasebut, Trump apologized sawise publikasi; ing wektu kuwi akeh pendukung dheweke wis ninggalake dheweke.Sabanjure, pirang-pirang wanita dikonfirmasi tembung dhewe, ngakoni yen dheweke iku sing diarani Trump babagan rekaman. Salah sawijining wanita yaiku Natasha Stoynoff saka majalah kasebutwong, pernyataan kasebut banjur dikonfirmasi dening enem kanca.Ana liyane rekaman audio ing Trump kang diajak ngobrol babagan wanita. Contone, ing 1997, dheweke ngandhakake yen minangka direktur kompetisi "Miss Teen USA", dheweke bisa menyang panggung bocah-bocah wadon lan ndeleng dheweke wuda. Dheweke tansah ngandhani bocah-bocah wadon yen iki minangka pengawasan. Sawetara kontestan asli wis ngumumake pernyataan kasebut dadi bener.

Donald Trump

1: Trump World Tower

2: Trump Tower (New York)

3: Menara Trump

4: Trump: Art of the Deal

5: Eric Trump

6: Marla Maples

7: Mike Pence

8: Covfefe

9: Jared Kushner

10: Mike Pompeo

11: Pamilihan Umum Presiden Amerika Serikat 2016

12: Partnership Transpacific

13: The Snake (Song)

14: Fred Trump

15: 40 Wall Street

16: Twitter

17: Jeff Sessions

18: Calon Presiden

19: Partai Reformasi Amerika Serikat

20: Andrew G. McCabe

21: Reince Priebus

22: Trump International Hotel and Tower (Chicago)

23: Paul Ryan

24: Januari 2017

25: Christopher A. Wray

26: James Mattis

27: Serangan mobil ing Charlottesville

28: Miss Universe

29: Boeing 757

30: Inishturk

31: Politisasi Ilmu

32: Kateřina Smržová

33: Stephen Bannon

34: Allan Lichtman

35: Hotel Plaza

36: Triple Sea Initiative

37: Waterboarding

38: James Comey

39: Gedung Putih

40: Referendum ing anggota UK ing Uni Eropa 2016

41: Betsy DeVos

42: Jerome Powell

43: Paul D. Miller

44: Donald Trump Jr.

45: Ivanka Trumpová

46: Ivana Trump

47: Tiffany Trump

48: Melania Trump

49: Trump

Donald Trump

Donald John Trump (* 14 Juni 1946 New York) iku politisi Republik Amerika Serikat lan 45. Presiden Amerika Serikat, sing dadi 20. Januari 2017. Panjenenganipun kagabung ing Gedung Putih nalika yuswa 70 minangka presiden ingkang paling sepuh lan paling sugih lan ugi dados tiyang ingkang sepindhah ing kantor tanpa pengalaman politik utawa bala tentara sadèrèngipun.

1: Trump World Tower

Trump World Tower minangka gedung pencakar langit mewah ing 845 United Nations Plaza ing Manhattan, New York, ing Avenue pisanan antarane 47 lan 48 Street. Konstruksi wiwit ing 1999 lan bangunan rampung ing 2001. Dirancang dening arsitek Polandia Marta Rudzka saka Costas Kondylis & Partners Arsitek LLP. Inggilipun bangunan punika 262 meter lan Trump World Tower gadhah lantai 72 kanthi facade kaca alit.

2: Trump Tower (New York)

Trump Tower minangka pencakar langit ing New York ngadeg ing No. Fifth Avenue 725, ing pojok 56. dalan. Bangunan multifungsi dirancang dening arsitek Derem Scutt (Swanke, Hayden Connell) kanthi biaya investor Donald Trump. Ing 1983, bangunan kasebut duwe lantai 58 lan dhuwuré 202 meter.

3: Menara Trump

Trump Tower lan Trump Towers iku jeneng sawetara pencakar langit, kang ndarbeni lan kontrol Donald Trump: Trump Towers IstanbulTrump Towers AtlantaTrump Charlotte - dirancang menara ing downtown CharlotteTrump Tower (Baku) Trump Tower (Manila) Trump Tower (New York) Trump Tower (Philadelphia) Trump Tower (Tampa) Trump Tower (White Plains) Trump International Hotel lan Tower (Chicago) - rampung ing 2009Trump World Tower - New York CityTrump Towers dening Sea - kanggo FloriděTrump Parc ing Stamford, Connecticut

4: Trump: Art of the Deal

Trump: Art of the Deal yaiku buku saka 1987 sing dikembangake minangka memoir lan minangka buku pengembangan pribadi. Penulis kalebu Donald Trump lan wartawan Tony Schwartz sing wis kerja wiwit 1985. Buku iki entuk 1. dhaptar daftar buku paling laris ing New York Times ing ngendi 51 wis mapan ing minggu. Iku buku sing paling diterbitake Trump lan mbantu dheweke supaya jenenge dikenal ing saben omah. Trump nyebut dheweke minangka salah sawijining prestasi paling gedhe lan buku favorit kapindho ing Kitab Suci.

5: Eric Trump

Eric Frederick Trump (* 6 Januari 1984 New York) iku sawijining pengusaha lan putra saka Presiden AS Donald Trump lan garwané sing sepisanan, Ivana Trump. Ing 2007, dheweke ngedegake 2016 lan mimpin Eric Trump Foundation (Eric Trump Foundation). Panjenenganipun minangka Wakil Presiden Organisasi Trump.

6: Marla Maples

Marla Maplesová (* 27. 1963 Oktober Dalton) iku sawijining aktris lan mantan bojoné Presidhèn Donald Trumpa.Životopis lair minangka putri agen real estate Edward Stanley maples lan model Laura Ann Locklear. Dheweke sinau ing Sekolah Tinggi Whitfield Northwest ing Bukit Terowongan. 1983 menangake gelar Miss Georgie. Ing 1986 debut minangka aktris peran cilik ing Rise film saka Machines.

7: Mike Pence

Mike Pence (* 7 Juni 1959) iku politisi Republik Amerika Serikat lan 48. Wakil Presiden Amerika Serikat. Saka 2013 tumuju 2017, dheweke dadi Gubernur Indiana. Sadurungé, 2001 dadi 2013 minangka salah sijine wakil saka negara kasebut ing DPR.

8: Covfefe

Covfefe minangka tembung sing mbokmenawa salah digunakake dening Presiden AS Donald Trump ing tweet saka 31. May 2017. Kabèh tweet ana ing basa Inggris: "Senadyan covfefe pers negatif konstan" (senadyan covfefe pers negatif). Gelar sing durung rampung dening julukan tweet sing dikirim ing akun Trump muncul ing tengah wengi Washington wektu lan dibusak sawise kira-kira enem jam. Dadi, dheweke dadi salah sijine tweets sing paling populer ing 2017 nalika wong-wong mau ngomong-ngomong seneng-seneng lan berspekulasi apa tegese.

9: Jared Kushner

Jared Kushner (* 10 Januari 1981, Livingston, USA) yaiku pengusaha lan hartawan negara. Dheweke dadi editor saka Pemantau New York. Garwane yaiku Ivanka Trump, putri saka Presiden AS Donald Trump. Bebarengan karo sanak saenipun, Kushner dadi anggota tim Trump kanggo njupuk kekuwatan. Panjenenganipun mbiyantu Trump ing kampanye presiden kanggé nggelar rapat-rapat penting, lan minangka pengikut Ortodoks Yudaisme, piyambakipun mbiyantu dhumateng tiyang-tiyang Yahudi. Ing 2017, Donald Trump milih dheweke minangka konsultan kabinet kanggo Treaties lan Timur Tengah.

10: Mike Pompeo

Mike Richard Pompeo (* 30 Desember 1963, Orange, Amerika Serikat) iku sawijining politisi AS. Ing taun 2011 kanggo 2016 dheweke dadi anggota DPR kanggo negara Kansas. Panjenenganipun minangka pendukung Partai Teh Konservatif Republik.

11: Pamilihan Umum Presiden Amerika Serikat 2016

Pemilihan presiden AS di 2016 berlangsung Selasa, 8. November 2016, minangka 58. Pemilihan langsung Presiden Amerika Serikat. Warga milih pemilih kanggo milih calon, sing banjur kapilih minangka koor pemilih miturut urutan 45. Presiden lan 48. Wakil Presiden Amerika Serikat.

12: Partnership Transpacific

kemitraan Transpacific (Inggris Trans-Pasifik Partnership, utawa Agreement TPP Inggris Trans Pacific Partnership, TPPA) persetujuan multilateral ing zona perdagangan antarane Amerika Anggota, kang dipunrembag sawise sawetara taun saka rembugan ing US sampurna Obama ing 2015 lan mlebu ing April taun sabanjuré. Apa perjanjian nglibatno Jepang, Brunei, Malaysia, Vietnam, Singapore, Australia, Selandia Baru, Canada, Mexico, Chile, Peru, lan Amerika Serikat. Persetujuan ngarahke, contone, dening ngurangi khusus pakaryan kanggo ningkataké wutah lan deepen hubungan ekonomi, nanging uga kanggo introduce standar pegawe seragam. Donald Trump mlebu 23. Pesenan eksekutif Januari 2017 mundur saka perjanjian kasebut. Dheweke durung ngratifikasi Kongres durung.

13: The Snake (Song)

"Snake" yaiku lagu sing ditulis dening penyanyi Oscar Brown ing 1963. Penyanyi 1968 Al Wilson misuwur kanthi jeneng kasebut. Singl, ing sisi B minangka lagu "Willoughby Brook," ora sukses banget ing Amerika Serikat, nanging di Inggris. Ing September 1975 minggah menyang 41. UK Singles Chart. Businessman Donald Trump maos teks lagu iki minangka bagian saka kandidat presiden kanggo njlentrehake pandangan dheweke babagan krisis pengungsi ing konteks Perang Sipil ing Suriah.

14: Fred Trump

Frederick Christ Trump Sr. (11 October 1905 - 25 Juni 1999, uga dikenal minangka Fred Trump) yaiku pangembang real estate Amerika Serikat lan filantropis kang dumunung ing New York City. Panjenenganipun minangka bapakipun 45. Presiden Amerika Serikat Donald Trump.

15: 40 Wall Street

40 Wall Street iku alamat ing New York, sing nduweni markas gedhung sing dadi markas The Bank of the Company Manhattan sawise rampung. Banjur, dheweke dikenal ing jeneng kasebut. Nalika panyewan pisanan gabung karo Chase National Bank, Chase Manhattan Bank dibentuk. Dina iki, pencakar langit iki dikenal minangka Bangunan Trump, sawisé reconstruction saka 1996, kang dibiayai dening pemilik anyar - Donald Trump. Ing 1998, wilayah kasebut minangka salah sawijining atraksi kutha. Kutha iki minangka bangunan nomer enem ing New York.

16: Twitter

Twitter iku panyedhiya jaringan sosial lan microblog sing ngidini pangguna ngirim lan maca posting sing dikirim dening pangguna liyane, sing dikenal minangka tweets. Terjemahan saka "twitter" yaiku "twittering", "twittering", "twittering".

17: Jeff Sessions

Jefferson Beauregard Sessions III (24 December 1946) yaiku politisi lan pengacara Amerika. Ing Februari, 2017 diangkat dadi Menteri Kehakiman AS ing pamaréntahan Donald Trump. Ing taun 1997 kanggo 2017, dheweke dadi Senator saka Kongres AS kanggo Alabama. Dheweke dadi anggota Partai Republik. Saka 1981 kanggo 1993, dheweke uga njabat minangka Jaksa Penuntut AS ing Distrik Kidul Alabama. Ing 1986, dhèwèké ora nate milih ing distrik sing padha kanggo hakim pengadilan distrik. 1994 taun dheweke kapilih Mentri Kehakiman Alabama, 1994 kapilih minangka Senator AS, maneh kapilih ing taun 2002, 2008 lan 2014. Sajrone wektu ing Kongres, Sesi dianggep minangka salah sawijining anggota paling konservatif ing Senat Amerika.

18: Calon Presiden

Kandidat presiden ing pulitik wong sing wis mutusake arep jabatan presiden, wis netepake kahanan hukum lan wis njupuk langkah-langkah sing dibutuhake. Ing pangertèn narrower, nomine dianggep dadi presiden negara minangka calon presiden. Kriteria kandidat, registrasi, biasane diatur aturan, termasuk kondisi pilihan.

19: Partai Reformasi Amerika Serikat

Partai Reformasi Amérika Sarékat minangka partai politik tengah sing dumadi ing tlatah Amerika Serikat. Iki didegake dening 1995 dening Ross Perot, sing nyatakake yen adegan politik Amerika kaku lan unpromising, lan mulane perlu reformasi sing dibutuhake.

20: Andrew G. McCabe

Andrew G. McCabe uga Andy (* 1968) iku direktur interim FBI. Panjenenganipun dados direktur sementara 9. 2017 mangkat dadi Presiden AS Donald Trump. Dheweke nggarap 2. Agustus 2017, nalika Direktur Anyar Christopher A. Wray diangkat, dheweke "bali" minangka Wakil Direktur FBI.

21: Reince Priebus

Reinhold Reince Priebus (* 18. 1972 Maret Dover, New Jersey) iku sawijining pulitisi Amérika sing dadi saka Januari Juli 2017 2017 minangka direktur ing House putih (Kepala staf) ing administrasi Presiden Donald Trump. Ing 28. Juli 2017 metu saka fitur iki, presiden mecat lan diganti dening Sekretaris saiki Tanah kelairan Keamanan (lan mantan Marine Corps Umum) John Kelly. Antarane 2011-2017 Priebus dadi ketua Komite Nasional Republik (Komite Nasional Republican, RNC) wis bener wis kepala administrasi Partai Republik.

22: Trump International Hotel and Tower (Chicago)

Trump International Hotel and Tower, uga dikenal minangka Menara Trump, minangka gedung pencakar langit ing pusat kota Chicago, Illinois. Bangunan kasebut dijenengi sawise multi-militer Amerika Donald Trump.

23: Paul Ryan

Paul Davis Ryan (29 Jan 1970 Janesville) yaiku sawijining politikus Amerika Serikat sing ndhukung Partai Republika, sing njabat saka 29. Oktober 2015 minangka 62. Ketua DPR. 1999 wis lungguh kanggo Wisconsin ing Déwan Perwakilan wiwit XNUMX.

24: Januari 2017

  1. Januari - Minggu Paling ora wong 39 tiwas nalika nyerang klub wengi ing kutha Istanbul ing Istanbul. 2. Januari - Seneng Paling ora 60 wis ngaku perang geng ing pakunjaran Brasil ing Manaus. polisi Polandia dipenjara 28 wong sak kerusuhan ing Elk, kang nyebabake nyababaken saka boy Polandia ing skirmish karo toko karyawan Tunisian kebabu.3. Januari - Selasa Brexit: Ivan Rogers, Duta Besar Inggris kanggo Uni Eropa, mundur saka kantor. Megyn Kelly, juru komisi politik ing Fox News, ngumumake dheweke kepengin pindhah menyang NBC.5. Januari - Kamis Mezenterium, sing saiki dianggep minangka bagian saka perineum, diterangake ing literatur ilmiah minangka organ anyar awak manungsa. Hamza bin Laden, bin Osama bin Laden, Departemen Negara US klebu ing "dhaftar teroris global" .6. Januari - Jum'at Paling setaun wong 33 tiwas ing pemberontakan di kota Boa Vista Brasil ing negara bagian Roraima. Prajurit militer Côte d'Ivoire mbrontak ing kutha-kutha Bouaké, Daloa lan Korhogo. Ing paling limang wong padha matèni ing serangan Esteban Santiago-Ruiz senjata semi-otomatis ing bandara ing Fort Lauderdale-Hollywood Floridě.7. Januari - Sabtu Wong paling 40 tiwas ing serangan bunuh diri ing kutha Azaz, ing tapel wates karo Turki. Ing umur 92, mantan Presiden Portugal lan Perdhana Mentri Mário Soares. 8 tilar donya. Januari - Minggu Ing Yerusalem ana serangan truk ing ngendi telu wanita mati lan siji wong mati. Wong liya padha cilaka. 9. Januari - Senen Nalika umur 91, sosiolog Yahudi Zygmunt Bauman mati (digambar). Musical La La Land dianugerahi 74 Best Film Award. Golden Globe award taun. Ing Irlandia Lor pemerintah ambruk sawise makili Mentri First Martin McGuinness (Sinn Féin) metu funkci.10 kang. Januari - Selasa Seribu tentara Amérika pisanan teka ing Polandia kanggo nguatake sayap wétan Alliance Atlantik Utara minangka bagian saka operasi Atlantic Resolve (Atlantic Deal). Iki minangka jawaban kanggo pencabulan Rusia saka Crimea lan perang ing Timur Ukraina.

25: Christopher A. Wray

Christopher Asher Wray (* 17 December 1966) iku direktur FBI. Ing taun 2003 kanggo 2005 dheweke njabat minangka Wakil Jaksa Agung lan njabat ana ing bagean pidana ing mangsa pamarintahan George W. Bush. Saka 2005 kanggo 2017, dheweke dadi partner ing King & Spalding. 7. Juni 2017 Presiden Donald Trump ngumumake niat kanggo milih Wraye minangka direktur FBI. . Iki dikonfirmasi dening Senat 1. Agustus 2017 karo 92 - 5., Lan sumpah liwat 2. Agustus 2017.

26: James Mattis

James N. Mattis (* 8 September 1950, Pullman, Amerika Serikat) iku sawijining politisi lan mantan jenderal Korps Marinir Amerika. Dheweke wis dadi komandan wektu pasukan AS ing Irak lan Afghanistan. Wiwit Januari, 2017 ngetutake jabatan Sekretaris Pertahanan AS ing administrasi Donald Trump.

27: Serangan mobil ing Charlottesville

Ing 12. 2017 diserang dening mobil ing Charlottesville, Virginia. 20 wong enom nyopir mobil menyang klompok demonstran. Dheweké dituntut amarga pirang-pirang perkara, kalebu pembunuhan gelar kaping pindho. Media babagan kedadean kasebut minangka serangan ora disengaja utawa teroris.

28: Miss Universe

Miss Universe minangka kontes kecantikan internasional sing dianakake saben taun wiwit 1952. Dheweke entuk kompetisi Miss World minangka bisnis paling penting ing donya.

29: Boeing 757

Boeing 757 yaiku pesawat jet jet twin sing dirancang kanggo garis cendhak lan menengah. Pesawat Boeing Model 757 sing pisanan digawe kanggo uji coba 19 awal. Januari 1982 saka Bandara Renton.

30: Inishturk

Inishturk (Irlandia Inis Toirc, sing artine "pulo babi liar") kuwi sawijining pulo ing county Mayo ing provinsi Connacht Irlandia. Pulo iki kanthi permanen didunungi dening 18. Geografi Inishturk dumunung ing Samudra Atlantik, 14,5 km kulon pesisir Irlandia. Pulo paling cedhak yaiku Pulo Caher sing ora ana pedunung, sing dumunung antara Inishturk lan Pulo Clare ing lawang Clew Bay. Pulo sing luwih gedhe ing perairan Atlantik ing sakubengé yaiku Inishboofin ing sisih kidul-kulon. Titik paling dhuwur saka Inishturk tekan 189.3 meter (titik 621.1). Ing pesisir kulon pulo kasebut ana nganti tekan tebing 100.

31: Politisasi Ilmu

Ilmu pulitik minangka cara ngetukake ilmu kanggo tujuan politik lan sosial liyane. Sejarah Nanging, wiwit jaman kuno, ilmu pengetahuan wis digawe kanthi urutan politik. Kaya seni (tekno). Contone, Archimedes kerja kanggo King Hieron lan nggawe mesin perang kanggo dheweke. Malah Leonardo da Vinci, saliyane seni, mbangun macem-macem teknik militer (nyambut gawe kanggo Medici utawa Paus).

32: Kateřina Smržová

Catherine Smržová (* 26. 1980 September ing Prague, Cekoslowakia) iku salah sijiné modhel Ceko lan pisanan runner-up Czech Republic 2002.Život Ing 2002 dirawuhi dening kontes kaendahan Ceko Miss Czech Republic lan diselehake minangka pisanan runner-up. Republik Ceko banjur diwakili Miss Universe ing kontes kecantikan internasional, kang final yaiku 7. Desember 2002 ing London. Dheweke ora sukses. Dheweke banjur diwakili negara kita ing kontes kecantikan internasional Miss Universe, sing dianakake ing 3. Juni 2003 ing Panama. Dheweke sijine dheweke ing 8. Panggonan. Sawise sukses ing kompetisi Miss Universe dheweke miber menyang New York. Dheweke kepincut dening milyuner Amerika Serikat, Donald Trump lan nulungi dheweke ing agensi kasebut.

33: Stephen Bannon

Kevin Stephen "Steve" Bannon (* 27. 1953 November, Norfolk, USA) iku sawijining pengusaha Amérika lan politisi, dikenal kanggo Ultra-tengen views kang, sing dianakaké ing kirim saka penasehat lan pangareping strategi de facto saka Presiden Donald Trump antarane Januari lan Agustus 2017.

34: Allan Lichtman

Allan Lichtman (* 4. 1947 April) punika profesor Amérika pulitik sing mulang ing Universitas Amerika ing Washington, algoritma co DCJe disebut "Kawen Keys", kang wiwit 1984 tansah bener mbadek asil saka US voleb.Třináct presiden tombol algoritma "Kawen Keys "Adhedhasar panaliten kabeh pemilihan presiden AS wiwit 1860. Lichtman diterangake ing buku kang Ing Panjang Keys kepresidenan (The Kawen Keys kepresidenan) lan Keys ing House putih (The Keys ing House putih). pembangunan wis kolaborasi karo matématikawan Russian lan seismologist Vladimir Keilis-Borok (1921-2013), kang Originally urusan karo ngiro-iro lindhu.

35: Hotel Plaza

Hotel Plaza (Inggris Plaza Hotel) iku hotel kemewahan devatenáctipatrový dumunung cedhak Central Park South ing Manhattan, New Yorku.Rozměry lan lokasi hotel iku dhuwur 76 122 m m long. Kutha iki dumunung ing sisih kulon Grand Tentara Plaza, saka kang iki asalé jeneng. Ing sisih wétan Grand Army Plaza, Manhattan Artery 5th Avenue nglayani. Awit 1988 wis duwe Donald Trump. Trump tuku hotel kanggo 407,5 yuta dolar, sing saiki [yen?] Sekitar 824 yuta dolar.

36: Triple Sea Initiative

Inisiatif Tiga Seas minangka organisasi informal saka 12 negara ing Eropah Tengah lan Wétan. Tujuane iku kanggo kerja sama karo negara-negara ing wilayah sing beda-beda lan kanggo nyambungake wilayah kasebut ing arah kidul-kidul.

37: Waterboarding

Waterboarding minangka teknik sing digunakake kanggo nglakokake pratelan utawa informasi. Sampeyan iki digunakake sak Inquisition Spanyol (14. Century) lan dina (2009) wis Amnesty International dianggep dadi jenis torture, nalika mantan Wakil Presidhèn Dick Cheney disebut iku "sumber ono gunane informasi" lan McCarthy, direktur counterterrorism Center lan mantan jaksa ing AS , njupuk tampilan sing waterboarding ora kudu tiba ing definisi penyiksaan.

38: James Comey

James Brien Comey, Jr. (* 14. 1960 Desember, Yonkers, New York, Amerika Serikat) inggih punika satunggaling pengacara saka Amerika Serikat, mantan direktur FBI lan mantan Wakil Menteri spravedlnosti.Mládí, pendidikan lan rodinaNarodil ing Yonkers, New York, nanging tansaya munggah ing Allendale, New Jersey. Piyambakipun lulus saking Sekolah Tinggi Wilayah Utara ing Allendale lan lulus saking College of William and Mary ing bidang Kimia lan Agama. Karya pungkasan dianalisis dening teolog liberal Reinhold Niebuhr lan saluran kanal TV konservatif Jerry Falwell, kanthi penekanan ing kepercayaan bebarengan ing acara umum. Awit 1985 wis entuk gelar Doktor Hukum sawise lulus saka Sekolah Hukum ing Universitas Chicago.

39: Gedung Putih

Gedung Putih minangka jabatan resmi lan papan kerja Presiden Amerika Serikat, karo kulawarga kang manggon ing kana. Iki minangka bangunan gaya Georgia pungkasan. Dumunung ing Washington, DC, ing 1600 Pennsylvania Avenue NW. Istilah House White biasa dipigunakaké ora mung kanggo konstruksi dhewe nanging uga kanggo administrasi presiden AS. Omah luwih lawas saka taun 200, presiden pisanan sing manggon ing Gedung Putih yaiku John Adams, sing dadi presiden kaping loro ing Amerika Serikat. Konstruksi Gedung Putih wiwit nganggo 13. Oktober 1792 lan akeh renovations wis digawe wiwit banjur. Bab iki pisanan dicet putih dening Perang Inggris-Amerika (uga Perang ing Taun 1812, Perang Kamardikan Amérika Sarékat kaping loro), ing ngendi Gedung Putih Inggris 24. 1814 geni ing Agustus. Sawijining koreksi utama dumadi ing 1961, nalika Jacqueline Kennedy tuku akeh fasilitas omah bersejarah lan anyar. Kabeh omah bisa gawe renovasi ing taun. Iki nggawe museum sejarah Amerika kene karo koleksi potret presiden. Gedung Putih kalebu kantor medis lan dental, studio TV, solarium, kolam renang indoor lan papan perlindungan marang bom nuklir. 2017 wis mapan ing 45 wiwit Januari. Presiden AS Donald Trump.

40: Referendum ing anggota UK ing Uni Eropa 2016

Referendum ing anggota Britania Raya ing Uni Eropa minangka referendum ing Inggris lan Gibraltar sing dianakaké déning 23. Juni 2016, ing ngendi warga nyatakake pandangan babagan anggota negara ing Uni Eropa. Pamilih milih mayoritas absolut 17,411 yuta suara (51,9%) kanggo Brexit sing disebut (Inggris "Inggris" lan "metu", Inggris departure), yaiku ninggalake serikat. Lawan saka anggota Inggris ing Uni Eropa (UE) menang 308 saka konstituensi 382. Para pamilih mutusake kanggo ninggalake sawise anggota 43 taun EU.

41: Betsy DeVos

Elisabeth Dee "Betsy" DeVos (kanthi jeneng Betsy DeVos, tembung Pangeran, * 8 Januari 1958) yaiku politisi Amerika kanggo Partai Republik, saka 7. Februari 2017 Menteri Pendidikan ing Pamrentahan Donald Trump. Dheweke ngganti John King Jr. saka pamaréntahan Barack Obama.

42: Jerome Powell

Jerome Hayden Powell (penerbit 4, Februari 1953, Washington DC) yaiku sawijining pengacara lan anggota Dewan Gubernur Federal Reserve Board of the United States of America, sing wis nglayani wiwit 2012. Ing 2. Presiden 2017 Nopember Donald Trump Powell wis dicalonake dening Presiden Federal Reserve System minangka penggantine Janet Yellen. Yen dikonfirmasi dening Senat AS, Powell bakal njupuk alih fungsi anyar ing 1. Februari 2018.

43: Paul D. Miller

Paul D. Miller iku sawijining akademisi Amérika, Analyst CIA, blogger lan mantan penasehat Presiden George W. Bush lan Barack Obama ing area Afghanistan ing Dewan Keamanan Nasional, sing ing 2012 kasil mbadek melu-melu Russian ing Ukraina, kang diwiwiti ing 2014. Dheweke uga Wakil Direktur William P. Clements, Jr. Pusat Keamanan Nasional ing Universitas Texas, Austin, Politisi RAND Corporation, mantan perwira intelijen AS lan veteran perang ing Afghanistan.

44: Donald Trump Jr.

Donald John "Don" Trump Jr. (* 31 Desember 1977 New York) yaiku pengusaha Amerika. Panjenenganipun punika putra pambajeng 45. Presiden AS Donald Trump, lan model Ceko Ivana Trump. Dheweke saiki nggarap adhine, Ivanka Trump lan seduluré Eric Trumpe, minangka wakil presiden Trump Organization, dibangun dening bapakné.

45: Ivanka Trumpová

Ivanka Marie Trump (* 30 Oct. 1981, New York City, New York, Amerika Serikat) iku sawijining pengusaha lan modhèl saka Amérika Sarékat lan mbantu Donald Trump ing kampanye nalika pemilihan presiden 2016. Dheweke uga dadi anggota Tim 16 kanggo ngatur Presidium Trump.

46: Ivana Trump

Ivana Trumpová, lair Zelníčková, (* 20 Februari 1949 Zlín) yaiku sawijining pengusaha Ceko Amérika, mantan pemain ski lan model. Ing taun 1977-1991, dheweke dadi garwa pisanan pengusaha lan mengko Presiden AS Donald Trump.

47: Tiffany Trump

Tiffany Ariana Trump, jeneng lair saka Tiffany Ariana Trump, yaiku pribadhi internet saka Amerika lan putri saka Presiden AS Donald Trump lan bojone kaloro, Marly Maples.

48: Melania Trump

Melania Trump, nepřechýleně Trump, jeneng lair Melanija Knavs, Jerman: Melania Knauss (. * 26 April 1970 Novo World) iku mantan model Slovenian, perhiasan Desainer lan Watches, kang saka Januari 2017 muter peran saka First Lady saka Amérika Sarékat minangka garwa Presidhèn Donald Trump.

49: Trump

Trump bisa ateges: surnameDonald Trump (* 1946) - pengusaha, aktor, lan penulis Amérika, bapak Ivanka, 45. Presiden USAIvana Trump (* 1949) - pengusaha Amérika, ibu IvankyDonald Trump Jr. (* 1977) - businessman Amérika, anaké Donald lan IvanyIvanka Trump (* 1981) - model Amérika lan pengusaha, putri saka Donald lan IvanyKelly Trump (* 1970) - Jerman pornoherečkaJudd Trump (* 1989) - pamuter Inggris snookerujiný významTrump Tower - sawetara obyek ( hotel, pencakar langit)


SIGN menyang akun

×
Kelalen DETAILS YOUR?
×

Mangkata

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!