Taylor Alison Swift (* 13. Desember 1989) ikuAmérikapenyanyi, penulis lagu lan komposer. Dheweke tansaya gedhe ingWyomissing v Pennsylvanialan ing patbelas dheweke pindhah menyangNashville v Tennessee, ing ngendi dheweke miwiti karir musik minangka penyanyi pop negara. Dheweke mlebu kontrak karo sawijining omah penerbitanBig Machine Recordslan dadi panulis lagu paling enom sing diupayakake dening omah penerbitanSony / ATV Music Publishing. Wis sawise release kang kawitanalbum eponymous (Taylor Swift) ing 2006 dadi bintang musik negara. Single ketiga "Kita Song"Mugia dheweke dadi penyanyi paling enom sing nulis tanpa bantuan lan ngrilis lagu sing ana ing BillboardHot Country Songs. Dheweke entuk nominasi kanggoGrammy Awarding kategoriBest New Artist(Best New Artist) ing taun iki2008.

Album kaping loroOra wedhidirilis ing pungkasan taun 2008. Dicekel dening sukses single sing "Love Story"Lan"Sampeyan nduweni Aku"Ing tangga lagu ngetokake album kasebutpop silangpamirsa lan dadi album paling laris ing taun 2009. Album iki entuk papat Grammy Awardsing 2010, amarga Swift dadi pemenang Grammy sing paling enom ing kategori "Album of the Year". Album kaping teluneNgomong Saikidirilis ing pungkasan 2010 lan didol luwih saka siji yuta unit ing minggu pisanan masalah. Swift banjur nglajengake tur telulas sasiNgomong Saiki World Tour, ing ngendi dheweke tampil ing pirang-pirang stadion lan narik yuta yuta penggemar liwat 1,6. Single ketiga album "Tegese"Nawakake loro Grammy. Album kaping sekawan saka Taylor Swift diaraniRedlan ditanggepi 22. Oktober 2012. Pilot single "Kita Ora Njupuk Mbalik bebarengan"Dadi dheweke dadi single pertama kanggo nggayuh puncak tanggaBillboardPanas 100. Tur Amerika UtaraWisata Kuningdiwiwiti ing Maret 2013. Album paling anyar saka Taylor 1989 dirilis ing pungkasan 2014 lan lagu paling sukses ing album dadiGeser Sampeyan. Dheweke uga menangaké Grammy ing kategori "Album of the Year" lan "Album Vokal Terbaik".

Taylor Swift asring dianggep minangka "Lembah Amerika" lan misuwur kanthi lagu-lagune kang kerep nyanyi babagan cinta. Musik luwih sering babagan lagu-lagu karo lirik prasaja lan lagu-lagu sing apik, sing ndadekake iku langsung langsung menyang alam bawah sadar (sing diarani "pancing) Minangka panulis lagu, dheweke dianugerahi asosiasiAssociation Songwriters Nashvillelan organisasiSongwriters Hall of Fame. Antaraneprestasi liyane Taylor SwiftSepuluh Grammy Awards, Lima PuluhAmerican Music Awards, pituAnugrah Asosiasi Musik Negara, enemAnugrah Musik Academylan telulasBMI Awards. Sajrone karir dheweke, dheweke entuk didol ribuan album liwat 22, lan mayuta-yuta lagu sing diunduh online liwat 50. Saliyane karir musik dheweke, Taylor Swift uga nyoba dadi aktris, muncul ing salah siji episode The Crime of Las Vegas ing 2009, ing sawijining komediNa sv. Dina Valentine(2010) lan film animasiIng Lorax(2012).Forbesngira dheweke wis entuk dhuwit yuta kanggo kariré liwat 165. Ing taun2013nyekel 40 yuta dolar (mahkota meh 789 yuta), sing paling akeh ing kalangan bisnis musik.

Taylor Swift ndhukung pendidikan seni, literasi anak, nyumbang kanggo relief bencana alam, ningkatake hak-hakLGBTlan amal kanggo bocah lara.


Ninggalake a Reply


SIGN menyang akun

×
Kelalen DETAILS YOUR?
×

Mangkata

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!