Taylor Alison Swift(* 13 December 1989) yaiku penyanyi, penulis lagu lan penulis lagu Amerika. Dheweke tuwuh ing Wyomissing, Pennsylvania, lan pindhah menyang Nashville, Tennessee, ing ngendi dheweke miwiti karir musik minangka penyanyi pop negara. Dheweke mlebu kontrak karo label Big Machine Records lan dadi penulis lagu paling enom sing diupayakake dening Sony / ATV Music Publishing. Wis sawise release album eponymousTaylor Swift) ing 2006 dadi bintang musik negara. Singel kaping telu, "Our Song," nggawe dheweke penyanyi sing paling enom kanggo nulis lagu tanpa pitulung lan ngrilis lagu sing mandhiri pisanan ing Billboard Hot Country Songs. Dheweke nominasi kanggo Grammy Award ing kategori kasebutBest New Artist(Best New Artist) ing 2008.

Album kaping loroOra wedhidirilis ing pungkasan taun 2008. Diwiwiti kanthi sukses ing "Love Story" lan "You Belong with Me" ing bagan kasebut, album iki dadi pamirsa pop silang lan dadi album paling laris ing taun 2009. Album iki entuk papat Grammy Awards ing 2010, nggawe Swift pemenang Grammy paling enom ing album "Album of the Year". Album kaping teluneNgomong Saikidirilis ing pungkasan 2010 lan didol luwih saka siji yuta unit ing minggu pisanan masalah. Swift banjur ngetung ing tur 13 bulan ing Talk Now World Tour, ngendi dheweke main ing pirang-pirang stadion lan narik yuta yuta penggemar liwat 1,6. Single "Single" katelu menang 2 Grammy. Album kaping sekawan saka Taylor Swift diaraniRedlan ditanggepi 22. Oktober 2012. Single pilot "We Never Never Getting Back Together" dadi single pertama kanggo nggayuh puncak tanggaBillboardPanas 100. Tur Amérika Utara ing Tur Kuning diwiwiti ing Maret 2013. Album paling anyar saka album 1989 dirilis ing pungkasan 2014 lan lagu paling sukses ing album dadi Shake It Off. Dheweke uga menangaké Grammy ing kategori "Album of the Year" lan "Album Vokal Terbaik".

Taylor Swift asring diarani minangka "sayangku Amerika" lan misuwur kanthi lagu-lagune sing kerep diarani cinta. Sakehing, iku biasane songs teks prasaja karo melodi catchy, kang ndadekake wong meh langsung pas menyang kesadaran (IE. Pancing) Minangka panulis lagu iki dianugerahi Nashville Komponis Association hubungan lan organisasi Komponis Hall of Fame. Prèstasi liyané kalebu Taylor Swift sepuluh Grammy Awards, enem American Music Awards, pitu Country Music Awards Association, enem Academy of Music Awards lan telulas BMI Awards. Swara karir kang wis didol liwat 22 yuta album lan liwat 50 yuta songs diundhuh online. Saliyane karir musik, Taylor Swift nyoba peran karo aktris muncul ing salah sijiné episode Gentho Las Vegas ing 2009, komedi The Hari Valentine (2010) lan film animasiIng Lorax(2012).Forbesngira dheweke wis entuk dhuwit yuta kanggo kariré liwat 165. Kanggo 2013, 40 pikantuk yuta dolar (mahkota 789 yuta), sing paling akeh ing industri musik.

Anak

Taylor Alison Swift lair 13. Desember 1989 ing Reading.Bapakne, Scott Swift, minangka penasihat keuangan kanggo Merrill Lynch.Panjenengané tuwuh ing Pennsylvania lan dadi keturunan saka telu generasi présidhèn bank.Ibunipun, Andrea Swift (nee Finlay), nyambut damel ing rumah tangga lan salajengipun nyambut damel minangka manajer penjualan dana investasi.Dheweke nginep ing sepuluh taun sepisan ing Singapura, banjur keluarganya mapan ing Texas; bapakne iku insinyur bor minyak lan makarya ing Asia Tenggara.Taylor Swift dijenengi sawise penyanyi James Taylor; Ibune yakin dheweke bakal mbantu dheweke (Taylor) mbangun karir bisnis.Taylor ngandika, "Mama ngira bakal gedhe Taylor kudu dilebokake ing kertu bisnis, amarga wong sing maca bakal ora ngerti sadurunge dheweke utawa wong wadon."Dheweke duwe adhine, Austin, sing sinau ing Universitas Notre Dame,nanging banjur lulus menyang Vanderbilt University.Taylor Swift ngentekake bocah cilik ing tanduran tanduran wit ing Montgomery County lan mlebu Sekolah Wyndcroft sing dibayar.Nalika Taylor yuswa sanga taun, keluarganya pindhah dhateng Wyomissing, Pennsylvania, ing pundi Taylor tembang sekolah dasar ing West Reading lan Wyomissing Area Junior / Senior High School.Dheweke ngentekake musim panas ing ngarep musim panas ing dheweke omah ing Stone Harbor, New Jersey, sing nggambarake dheweke minangka panggonan ing kono akeh kenangan cilik dheweke.

Hobi pertama Taylor nunggang jaran. Ibuné wis nyelehake dheweke ing sadel nalika umur sangang taun; Dheweke lair ing kompetisi pertunjukan ekstrem.Kulawargane duweni koboi Amerika lan Shetland ponies.Ing umur sangang taun, Taylor narik kawigatosan babagan teater musikal lan diputer ing Musical Academy Berks Youth TheaterGrease,Annie,Bye Bye BirdieaThe Sound of Music.Dheweke kerep pindhah menyang Broadway kanggo nyanyi lan tumindak. Nanging sawise sawetara bangkrut ing New York nalika dheweke ora entuk apa-apa, Swift wiwit nggoleki musik negara.Wiwit iku, dheweke wis ngenteni akhir pekane ing pagelaran lokal, pameran, kafe, lomba karaoke, klub kebon, pramuka lan rumah sakit.Ing sewelas taun sawise akeh usahaSwift entuk kontes bakat lokal ing ngendi dheweke nyanyekake lagu "Big Deal" dening LeAnn Rimes lan entuk kesempatan kanggo tampil minangka pendukung Charlie Daniels ing amfiteater Strausstown.Amarga dheweke seneng karo musik negara, dheweke wiwit ngisolasi dheweke saka kanca sekelas.

Sawise ndeleng episodeKonco Musikbabagan Faith Hill, Swift percaya yen "ana negara gaib diarani Nashville, ing ngendi impen ganti lan menyang ngendi wae."Dheweke kesengsem karo ibune menyang Nashville kanggo musim semi, ing ngendi dheweke nggawe demo saka tutupan Dolly Parton lan Dixie Chicks ing sangisore batre Music Row.Sawise pirang-pirang penerbit nulak, dheweke nemokake yen "saben wong ing kutha iki pengin nglakoni apa sing daktindakake. Dadi aku ngomong yen aku perlu ngerti carane dadi beda. "Dheweke miwiti nyanyi The Star Spangled Banner ing macem-macem acara olahraga amarga iku kesempatan kanggo nyedhaki 20 000 tanpa kudu menehi hasil rekaman karo perusahaan rekaman.Ing wiwitan pertandhingan basket Sixers ing Philadelphia, Taylor, 11 taun, nyabet rapper Jay-Z sawise nyanyi lagu.Ing rolas, tukang koreksi komputer nuduhake telung kord gitar lan menehi inspirasi kanggo nulis lagu pisanan "Lucky You".Sadurungé, dheweke entuk kontes puisi nasional kanthi puisi sing disebut "Monster in My Closet," nanging wiwit saiki dheweke wis fokus nulis lagu.Ing 2003, Taylor Swift lan wong tuwané mulai kerja karo direktur musik Dan Dymtrow saka New York. Kanthi bantuan kang digawe model iklan kanggo Abercrombie lan Fitch minangka bagéan saka kampanye sing "Rising lintang", salah siji saka lagu iki klebu ing komplikasi album Maybelline Cosmetics lan ketemu karo Penerbit music utama.Sawise nyanyi lagu asli ing acara RCA Records, Taylor Swift nampa karir pangembangan karir lan mulai sering narik menyang Nashville.

Nalika Swift umur nembelas taun, bapake pindhah menyang cabang Nashville Merrill Lynch, lan kulawarga pindhah menyang omah tlaga ing Hendersonville, Tennessee.Swift nggambarake dheweke minangka "kurban sing luar biasa" saka kulawargane.Wong tuwané luwih disenengi minangka pamindhahan masyarakat sing nyenengake tinimbang minangka kesempatan kanggo Taylor dadi bintang.Ibune ngandika, "Kita tansah matur marang dheweke ora nindakaken dhuwit, utawa kanggo nepaki ngimpi."Ing Tennessee, Swift tindak ing Hendersonville High School, ing pundi piyambakipun dados tiyang sepindhah ing taun kapisan lan kaping kalih.Mengko, kanggo ngatur jadwal konser, Swift pindah menyang Aaron Academy, sekolah Kristen pribadhi sing ngrewangi pelajaran ing omah. 2008 pikantuk diploma sekolah menengah sawisé ngrampungake rong taun suwene dheweke sinau ing rong limalas sasi.

Awal Karir lanTaylor Swift(2004-2008)

Ing umur patbelas, Swift pindhah menyang Nashville. Minangka bagéan saka kontrak karo RCA Records ketemu karo panulis lagu experienced Publishing Music Row minangka Troy Verges, Brett nem, Brett James, Mac McAnally lan Warren Brothers.Akhire, dheweke wiwit nggawe kolaborasi permanen karo Liz Rose.Taylor Swift nyumurupi Liz Rose njupuk bagian ing aksi RCA lan ngusulake kolaborasi.Dheweke wiwit ketemu saben sore Selasa sawise sekolah ing sesi.Rose ngandika iki "ana sawetara sing paling gampang aku tau. Sejatine, aku mung editor dheweke. Dheweke (Taylor) nulis apa sing kedadeyan ing sekolah ing dina iku. Dheweke duwe gagasan jelas babagan apa dheweke nyoba ngomong. Lan dheweke tansah teka karo gagasan paling luar biasa. "Swift uga wiwit ngrekam demo karo produser Nathan Chapman.Sawisé acara Circle BMI Songwriter ing The Bitter End, New York,Taylor Swift dadi tembang lagu termuda sing bakal ditampa ing Sony / ATV Music Publishing.Dheweke ninggalake RCA Records nalika umur limabelas taun amarga perusahaan pengin ngrekam lagu sing ditulis dening penulis lagu liyane, nanging dheweke seneng bisa miwiti karir dhewe karo materi dheweke.Dheweke uga nyelarasake kerjasama karo Dan Dymtrow, manajer sing banjur ngajokake Taylor Swift lan tuwanane."Aku rumangsa numpak sepur," Swift ngelingake mengko. "Aku kepengin nyekel album-album iki kanggo taun-taun nalika aku isih mbayangno apa sing wis ana."Ing pameran industri ing The Bluebird Café ing Nashville, 2005, Taylor Swift narik kawigatosan karo Dreamworks Records, Scott Borchett, sing nyiapake nyipta label independen, Big Machine Records. Taylor Swift dadi salah sijining seniman pisanan kanggo mlebu kontrak karo omah penerbitan,lan ramane ing omah penerbitan anyar tuku saham telung persen.Kanggo ngirangi dheweke dadi musikal, Borchetta Taylor Swift ngatur supaya dheweke katon ing Festival Musik CMA, ing ngendi dheweke tampil minangka iringan seni.

Swift wiwit nggarap album debut ésoné sasampunipun kontrak ditutup. Sawise nyiptakake eksperimen karo produser Nashville, Big Machine dipasarke kanggo nyewa produser mantan Nathan Chapman. Iku pisanane nggawe album studio kanggo dheweke, nanging Swift percaya yen kerjasama kasebut apik kanggo wong-wong mau.Pungkasan, Chapman ngasilake kabeh nomer album kanggo siji laguTaylor Swift. Dheweke dhewe nggambarake album kasebut minangka buku harian saka awal remaja.Akeh nomer ditulis ing taun kapisan ing sekolah menengah lan njlèntrèhaké pengalaman urip anyar minangka katresnan lan karir pisanan ing mangsa pubertas.Taylor Swift ngendika manawa swara "kaya aku duwe bocah lanang 500," dheweke nulis sebagian besar lagu minangka pengamat.Telung lagu ing album kasebut ditulis dening Swift wae, kalebu loro singel, lan wolung liyane kanthi kolaborasi karo lirik, kayata Liz Rose, Robert Ellis Orrall lan Angelo Petraglia.Album kasebut diarani minangka "gabungan saka instrumen negara tradisional lan gitar-gitar aneh sing aneh."Taylor Swiftdirilis ing Oktober 2006.The New York Timesnggambarake album kasebut minangka "karya cilik pop-negara, sing apik banget lan sinis, dipandu dening perusahaan, swara sing bisa dienggo Swift sing enom."Roger Holland saka majalahPopMatterspiyambakipun ngarepake Swift bakal "bisa nemokake imbangan antarane negara klasik lan akal pop sing jelas amarga album kasebutTaylor Swiftnuduhake yen dheweke duwe tawaran akeh. "Sasha Frere-Jones sakaThe New Yorkdheweke ngandhakake dheweke minangka "bocah sing ajaib" lan nguripake dheweke inertia menyang genre musik, saengga adegan musik Nashville luwih konservatif, Swift ora ragu migunakake R & B, rap utawa unsur rock. Isih, wong ndeleng gaya dheweke minangka pop negara Nashville tradisional.Ing situs kasebutNegara Mingguanmbedhekake yen "bahan pemikir kuwi nyaranake bakat sing tetep sawise sekolah menengah." Rolling StoneTaylor Swift nulis: "Nalika 2006 mung nembelas taun nalika dheweke teka ing panggung musik karo album debut dheweke, dheweke isih enom banget. (...) "Lagu kita" nyelehake permukaan kanthi melodi sing lucu kaya Britney utawa Patsy. "

Big Machine Records isih ana ing awal dasawarsa nalika 2006 ngetokake single pertamanya, "Tim McGraw" ing sasi Juni, lan Taylor lan ibune mbantu mbungkus CD menyang amplop lan ngirim menyang radio.2006 ngginakaken paling taun nganyari album kasebutTaylor Swifting jelajah radio, kang banjur ngandhani: "Panorama radio seniman paling tahan suwene enem minggu. Sampeyan njupuk kula enem sasi "Swift dicat lukisan (inspirasi dening Jackson Pollock) kanggo menehi wong dramaturgists musik sing kalebu lagu ing siaran.Dheweke wis tampil kaping pirang-pirang ing pameran TV, kayata acara Grand Ole Opry,Good Morning America,aTRL.Dheweke muncul ing pirang-pirang iklan, sing diarani singa jins lan dadi pasuryan kampanye Verizon Wireless Mobile Music.Taylor Swift nggambarake dheweke minangka "bocah internet" amarga dheweke nggunakake jaringan sosial Myspace kanggo njaluk penggemar.Dheweke nulis postingan blog dheweke dhewe, ngandhakake marang status penggemar dheweke, lan dheweke nanggapi kanthi kabar kabeh fans sing dikirim dheweke.Ing wektu iku kudeta ing musik negara.Borchetta ngandhani kanca-kancane dheweke nggedhekake alis nalika dheweke mutusake kontrak karo penyanyi sing umur nembelas taun, nanging Taylor Swift ana ing kekosongan ing pasar: bocah-bocah wadon remaja ngrungokake negara.Sawisé single "Tim McGraw" iki dening papat liyane sing padha ditanggepi antarane 2007 lan 2008 "Teardrops Kula Guitar", "Song Kita," "Picture kanggo Burn" lan "Apa ra Said No". Kabeh padha banget sukses ing Billboard Hot Country Songs, "Our Song" lan "Should Have Said No" ing dahie. Thanks kanggo penyanyi "Our Song", Taylor Swift dadi penyanyi paling enom, kang siji menyang puncak tangga lagu tanpa sapa ngrewangi dheweke."Teardrops on My Guitar" dadi hit pop sing luwih cilik lan ngrambah ing nomer telulas ing tanggaBillboardPanas 100.Album kasebut didol kanggo 39 000 ing minggu pisananlan ing Maret taun 2011 didol liwat yuta yuta 5.5 ing saindenging jagad.Swift uga ngrilis album Natal,Swara musim: The Taylor Swift Holiday Collectioning Oktober 2007 lan EPIndah Eyesing Juli 2008.

Ing dhukungan saka album sepisanan, Taylor Swift nampilake akeh; sajrone pameran lan pagelaran teater, dheweke main ing pirang-pirang seniman wisata seniman. Ing pungkasan taun 2006 kabuka konser kanggo Rascal Flatts ing sangang penampilan sing pungkasan Me & Kula Gang Tour, ngganti předzpěváka sadurungé Eric Church, sing dipecat.Swift banjur ngirim Church rekaman pisanan kanthi cathetan: "Matur suwun kanggo muter banget dawa banget lan banget ing tur Flatts. Aku sajujure, Taylor. "2007 nampilake rong puluh pagelaran ing tur Strait George,Sawetara pagelaran ing Tour Flip-Flop Summer Kenny Chesney,penampilan sing dipilih kanggo Brad Paisley ing Bonfires & Amplifiers Tourlan sawetara konser ing Soul2Soul II Tour bareng karo Tim McGraw lan Faith Hill.Ing 2008 Swift dheweke main maneh ing demo Rascal Flatts.Saliyane materi dheweke, Taylor Swift uga nampilake lagu saka Beyonce, Rihanna, John Wait, Lynyrd Skynyrd lan Eminem.Sadurunge lan sawise saben konser, dheweke ngancik nganti papat jam lungguh karo para penggemar.

2007 Swift menang bebarengan karo Alan Jackson, Artis Taun Nashville Songwriters Association. Taylor Swift dadi penyanyi paling enom sing tau ditampa.Dheweke uga menangake Horizon Award kanggo penemuan paling anyar saka Music Country Best ing adegan musik.Ing 2008, akademi musik negara kasebut dadi penyanyi sing paling apiklan dadi penghargaan saka penyanyi negara paling populer ing American Music Awards.Kanggo lagu sing disajikake ing albumTaylor Swiftwis menangaké 7 BMI Awards.Ing 2008, Taylor Swift uga nominasi kanggo Grammy Award Best New Artist, nanging pungkasane ilang Amy Winehouse.

2008 - 2010:Tanpa wedi,Perselisihan VMA, kegagalan Grammy

Ing Nopember 2008 ngerilis album studio kapindho kang jenenge Fearless. Album dheweke wrote pitu songs piyambak, kalebu loro singles nem songs isih ditulis dening pengarang Liz Ros, John sugih, Collbie Caillat lan Hillary Lindsey. Dheweke kerja bareng karo produser Nathan Chapman ing album kasebut. rekaman musik sing ditondoi minangka The New York Times wrote "gitar banter narik kawigaten, choruses rousing, biola occasional lan banjo tucked ing campuran.": "Swift punika ugi minangka komposer paling populer lan wakil anjog saka negara. Wis liyane kontak karo urip utama saka paling diwasa. "Rolling Stone diterangake iku minangka" sarjana komposisi karo hadiah alus kanggo ayat construction, Paduan Swara Bridge. Lagu pribadhi lan semangat iku katon kaya rembulan saka buku harian bocah wadon pinggiran. "

Bebarengan karo Robert Allem, dheweke ndhukung album Fearless nalika dirilis. Siji episode saka acara Ellen DeGeneres ana ing acara kasebut. Dheweke uga muncul ing akeh talkshow liyane. Dheweke komunikasi karo pembuangan nggunakake videoblogs lan Twitter pribadi. Single pisanan saka album "Love Stores" dirilis ing September 2008 lan ing detik dadi penyanyi negara paling laris ing kabeh wektu. Pucuké ana ing 4 ing Billboard Hot 100. Sajrone taun 2008 lan 2009 ngeculake luwih saka siji singel: "Putih Kuda", "Sampeyan Belong Kanthi Aku", "Lima Belas" lan "Takut". "You Belong With Me" yaiku singel sing paling apik ing acara sing ana ing 2 ing Billboard Hot 100. Album debut ing ndhuwur Tabel Album Billboard 200 karo salinan 592 304 ing minggu kapisan, wiwit kuwi, donya wis didol liwat 8,6 yuta salinan. Album iki wis dadi album paling laris ing taun 2009 lan wis nggawe Swift sukses internasional gedhe.

Ing dhukungan saka album Fearless, Swift nggawe tur pisanan. Tour Fearless duweni kinerja 105. 90 nuduhake ing Amerika Utara, 6 ing Eropah, 8 ing Australia lan siji ing Asia. Kanggo duet siji-wektu, John Mayer, Fait Hill utawa Katty Perry. Pendhudhuke dheweke yaiku: Justin Bieber, Kelli Pichler lan Gloriana. Tur dilayari yuta yuta fans liwat 1,1 lan entuk dhuwit yuta liwat 65. Film fitur Taylor Swift: Journey to Fearless dipamerake televise lan banjur dirilis ing DVD lan Blu-ray. Tour Keith Urban kang diluncurake minangka cikal bakal. Dheweke wis nampilake pirang-pirang penghargaan, kayata: CMT Giants nampilake versi dhewe "Drive" dening Alan Jackson, ing 51. Penghargaan Grammy ditampilake bebarengan karo Miley Cyrus lan Fifteen, lan dheweke nulis parodi rudo pekso karo T-Pain ing CMT Awards. Dheweke uga nyathet sawetara proyek sisih. 2009 ngerilis versi dhewe saka "American Girl" saka Tom Petty. Karo vokal sing diiringi dheweke mbintangi single "Separuh Kesukanku", sing paling sukses ing album kaping papat. Kanthi Martin Johnson lan Robert Eliss Orrael, piyambakipun kolaborasi ing kalih lagu "Sampeyan Bakal Tansah Temani Way Back Home" lan "Crazier" kanggo Hannah Montana: Soundtrack Film. K filmu Na sv. Hari Valentine nyumbang lagu: "Dina iki Dongeng. Ing album Hope for Haiti piyambakipun nyathet lagu "Breathless" dening Better Than Ezra.

Dheweke dadi artis negara pisanan sing menangake MTV Music Awards nalika lagu "You Belong With Me" menangaké video wanita paling apik 2009. wicara acceptance dheweke nanging iki diselani dening Kanye West, sing snatched mikropon saka tangan lan ngandika: ". Beoyncé wis video sing paling" Swift punika penggemar musik West lan marang konferensi warta sing "ora raos ala marang wong." kedadean sing ditampa manungsa waé akeh media lan akeh polusi Internet. Ing sawetara dinten dheweke ngandhakake sajrone wawancara: "West nampani aku njaluk apologi sing ditampa. Panjenenganipun sanget tulus. "Ing pitakonan sakteruse, gelem ngomongake bab kedadean, amarga kang dheweke ora pengin apa" cilik amba ". "Iku kedadean ing TV supaya kabeh bisa ndeleng apa kedaden. Ora ana sing bisa ngomong apa-apa. "Kedadeyan kasebut lan perhatian media sing luwih gedhe wis nambah karir musik dheweke.

2010 menangaké hadiah 4 Grammy saka total nominasi 8. Album Fearless dadi Album Taun lan Album Country Best. Lagu "White Horse" menangake lagu country paling apik lan Best Female Singing Performance. Dheweke dadi artis paling enom sing tau menang penghargaan Album of the Year. Sajrone upacara penghargaan dheweke nyanyi "Rhiannon" lan "You Belong With Me" bareng karo Stevie Nicks. Kinerja vokal dheweke entuk review negatif lan mbebayani media ekstensif. Dheweke uga diarani minangka "kaget banget" lan "luar biasa miskin". Nalika New York Times wrote, "iku wis sumilir kanggo ndeleng wong supaya bakat flub soko." Lan "ana lintang pop anyar paling penting ing taun anyar." Ing Analyst music Bob Lefsetz mbadek sing karir liwat, "sewengi". Uga publicly mbutuhke bapakne wong nyewo "agen iklan Krisis" kanggo ngatur hubungan iki amarga The wartawan singer Stevie Nick katuduh "Taylor banget enom lan bodho mangertos kesalahan sing digawe.": "Taylor ngelingaken kula dhewe ing netepake dheweke lan bocah cilik. Iku kesucian sing nggawe dheweke aneh lan langka. Iki cah wadon nyerat lagu kayata Neil Diamond utawa Elton John, sing ndadekake kabeh donya nyanyi. Lagu rock 'n' roll - penulis lagu pop negara bali lan jenenge yaiku Taylor Swift. Ana wanita kaya dheweke sing bakal nyimpen industri musik. "

Fearless wis entuk akeh penghargaan liyane lan dadi album coutry paling larang ing sejarah. Dheweke dadi wanita sing paling enom lan mung 6 kanggo menang Entertainer of the Year saka Asosiasi Musik Coutry. Tanpa wedi uga menangaké Album Best Album saka Asosiasi. Swift dadi artis paling enom kanggo ngundhuh Album of the Year ing Academy of Country Music. Amérika Music Awards dianugerahi Best Country Album lan nate dadi Artist of the Year. Dheweke dianugerahi Hal david Starlight dening Hallwritter Hall of Flame, lan Nshville Songwritter Association dijenengi komposer lan Artist of the Year. Billboard ngrayakake dheweke karo artis 2009 lan kalebu ing 100 dhaftar paling pengaruh 2010.

2010 - 2012:Ngomong Saikilan tur donya

Ing Oktober 2010 ngerilis album studio katelu Speak Now. Dheweke wis nulis kabeh patbelas lagu ing dheweke dhewe lan wis kolaborasi karo produser long-wektu Nathan Chapman ing rekaman. Secara musik, album iki ngembangake pop-negara, lan kadhangkala uga ana ing rock lan pop sing reget. The New York Times diterangake album minangka alam bébas, Sakehing warna lan "gedhe banget, Mungkin sing paling apik." Magazine Rolling Stone diterangake Swift minangka salah siji saka bageyan paling apik ing pop, rock utawa negara, "Swift uga pinter profesional Nashville sing mangerténi kabeh trik kanggo nggawe produksi, nanging dheweke uga wanita romantis sing wicaksana. "

Kanthi Ngomong Saiki, dheweke nduweni kampanye promosi sing akeh. Dheweke wis muncul ing macem-macem nuduhake morning lan Dhiskusi nuduhake, sarta free mini-konser ing panggonan mboten umum, kayata. Ing mbukak bis pindho panumpang ing Hollywood Boulevard utawa ing Lounge departure ing JFK. Kejabi Kris Kristofferson, Emmylou Harris, Vince Gill lan Lionel Richie iki melu ing Los Angeles Club Nokia ing "narik gitar" - musisi njupuk dadi ing tataran lan diputer versi akustik songs sing kanggo mundhakaken dhuwit kanggo Music Hall of Fame Country.

Sepisanan saka album "Mine" dirilis ing Agustus 2010 lan liyane lan liyane singles liwat limang taun 2010 lan 2011 sing: "Back to December," "Tegese," "Ing Crita saka kita", "Sparks Fly" lan "Kito". Album kasebut sukses sukses komersial, debut ing puncak tangga lagu US Billboard 200. sales dhisikan padha 1 047 000 salinan, lan iku digawe album XVI ing sajarah AS, kang didol liwat yuta salinan ing sak minggu. Ing Februari 2012, album sing didol ing dunya kanggo 5,7 jembar yuta.

2011 lan wiwitan taun 2012 kesah menyang album tur. Sebagean telung sasi yaiku: 111 ngenalake tur donya. 7 data ing Asia, 12 ing Eropah, 80 ing Amerika Utara, lan 12 ing Australia. Dheweke ketemu akeh musisi sing gabung karo duo siji-wektu nalika tur Amerika Utara. Dheweke makarya karo James Taylor, Jason Mraz, Shawn Colvin, Johnny Rzezniakem, Andy Grammez, Tal Bachman, Justin Biebrich, Selena Gomez, Nicki Minaj, Nelly, Bob, Usher, Flo Rida, TI, John Foreman, Jim Adkins, Hayley Williams, Hot Chilly Rae, Ronnie Dunn, Darris Rucker, T. McGraw lan Kenny Chesney. Sak demo Amérika Lor wrote kanggo saben kinerja teks beda songs ing lengen kiwa, teks ngirim katon minangka ring swasana ati nocturnal. Sajrone demo, dheweke mainake pirang-pirang versi akustik lagu-lagu, lan saben kutha dheweke menehi penghargaan minangka artis domestik. Dheweke ngonfirmasi yen versi lagu kasebut ngidini dheweke bisa dadi spontan kanthi cara sing bisa dilatih kanthi apik. Tur iki dihadiri dening luwih saka 1,6 yuta penggemar lan digawe luwih saka 123 yuta dolar. Ing Nopember 2011 debut album live pisanane, Speak Now World Tour Live, ing ngendi 17 minangka pertunjukan saka Amerika Utara.

Ing 54. Grammy Awards, lagu "Mean" menangaké Best Country Song Award lan Best Country Solo Performance. Sajrone upacara penghargaan, lagu iki uga dimainake. Dheweke diarani Entertainer of the Year saka Country Music Academy ing 2011 lan 2012, lan saka Country Music Assocation ing 2011. 2011 yaiku Artist of the Year ing American Music Awards lan album kasebut dadi Best Country Album. Billboar maringi jeneng dheweke dadi 2011 the Woman of the Year.

Nalika album kaping papat dheweke rampung ing 2012 ing musim panas, James Taylor ngundang dheweke kanggo katon minangka tamu khusus nalika Tanglewood disetel. Bareng padha dolanan lagu "Fire and Rain" Love Story "lan" Our ". James Taylor, sing nemoni dheweke nalika sepisanan nalika dheweke nembe wolulas, ngendika: "We just fall into the music. Aku tresna marang lagu-lagu lan dheweke ana ing tataran gedhe. "

Sajrone periode kasebut dheweke nyumbang loro lagu asli karo soundtrack The Hunger Games. "Aman & Swara" nyerat lan direkam ing collaboration karo The Civel Wars lan T-Bone Burnett. Single iki dirilis ing Januari 2013 lan wis wiwit ngedol liwat 1,4 yuta kopi ing AS. Lagu iki dianugerahi Best Song Award kanggo Visual Media kanggo Grammy Award ing 2013 lan dinominasi kanggo Best Original Song dening 70. Golden Globes. Saran kapindho ing soundtrack "Eyes Open" ditulis kanthi eksklusif dening Swift lan diprodhuksi dening Nathan Chapman. Dheweke uga nyumbang lagu kanggo lagu "Both of Us". Produser wis ngrilis lagu ing album kapindho BoB, Strane Cllouds.

2012-2014Redlan pelecehan ing pinggir dalan

Album papat kaping telune yaiku Red dirilis nalika Oktober 2012. Dheweke dhewe nulis 9 saka lagu 16 ing album kasebut. Wonten ing pitung lagu, piyambakipun kolaborasi kaliyan Max Martin, Liz Rose, Dan Wilson, Ed Sheeran lan Gary Lightbody. Nathan Chapman makarya minangka produser senior ing album, nanging produksi trek individu padha uga melu Jeff Blasher, Butch Walker, Jacknife Lee, Dan Huff lan Shellback. Chapman bilih kasurung Swift nguripake lan nyoba piyambak ing kahanan liyane. Sakehing, album èkspèrimèn kanthi jantung rock, dubstep lan tari pop luwih sypanéb antarane, nanging sing liyane sing ngenali gaya Swift. Yohanes Caramica o Red wrote: "Kurang rinci lan luwih cepet saka biasa. album bakal mungkasi gagah dadi soko liyane saka pop megastar lan siji karo uneg-uneg diwasa. majalah Rolling Stones nyatet: "Kerep, dheweke ngatur kanggo ngetik tradisi pemetaan emociálnho gampang nglokro minangka Joni Mitchell lan Carole King ... a Sabe Njelajah project iku salah siji saka crita paling apik Pop."

Minangka kampanye Red 72 padha wakil stasiun radio ing saindhenging donya mibur kanggo Nashville, ngendi sak minggu dhisikan saka dodolan rampung pitakonan individu karo Swift. Dheweke tampil ing pirang-pirang talkshare TV lan ditampilake ing upacara penghargaan musik ing Amerika Serikat, Inggris, Jerman, Prancis, Spanyol lan Australia. Lagu utama "We Never Never Getting Back Together" dadi nomer 1 sing pisanan ing US Billboard Hot 100. Iku uga ditanggepi songs 6 liyane: "Mulai Lagi" (kanggo radio negara), "Aku sumurup Sampeyan mau Alangan" "22" "Kabèh wis Diganti" "Wektu Last" (kabeh kanggo radio pop) lan "Red! (kanggo radio negara). Ing album debut ning abang rata 200 Billboard lan bukaan minggu Prodi maneh 1,21 yuta salinan. Iki ditandhani sales opening paling gedhe liwat 10 taun, Swift sing dadi wanita pisanan kanggo duwe loro album karo mbukak dodolan minggu liwat 1 yuta salinan. Ing wulan Mei, 2013 didol nganti pirang-pirang yuta ing donya liwat 6. Ing Nopember, 2012 ngedol album sak yuta ing karir 26 lan duwe 75 yuta lagu sing diunduh kanthi digital.

demo Red ing Amerika Utara padha istilah 66 13 kalebu stadion lan nuduhake mlayu saka Maret 2013 - 2013 cemlorot. Tour dibukak ing Desember 2013 stadion sak Australia lan Selandia Anyar ing Februari 2014 Inggris lan Jerman, demo rampung karo enem tanggal ing Asia. Sawetara pagelaran ngajak tamu khusus kayata Carly Simon, Tegan lan Sara, Jennifa Lopez, Lukas Bryan, Patrick Stump saka tiba Metu Boy, Ellie Goulding, Nelly, Lara Bareilly, Cher Lloyd, Bob, Gary Lightbody, Train, Neon Trees, Rascal Flatts lan Hunter Hayes. Dheweke kerja bareng karo pirang-pirang artis ing jaman iki. Bebarengan karo Jack Anton Anton, dheweke nulis lagu "Sweeter Than Fiction" kanggo soundtrack kanggo One Chance. Lagu iki ngrilis nominasi kanggo Best Original Song ing 71. Golden Globes. Ing CMA Awards 2013 ngayahi versi akustik saka song "Red" karo Vince Gill lan Alison Kraus. Dheweke tampil karo The Rolling Stones ing Chicago, banjur ngendikane, dheweke dadi salah sawijining momen paling apik ing karir musik.

Album Red ora nduweni Grammy nanging diangkat dadi nomine ing 4 kategori. Lagu "Kita Aja Tau Njupuk Back Together" iki nominasi ing 2013 kanggo rekaman taun lan album ing 2014 taun kanggo Album of the Year. Kajaba iku, durung nampa penghargaan apa wae Country Music Association. Nanging, Taylor Swift ana ing 22 mung wis dianugerahi unik Pinnacle Award kanggo prestasi "unik" lan kontribusi kanggo musik donya. Sadurunge, mung Grath Brook nampa penghargaan iki. dheweke menehi wong ngenalaken Tim McGraw, Faith Hill, Keith Urban, Rascal Flatts, George Strait lan Brad Paisley, Mick Jagger, Cary Simon, Julia Roberts, Reese Whitherspoon, Ethel Kennedy lan Justin Timberlake. The New York Times dianggep hadiah kanggo tetep Taylor Swift ing genre saka "pribadine music negara, engine Creative sawijining, duta kanggo donya sudhut." Ngandika New York, "iki uga dadi wayahe nalika Swift marang pamitan menyang aliran sing mbantu dheweke langsung dominasi saka pop. "in 2012 menangaké telu MTV Europe Music Awards, kalebu penghargaan Best Female lan urip undhang Best. Lagu "I Knew You Are Trouble" menangaké penghargaan Best Female Video. Ing American Music Awards 2012 menangaké Best Country Singer Award lan 2013 Award kanggo Artist of the Year.

Wonten ing Red Era, gesang katresnanipun dados subjek media ingkang ageng. The Village wrote: "Dheweke enom, bisa kontroverně serem, menehi dhéwé ing tengah crita dheweke lan, mesthi, sing dadi karo akèh wong misuwur ing wektu cendhak relatif wektu, nanging ora ana iki arang banget." Ing upacara Golden Globes, comedians Tina Fey lan Amy Poehler kecoh ing uripe katresnan lan menehi saran kanggo tetep adoh saka wong enom ing pirsawan. Ing profil Vanity Fair iki mengko takon kanggo nyebut kedadean iki: "Aku cukup disenengi iku, sampeyan ngerti, kaya aku Bobodoran kanggo dhewe. Nanging yen sampeyan pengin sawetara wahyu gedhe, wiwit 2010 Aku lunga karo mung wong loro "Nalika ngrembakaken Swift approvingly dipetik komentar Madeline Albright:". Ing Neraka punika panggonan khusus kanggo wanita kang ora wadon liyane "

2014-Present:1989

Sakcepete sawise dheweke tampil karo The Rolling Stones ing awal Juni, 2013 ngeculake Taylor Swift nalika dheweke mulai nggarap album studio kaping lima. "Wis diwiwiti, rasa ora nyaman, lan nalika diwiwiti, biasane diikuti dening lipat. Aku pengin nulis rong taun sadurunge rampung album anyar, "CIA Music Fest, Nashville, diwiwiti ing wawancara ing backstage saka hiannon.Wiwit kuwi, dheweke wis ngrekam kabeh rincian nganti dheweke pungkasane nuduhake sawetara pandhuan ing jaringan sosial ing Agustus, lan banjur ngumumake tanggal lan wektu streaming liwat Yahoo - 18. Agustus.

13. Ing Agustus, Swift muncul ing acara TV Jimmy Fallon lan main ing sketsaEw!, ngendi dheweke mainake sundal Natalie; ing wawancara acara, Fallon nyoba ngandhani Taylor Swift sawetara informasi stream liwat Yahoo.Rong dina sabanjure, drama fiksi ilmiah film kasebut teka ing bioskopDonor(The Giver) dening Phillip Noyce, ing ngendi Swift main peran Rosemary.16. Agustus, bareng karo Jaime King, gabung karo "Tantangan Ice Bucket", tantangan Internet sing dadi riset riset menyang perawatan ALS. Wong sing disebut nduweni tugas ngresiki ember banyu ès, ngeculake lan nuduhake video liwat jaringan sosial, mbayar satus dolar kanggo mbayar Asosiasi Amerika kanggo nglawan penyakit iki. Sapérangan penantang, kayata Taylor Swift lan Jaime King, bakal nindakake loro, cepet lan nyumbang.

Ing 18. 2014 ngumumake Taylor Swift liwat Yahoo Live Stream, disiarkan saka ndhuwur Gedung New York State, rincian album sing arep ditekani1989, sing metu saka 27. Oktober 2014. Dheweke uga ngerilis album single kang pisanan yaiku "Shake It Off". Miturut ucapane dhewe, album pop 80 diilhami album. Taun-taun, album kasebut minangka album pisanan kanggo ngumumake pop kanthi resmi.Minggu 24. Ing sasi Agustus, penyanyi nyanyi kanggo pertama kaline manggon ing MTV Video Music Awards 2014 gala."Shake It Off" debut pisanan ing Billboard Hot 100 lan 4. Posisi UK Singles Chart.Persis ing tengah wengi ing 14. Oktoberngumumake lagu-lagu saka album anyar sing disebut "Out of the Woods".

karir

Pengaruh

Salah kenangan musik ingkang kapisan Taylor Swift singing ing pasamuwan, mbah ibu dheweke, Marjorie Finlay (lair Moehlenkamp). Nalika isih enom, Finlay dadi presenter televisi ing beras Puerto lan main opera ing Thailand lan Singapura. Minangka anak cilik karo Taylor disenengi soundtrack saka film Disney: "Kula tuwane wis ngeweruhi sing sanalika tembung teka, aku wanted kanggo nggawe dhewe." Potzději tuwane dheweke ngenalaken seni kayata James Taylor, Simon & Garfunkel lan Deff Leppard. Dheweke seneng banget marang kapercayan marang ibune, sing mbantu dheweke nalika dheweke nyiapake presentasi kelas dheweke. Ibuné uga lantaran dheweke "pikatan nulis lan crito." Swift tresna maca lan nulis puisi, lan utamané karya mbobot Shel Silverstein lan Dr. Seuss. Buku sing paling populer kanggo dheweke yaiku Kill To Mockinbird.

Dheweke diwenehi musik negara dening "artis wanita gedhe 90.let" kaya Shania, Faith, The Dixie Chicks. Taylor mbawahi swara lan narasi musik negara. Pengaruh musik paling gedhe ing karya dheweke diinterpretasikake dening Shania Twain. Model masa kanak-kanak, Fait Hill, nyoba nyalin: "Kabeh dheweke nindakake utawa dheweke duwe ing dhéwé." Dheweke ngegungake sikap popularitas Dixie Chicks lan kemampuan kanggo muter melodi dhewe. lagu "Cowboy Take Me Away" pisanan sinau kanggo muter gitar.

Sawise Nemokake music začacla seniman negara lawas kayata Patsy Cline, Loretta Lynn, Wynette lan Dolly Fammy Parton.Věřila sing Paron "contone apik kanggo kabeh komposer wanita." Wong pengaruh kanggo negara tradisional kalebu Miranda Lambert, Dwight Yoakam, George Strait, Garth Brooks, Kenny Chesney, Reba McEntire, Alan Jackson, Martina McBridge, LeAnn Rimes, Tim McGraw, Brad Paisley, Ryan Adams, Patty Griffin, Lori McKenna lan Bon Iver.

Iki uga dipengaruhi dening seniman liyane sing metu saka genre negara. Minangka bocah enom, dheweke seneng banget karo Hanson lan Britney Spears. Malah saiki dheweke nduweni "pengabdian sing ora kuciwa" kanggo Spears. Ing taun-taun SMA dheweke wis ngrungokake band kayata Dashboard Confessional, Fall Out Boy, The All-American Rejects lan Jimmy Eat World. Dheweke uga penggemar penerbit lagu wanita kontemporer kayata Ingrid Clarkson, Michelle Branch, Pink, Alanis Morissette, Ashlee Simpson, Kelly Clarkson, Tefe Dolson lan Avril Lavigne.

Taylor uga mirsani iringan musik ing serial TV OC lan Chirurgové, kanthi saben lagu sing diunduh banjur ing ngarep. Dheweke penggemar hip hop gedhe: "Gaya urip iku sawijining negara lan hip hop sing digabung." Tulisan inspirasi saka katalog seniman veteran. Stevie Nicks nggambarake dheweke minangka "pahlawan sing menehi inspirasi marang aku kanthi akeh cara." Dheweke kepengin banget karo artis saka 60. umpamane: Shirelless, Doris Troy lan Boy Beach.

Paul McCartney, Bruce Springsteen, Emily Harris, Kris Kristonfferson, lan Carly Simon minangka conto kariré. "We mlumpat ing kasempatan, nanging isih seniman ing saindhenging Careers." McCartney minangka anggota saka The Beatles lan artis solo mengkono ing roso kesengsem Swift "kaya kang sampun njagi atine ... saben musisi mung bisa ngimpi saka referensi minangka . iki "Panjenenganipun kasengsem Springsteen," kang dadi Sakehing padha kanggo supaya dawa "Nalika music Swift mundak akeh nggoleki duwe akses padha Harris:". iku ora babagan fame, nanging bab musik "bab Krisoffersonovi ngandika," iku mung siji. wong sing ana ing lapangan iki kanggo sawetara taun, nanging ora bisa ngomong sing iku saka lawas-gaya iki. "dikenal kanggo karakter sensitif, nanging kuwat banget Swift.

Tema lan gaya lyrical

The Guardian sak kalih album pisanan, komentar: ". Tema punika fantastik apik ing syarat-syarat urip cilek karo muni melankolis nostalgia lan gaya" York Magazine New nyatet: "Sawetara singers wis ditulis dadi tegas rekaman cah anom. Mung leluhur dheweke bisa dadi saka suwidakan Brian Wilson, mung penulis teens bener sadurunge dheweke teka. "Nanging uga dibandhingake karo Janis Ian.

Ing album kaping kalihipunOra wedhigambar dongeng katon. Dheweke sinau hubungan antara realitas (cinta) lan dongeng (cinta). "Album kaping telu, kaping papat lan kaping lima dheweke luwih akeh babagan hubungan diwasa. Saliyane romansa lan katresnan, sawetara lagu-lagu dheweke babagan wong tuwa ("Hari Paling Luwih", "Jangan Tuwuh Up", "Ronan"), Persahabatan ("Limalas", "Ambegan", "22" Outside "," A Place In This World, "" Tied Together with a Smile "," Mean ") lan ambisi karir (" Change "," Long Live "" The Lucky One ").

New York ngandika lagu dheweke "boten stabil, duwe kecanggihan tartamtu ... songs sentimental sing wiwit urip sakteruse dismay." Slate nyatet yen construction songs Swift punika "gampang Convention pop supranatural kontrol. Sawetara komposer bisa mbangun kreteg luwih saka dheweke iku "Majalah Rolling Stones diterangake iku" minangka sarjana singer-songwriter, duwe hadiah alus kanggo construction saka ayat-Paduan Swara-bridge "Guardian wrote:".. Nglampahi wektu dadi luwih ngambung ing udan, iku Ajaib padha kudu invent shoes nepomokavé. "Journal of the American Songwritter Swift nggambaraké minangka" sawijining komponis gedhé sing nyerat karo sesanti unmatched lan meh ora wajar ... malah materi paling tuwa dheweke wis ditondoi dening kang wicaksana, wis pilihan pas tembung struktur melodic disengojo. Sampeyan ora bakal nemokake siji sajak utawa tuning tanpa tujuan. "

Ing karyane dheweke nggunakake rincian urip. Nalika ngrungokake musik minangka anak, dheweke rumangsa bingung: ". Sing raison d'être Miss Swift wis mbeneraké kesalahane" ". Aku ora ngerti yen soko wis kedados ing gesang pribadi saka singers lan padha durung alamat ing music sing" New York Times pracaya Kang songs asring solves tresna anonim SMA lan bubar kolega saka tokoh. John Mayer nganggep lagu "Dear John". Lagu iki ngremehake. The Village Voice diterangake rasio ing karya dheweke "ing song ngandhani apa kang wis ing atine, iku kaya gadhah profesor niat, lan iki ngancam pangenalan tepat saka bakat dheweke, kang ora nanti, nanging drama." Akeh media pracaya sing kontrol media liwat sawijining panentu kanggo nggunakake rincian autobiografis ora imoral amarga dheweke ora takon dheweke partner. Penyanyi dhewe nyatake yen kabeh lagu kasebut ora nyata lan asring adhedhasar pengamatan. Saliyane lagu kang khusus nyoba kanggo pirembagan bab obyek utawa wong ing songs, amarga padha wong nyata, "Apa kowé kok katon tanpa ngremehake wong."

Gaya musik lan nyanyi

Musik iku kalebu unsur pop, negara, pop-negara lan pop-rock. Diterangake minangka artis negara, dheweke pindhah saka 1989 murni menyang pop murni. Nanging ing mangsa ngarep, Swif ngupaya nulis album negara liya. 

Klompok Rolling Stones ngandika "bisa muter ing stasiun negara, nanging iku salah siji saka sawetara lintang rock asli kita wis dina iki ditampa." The New York Times cathetan, "saka Miss Swift ora akèh music sing bisa dianggep kanggo negara, kadhangkala muter karo banjo, ing tataran sok-sok ageman boots cowboy wis gitar mancorong, nanging ana ing bab apa ing Nashville Pesona unikátní- lan přednes.Swift banget ngrugekke dianggep pop-negara tradisional mung amarga wrote narasi lagu kanthi julukan melodi lan wangun dramatis, lan dadi kabutuhan ing Nashville. "

Définisi dhewe musik negara "bener cukup prasaja. Iku nalika wong nyanyi babagan carane urip ing farm, dheweke ambruk lan anak-anake tansaya munggah ing farm padha. Sawetara wong, nalika lagi sedih, nyanyi babagan carane ngombe ing bar wiski. Aku nulis lagu sing aku ora bisa teka ing prinsip hubungan lan kepenak ing katresnan. "

Swara kasebut diterangake minangka "manis" nanging lanang. Dheweke cukup dimangerteni dening topeng amarga wis dadi penyanyi berdaulat, ngurangi cara sing biasa ing garis ing ngendi cah wadon sing isin bisa ngomong kanthi keras. Tembung-tembung saka swara iku sadurunge ora ditemtokake lan bingung, nanging wis diganti, saiki kedengaran tegang, lan asring nyimpang menyang antarmuka sing ndadekake wong dadi kegilaan. Dheweke sinau tembung sing diwenehake dheweke.

Swara live paling apik, nanging ora nganti Christina Aguilera utawa Carrie Underwood. Dheweke langsung nyanyi kanthi asma, isin lan kadang isin. Oalah Swift nampa pujian kanggo nolak kanthi otomatis nyetel swara.

Swift luwih seneng dadi panulis lagu, "Aku nulis lagu-lagu, lan swara saya mung cara kanggo ngumumake lirik kanthi lengkap." Manajer dheweke Scott Borchetta ngaku ora dadi penyanyi teknis sing paling apik. Presenter singing iku ana hubungane karo dheweke, lan dheweke wis nglakokake kerja akeh kanggo perbaikan. Ing 2010 diumumake yen dheweke bakal terus nyanyi kanggo jam nyanyi.

Swift ngrasa gemeter mung ing kinerja "yen dheweke ora yakin apa sing dianggep para pamirsa babagan dheweke, kayata menehi hadiah."

Gambar umum

Meh tansah nganggo lipstik abang.

Wong sing dhuwur banget ambisi sing bakal nindakake uga tanpa dipikirake profesi kasebut. Vogue Magazine ing pribadine dheweke diterangake minangka "pinter lan lucu lan kadang downright laku jina." Grantland diterangake iku minangka "bajingan" lan "kabuka gemeter ing cara sing padha ora ndeleng ing putri negara kaya Faith Hill utawa Carie Underwood. Karakter meh podho Diane Keaton komedi romantis Annie Hall siap ing sembarang wektu sampeyan semangat kanggo please, gemeter, banget jenis, kebak energi.

Ing ndhukung 1989, Swift wiwit nggunakake jaringan sosial kanggo komunikasi langsung karo penggemar, lan ngundang penggemar 100 menyang acara ing video Shake It Off. Swift ngirimake bebungah Natal marang para penggemar lan ngundang kanca-kancane ing ngendi wae, ing ngendi padha ngaso wektu bebarengan. Dheweke ngomong yen dheweke nduweni "hubungan paling dawa lan paling apik sing dheweké tau" karo dheweke, lan dheweke banget ngrujuk ing upacara penghargaan. Iku dikenal dheweke asring nemu penggemar jaringan sosial. Panjenengané lan para penggemaré biasané nyambung menyang jaringan sosial Instagram lan tumblr akèh - malah nalika upacara penghargaan. 

Ing taun-taun awal karieripun, Swift nandatangani tontonan ingkang dipunginakaken saking gaun musim panas lan sepatu koboi. Gaya busana iki disalin dening akeh penggemar enom sing nembangake konser dheweke. ". Sparkly, sugih manik" Ing acara Gala dadi kondhang ing Bojone rambute ana alamiah pembuangan napodobovám kriting lan Swift ngandika: "Aku elinga carane aku equaled rambute amarga aku wanted kanggo dadi kaya wong-wong liya lan saiki kabeh aksi mimic. Iku nyenengake. "Ing majalah 2011 Vogue takon kanggo Cut bangs ing kaca ngarep saka majalah. Ing 2014, dheweke wis nyepetake rambute lan saiki dheweke kerep nganggo rambute. Ing 2011, Vogue diarani Gaya Amérika. Dheweke diarani wanita paling apik kanggo 2014.

Pengaruh lan pangenalan

Karya-karyane wis dipuji dening seniman sing duwe pengalaman. Bill Withers ngandika, "Dheweke pinter, kaya penulis lagu, aku bisa ngapresiasi dheweke. Dheweke pantes kabeh prestasi dheweke. "Neil Young nggambarake dheweke minangka" komposer gedhe ":" Aku kaya Taylor Swift. Aku seneng ngrungokake dheweke. Aku seneng nonton dheweke nanggapi kabeh serangan. Aku kepengin kanggo nemtokake dhewe. "Stephen Skills nyokong gaya nulis dheweke:" Apa sing sampeyan tindakake nalika sampeyan dadi panulis lagu ... sampeyan nyandhang atimu ing lengen lan banjur nulis. "

James Taylor, sing main Swift kaping pindho, ngendika, "Aku mung sedhih, dheweke ana ing panggung gedhe." Elvis Costello berkomentar, "Aku cukup narik. Sampeyan bisa ndeleng gelar kontrol diri lan aku kepéngin banget. "Judy Collins nuding Swift minangka sawijining conto lintang kontemporer sing terus ana ing pérangan seniman sing duwe dhasar.

Kanthi ngurmati Swift Kristoffenon, dheweke ngandika: "Aku pancen kaget. Kanggo kula, iku apik tenan carane wong enom supaya nyerat lagu gedhe. Senadyan baris duwe karir apik tenan. "Ngandika Janis Ian sing" Swift diganti kanggo bocah-bocah wadon ngadhepi songs music skládánáním lan muter gitar ... ana keaslian iki. "Nicks pracaya Swift," piyambakipun nyerat songs kaya Neil diamon lan Elton John, kang ndadekake kabeh donya kanggo sing. "

John Bon Jovi nggambarake minangka "solusi sejati ing saben arah, wujud lan wujud. Dheweke iku songwriter, penyanyi lan ayu "Parton kang" banget kesengsem Swift, ing tartamtu songwriting sawijining ... aku pancene kesengsem hlobkom songs sing, wis sing bakal njupuk wektu dawa "Etheridge ngandika:".. Aku roh dheweke, wani dheweke. Aku bakal dikagetake dening wong-wong lan bakal ana ing kene nganti suwe banget. "

Swift uga nampa pujian saka panulis lagu kontemporer. Supporter of Karir dheweke ana John Mayer: "Apa sampeyan pindhah ing wektu marang jaman music lan dheweke bakal isih kenek." Puji uga menang puji saka Drake, Tegan lan Sara, Grimes, Kesha, Katy Perry, Kelly Clarkson lan Lady Gaga.

Ryan Adams nyatake minangka salah sijine "panulis lagu paling endah sing daktemoni. Aku lungguh karo dheweke ing kamar lan aku krungu lagu dheweke wrote ing titik lan iku luar biasa. Iku alchemy murni. "Kathleen Hanna" banget ing Taylor Swift. Aku iku lyrics super pinter, lan aku bungah kang nyerat music dhewe. "Shirley Manson ngandika," punika mimořídně bakat ing nulis songs ... kang njupuk lawang dhewe lan gelis liwat mau. Kita kudu ngluhurake bobot awak. Sing seniman apa sing mestine kanggo apa. "Star Lena Duhman saka Girls serial televisi HBO, diterangake Swift minangka" mate nyawa seni. "

Dhukungan album

Ndhukung debut albumé, dheweké muncul minangka modhel jins lan pasuryan kampanye 'Mobile Music' Verizon Wireless. Ing jaman Fearless, dheweke ngluncurake macem - macem gaun musim panas ing Wal - Mart lan ngrancang boneka lan boneka Jakks Pasifik. Dheweke dadi penyokong saka tim Nashville Predators lan ngadhepi kamera Sony Cyber ​​- digital. Dheweke main game video ing Band Hero. Ing jaman Speak Now dheweké ngerilis edisi khusus albumé liwat Target. Dheweké dadi pasuryan CoverGirl lan ngasilake minyak wangi Elizabeth Arden, Wonderstruck lan Wonderstruck Enchanted.

Ing ndhukung album kaping papat Red, Swift nawakake album eksklusif kanthi Target, Papa John's Pizza lan Walgreens. Dheweke dadi Face Coke Diet lan Sneakers Keds. Dheweke ngeculake lenga kaping telu, Elizabeth Arden, sing disebut Taylor dening Taylor Swift. Dheweke terus kerja sama karo Sony Electroncs lan American Greeting. Sajrone demo Red, dheweke kerja sama karo perusahaan, kayata Air Asia lan Qantas, sing dadi maskapai resmi ing tur Australia lan Asia, nalika Cornetto disponsori pesta asri kasebut. Album 1989 didhukung karo Subway, Keds. Target Diet Coke. 2014 ngeculake barang-barang sing luar biasa sing kaping papat.

Karir aktor

Swift debut debuté ing 2009 ing episode Crime of Las Vegas, dibintangi dening cah wadon remaja sing mbrontak. Ing New York Times nyathet karakter Swift dadi "nakal lan bisa dipercaya". Ing taun iku, Swift dadi tuan rumah lan ditampilake minangka tamu musik ing episode Sabtu Night Live. Entertaiment Mingguan nggambarake menawa "SNL musim iki minangka tamu paling apik" bisa dadi "apik banget" sajroning pirang-pirang peran. "

Debut pisanan Swift ing film kasebut ana ing film "On St. Dina Valentine. Komedi, ing ngendi dheweke main dadi pacar naif saka atlet SMA. Penekanan ana ing kinerja dheweke biasane positif, The Los Angeles Times: "Potensi Komik Nyata", San Francisco Chronicle: "Sangat Lucu", Wektu: "More Cute," News Daily: "tanpa rasa sakit kaku." Ing 2012, Swift nggawe Aundrey ing film animasi The Lorax. Ing 2013 dheweke gawe adegan cendhak ing komedi Girl New. 2014 main peran ing film Doncer.

Filantropi

efforts philanthropic Swift kang padha dikenali hadiah saka organisasi Apa Soko, lan menehi Back Dana lan Layanan Disaster Tennessee. Ing 2012 Michelle Obama presented Swift karo Big Pitulung Hadiah Award kanggo dheweke "pengabdian kanggo ngewangi wong" lan "insirovat liwat karya wong liya". Ing taun kang padha, Kerry Kennedy, ing Robert F. Kennedy Center Keadilan lan Human Rights, presented Swift karo Ripple saka pangarep-arep Award kanggo dheweke "prasetya ngewangi ing kuwi umur enom ... Taylor punika jenis wadon sing seneng wadon."

Swift minangka pendukung pendidikan seni. 2010 nyumbang sekolah 75 000 $ nashville menyang Hendersonville kanggo mbenakake peralatan cahya lan audio ing auditorium sekolah. Ing 2012, 4 janji jutaan dolar kanggo mbangun pambangunan pusat pendidikan anyar ing Country Music Hall of Fame lan museum ing Nashville. Bangunan karo 7 500 m2dibuka ing 2014 lan bakal ndhukung program lan lokakarya anyar kanggo para remaja lan senior. Wilayah iki dumadi saka telung ruang kelas lan ruang pameran lan bangunan kanthi aktivitas interaktif kayata kebon anak lan kelas ing ngendi poster konser lan proyek seni liyane bisa digawe. Pejabat museum dijenengake pusat ing Taylor Swift Training Centre lan penyanyi kasebut melu ing dewan. Ing 2012 Swift, dheweke nggarap Chegg School of Books lan nyumbang 60 000 $ kanggo 6 musicals menyang perguruan tinggi Amerika. 2013 Swift nyumbang 100 000 $ nashville symfony.

Swift ndhukung bocah literasi. Ing 2009 250 000 kang nyumbang $ macem-macem sekolah tengen negara sing salah siji sekolah utawa nimy wis sesambetan liyane. Dhuwit digunakake kanggo tuku buku, dana program pendidikan, lan bantuan karo gaji guru. Ing 2010 dileksanakake ing siaran live, kang dilindungi mung kanggo sekolah ing kampanye US kanggo ngrameke Scholastic Read Saben Day. Ing 2011 6 000 Swift nyumbang buku-buku Library Reading Public Library in Pennsylvania. Ing buku 2012 14 000 nyumbang menyang perpustakaan Library Nashville Public ing Tennessee. Paling buku diklasifikasikaké dadi circulation, liyane iki dimaksudaké kanggo anak saka sedheng income kulawargané, preschools lan Kindergartens. 2012 co-chaired kampanye Amérika lan nyengkuyung anak-anak kanggo maca. Ing 2012 Swift ningkataké maca ing webcast "daya saka maca" urip liya siaran langsung menyang kelas ing AS. Ing buku 2013 2 000 nyumbang liwat inisiatif saka The Reach Out program ing skills kesusastraan awal Hospital Reading Health Child Center.V taun 2014 muncul ing kampanye RED lan melu ing webcast Scholastic liyane, ngalir menyang kelas ing Amerika Serikat. Ing 2014, dheweke mbayar full-time "Welcome to New York" menyang Sekolah Negeri New York.

Sajrone kariré, Swift nyumbang dhuwit kanggo korban bencana alam. Ing 2008, kang nyumbang neruske saka Advertisement barang ing Negara Music Festival kanggo dana bilai Red kříže.Později taun, nyumbang $ 100 000 Cross Red kanggo bantuan korban banjir ing taun Iowa 2008. 2009 ndhukung Bandela Victoria nalika dheweke gabung ing konser ing Sydney Relief Concert. Manfaat finansial iki mestine dadi sing paling dhuwur sing disumbangkan menyang Palang Merah Australia. 2012 melu ing Hope for Haiti Telethon, ngendi dheweke ngomong babagan njawab telpon saka pamirso sing pengin nyumbang dhuwit. Swift uga nyanyi lagu ing album Hope for the Haiti. Nanggepi Mei, 2010 ing Tennessee, nyumbang 500 000 $ sajrone wawancara telpon WSMV. Sawise ing 2010, 100 000 didhukung kanggo Hendersonville, sing rusak dening banyu banjir. 2011 nyumbangake kabeh penghasilan 750 000 saka konser Speak Now sing pungkasan kanggo korban tornadoes AS anyar. Dheweke nyumbang 250000 $ menyang charity, pelatih bal-balan Alabama, Nicks Kids kanggo mbiyantu ngrusak kerusakan tornado kasebut.

Swift nentang diskriminasi LGBT. Sawisé mateni Larry King ing 2008 direkam PSA jaringan pendidikan ing perang nglawan sengit Kadurjanan. Ing mengeti pisanan saka pati Larry Kig Swift kang matur marang majalah Seventeen, tuwane dheweke mulang dheweke "tau ngadili wong apa padha tresna, apa lomba utawa apa agama." Ing 2011 video musik kanggo lagu "Tegese" urusan karo bullying ing secondary sekolah. Video kasebut banjur diwènèhi nominasi kanggo hadiah MTV VMA kanggo aktivitas sosial. The New York Times wrote kang pracaya Swift, kang minangka bageyan saka "gelombang anyar wanita enom, nyediakake swara anyar kanggo generasi kang pembuangan homo dumunung identitas sing ing wektu pesen bingung saka budaya dina."

Penyanyi kuwi akting karo sejumlah organisasi amal sing nyedhiyakake layanan kanggo bocah lara. 2008 nyumbangake Pick-up Jambon kanggo Victory Junction Gang Camp, truk sing digunakake kanggo ngeterake anak saka bandara menyang kamp. Ing 2011 Swift nyumbang, minangka pemenang panglipur ing Taun saka Academy of Music, 25 000 dolar Hospital St. Jude Research in Tennessee. Jumlah iki diregosiasi maneh karo Akademi. Ing 2012 kang melu ing Stand Up kanggo Cancer, ngendi dheweke gawake lagu "Ronan" kanggo mèngeti boy papat taun lawas, sing tilar donya amargi kanker. Lagu kasebut banjur diunduh kanthi digital lan kabeh hasile didhukung kanggo organisasi amal sing terkait karo kanker. 2014 nyumbang dolar 100 000 menyang Cancer Research Foundation lan 50 000 Dollar Children's Hospital ing Philadelphia. Swift meets akeh penggemar sing lara karo Foundation Make-A-Wis. Dheweke uga nindakake kunjungan pribadi, kayata ing Rumah Sakit St. Petersburg. Jude Womens Research, Medical Center Reed Army, Ronald McDonald House, pusat medical Cedars - Sinai lan Hospital Anak - Medical Center lan Hospital Anak Vanderbitt.

Swift nyengkuyung wong enom kanggo dadi sukarelawan ing komunitas lokal minangka bagian saka Dina Pemuda Dunia. 2007 ngluncurake kampanye kanggo nglindhungi anak saka beboyo online kanthi kerjasama karo Tennessee Tennessee Chiefs Association. 2007 nyengkuyung kampanye Allstate sing mromosiaken pengemudi aman kanggo wong enom. Ing 2010 dheweke tampil ing Campaign Got Milk. Akèh perkara sing wis disumbang kanggo aksi amal, kayata Yayasan AIDS Elton John, Habitat kanggo Humanity, MusiCares, lan Feeding Amerika. Dheweke uga main ing konser sing akeh manfaat.

Urip pribadi

Kulawarga

Kanggo wong tuwane, Swift tuku sawijining Villa ing Belle Meade, Tennessee. Dheweke, adhine, Austin, minangka mahasiswa saka Universitas Notre Dame lan nganakake ing teater sekolah. Ing Desember, 2014 disebabake kanker dening ibune.

Panggonan

Panggonan utama Swift iku sawijining penthouse ing Tribeca, New York. Dheweke ngenteni wektu ing omah telung kamar ing Beverly Hills, California, lan ing penthouse ing Nashville. Uga nduweni omah pesisir wolung kamar ing Rhode Island.

Properti

Miturut cathetan Celebrity 100 ditanggepi saben taun ing Mei dening majalah Forbes kanggo rikat 2009 piyambakipun $ 18 yuta ing 2010 $ 45 yuta ing 2011 $ 45 yuta ing 2012 $ 57 yuta ing 2013 $ 55 yuta lan ing taun $ 2014 64 yuta.

Hubungan

Swift lunga karo musisi Joe Jonas saka Juli nganti Oktober 2008, aktor Taylor Lautner saka Oktober nganti Desember 2009. Roket digandhengake karo musisi John Mayer saka mburi 2009 nganti wiwitan 2010. Dheweke lunga karo aktor Jak Gyllenhall saka Oktober nganti Desember 2010, sawisé pamisah padha ditampilake ing Januari lan Februari 2011. Saka Juli nganti September 2012 tindak karo pewaris politik kanggo Connor Kennedy, lan saka Oktober nganti Januari 2013 tindak menyang penyanyi Harry Styles.

Ing 2013 lan 2014 Swift durung pindhah karo wong, kasebut rikuh kanggo menehi hasil liyane manungsa waé media. "Aku duwe perasaan sing yen aku kabuka atine katresnan, iku ora bakal apik kanggo bidang musik sandi." Punika wiyar kacarita Swift wiwit partner pengarang lan music produser Calvin Harris saka 6. Maret 2015.

Politik

Sadanguning kampanye presiden ing 2008, Swift didhukung Saben kampanye Count Woman ngarahke ing partisipasi wanita ing proses pulitik lan siji saka akeh lintang sing direkam pesen umum kanggo kampanye Kanggo negara-negara. Dheweke ngandika: "Aku ora mikir proyek iku kanggo nyoba kanggo pengaruhe wong carane padha kudu milih." Sawise pengukuhan[sumber?]Presiden Obama marang Rolling Stone yen dheweke wis ndhukung presiden: "Aku durung tau ndeleng negara iki seneng banget babagan keputusan politik. Aku bungah tenan iki sing dadi pilihanku. "

Ing 2010, mantan présidhèn AS George HW Bush mènèhi acara televisi ing Kennebunkport, Maine, ing ngendi Swift uga nampilaké. Mengko dheweke ngandhakake Swift minangka "ora langka" lan apik banget. Ing 2012 iki Swift dianugerahi Kids Choice pengakon karya amal dheweke saka tangane Michelle Obama, sing diterangake minangka wong sing "wungu kanggo ndhuwur industri musik, nanging isih mudhun kanggo bumi, wong sing wis ngluwihi kabeh pangarepan, kang 22letý bisa tekan. "Wanita pisanan ngandhakake Swift minangka" pola ". Ing 2012 rikat Interview bilih sanajan iku aku nyoba kanggo tetep "lan sinau lan informed minangka bisa," ngomong dadi "babagan politik, amarga bisa mengaruhi wong." Dheweke ngedika babagan remenipun marang Sajarah Amérika lan maca buku bab Abraham Lincoln, John Adams, Bapak Pendiri lan Pulo Ellis. Swift nginep sawetara wektu karo kulawarga Kennedy lan ngobrol babagan kekeselenane Ethel Kennedy.

Hadiah lan penghargaan

Swift wis pikantuk kathah penghargaan lan kaurmatan, kang kalebu 10 Grammys, American Music Awards 16, prices 11 Country Music Association, prices 8 Academy of Music, Billboard Music Awards 34 lan 1 keluar Award. Minangka penulis lagu iki diajeni dening Association Komponis Nashville lan Hall Komponis of Fame. 

Ing awal taun 2015 40 Swift wis didol liwat yuta album 130 yuta salinan diundhuh lan 5 ana salah sijiné artis karo paling digital penjualan. Saben album studio 5, dirilis dening Swift, wis didol liwat 4 yuta kopi ing Amerika Serikat:Taylor Swift(5,5 mil),Ora wedhi(6,9 mil),Ngomong Saiki(4,5 mil),Red(4,1 mil) lan1989(4 mil)

Discography

Kanggo informasi luwih lengkap, pirsani Discography Taylor Swift.

Album studio

  • Taylor Swift(2006)
  • Ora wedhi(2008)
  • Ngomong Saiki(2010)
  • Red(2012)
  • 1989(2014)
  • Reputasi(2017)

EP

  • Swara musim: The Taylor Swift Holiday Collection(2007)
  • Indah Eyes(2008)

Album urip

  • Sambungake Set
  • iTunes Live saka SoHo
  • Ngomong saiki: World Tour Live

Album video

  • CMT Crossroads: Taylor Swift & Def Leppard(2008)

Soundtracks kanggo film[

  • Keluwen Games: Taylor Swift & Perang Sipil - Aman lan Swara(2011)
  • Keluwen Games: Taylor Swift - Eyes Open(2011)
  • The Vow: Taylor Swift - Enchanted
  • Sèket Shades of Darkness (sèket Shades Sengoku): Taylor Swift feat Zayn - Aku Aja Pengen Urip Forever (2017).

Filmografi

rok film Role Cathetan
2009 Jonas Brothers: Konser 3D Sam kanggo awake dhewe Miniatur peran
Ing Las Vegas Crime Haley Jones Babagan "Nguripake, Nguripake, Nguripake"
Hannah Montana: The Movie Sam kanggo awake dhewe Miniatur peran
Saturday Night Live Sam kanggo awake dhewe Loop / Music Guest
2010 Dina Valentine Felicia Debut aktor ing film kasebut
2012 Dr. Seuss 'The Lorax Audrey Iki aksara Taylor ngandika
2014 Giver Rosemary Karakter sisih

Taylor Swift

1: Discography dening Taylor Swift

2: Fearless (album, Taylor Swift)

3: 1989 (album, Taylor Swift)

4: Red (album, Taylor Swift)

5: Taylor Swift (Album)

6: Reputasi

7: Swift

8: Me

9: Mbalik kanggo Desember

10: MTV Europe Music Awards 2012

11: Taylor Lautner

12: Max Martin

13: Album eponymous

14: Ngomong Saiki

15: Anugrah Billboard Music 2015

16: Billboard Music Award

17: Fearless

18: Burnin 'Up Tour

19: Single Ladies (Putar Ring on It)

20: Teen Choice Awards 2012

21: American Music Awards 2015

22: Negara

23: Taylor

24: Red

25: Teen Choice Awards 2011

26: Ryan Tedder

27: 25. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

28: Anugrah Billboard Music 2016

29: MTV Europe Music Awards 2017

30: Republik Records

31: 26. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

32: John Krovoza

33: Teen Choice Awards 2013

34: 23. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

35: Owen Pallett

36: Megan Nicole

37: 24. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

38: Billboard Hot 100

39: Ed Sheeran

40: Serayah McNeill

41: Joey King

42: Ronald

43: 39. Wong Choice Awards

44: Pengarep kanggo Haiti Saiki

45: Zach Gilford

46: MTV Europe Music Awards 2013

47: Songwriters Hall of Fame

48: Sèket shades of darkness (film)

49: Hannah Montana: The Movie (soundtrack)

Taylor Swift

Taylor Alison Swift (* 13 December 1989) yaiku penyanyi, penulis lagu, lan penulis lagu Amerika. Dheweke tuwuh ing Wyomissing, Pennsylvania, lan pindhah menyang Nashville, Tennessee, ing ngendi dheweke miwiti karir musik minangka penyanyi pop negara. Dheweke mlebu kontrak karo label Big Machine Records lan dadi penulis lagu paling enom sing diupayakake dening Sony / ATV Music Publishing. Saliyane nglirwaaken album eponymous (Taylor Swift) ing 2006, dheweke dadi bintang musik negara. Singel kaping telu, "Our Song", nggawe dheweke penyanyi sing paling enom kanggo nulis lagu tanpa bantuan lan ngrilis lagu sing mlayu pisanan ing Billboard Hot Country Songs. Dheweke nampa nominasi Grammy Award kanggo Best New Artist ing 2008.

1: Discography dening Taylor Swift

Iki discography saka penyanyi Amérika Taylor Swift.Do taun 2013 26 global didol liwat yuta album. Ing AS, didol 22 yuta album lan direkam 51,1 yuta dodolan digital saka album lan písní.AlbaStudiová albaKoncertní albaExtended playVideo alba2009: CMT prapatan: Taylor Swift lan Def Leppard2011: Taylor Swift: Journey to FearlessSinglySolo singlyDuetyPropagační singlyDalší songs hitparádáchPísně kang diselehake ing ranking billboard Hot 100, nanging ora singly.Fearless: "Way aku tresna kowe" (72 alur.), "Forever & Tansah" (34.) "Langsung Banjur Tiba" (10.) "akuja" "Ayo (19.) ing karo Rain "(30.)" Superstar "(26.)" sisih liyane saka Door "(22.) nganggo Saiki" Dear John "(54. pemisahan)" Aja Tuwuh Up "(84)." real "(75.)" Luwih Revenge "(56)." Innocent "(27.)" Angker "(63.)" Kiss Last "(71.)" Long Live "(85.)" Yen iki Ana movie "(. 10)" Superman "(26.) Red:" Aku Meh Apa "(. 65)" Kabeh ki Inggih "(. 80)" Tetep Tetep Tetep "(91)." The Moment aku sumurup '(64).

2: Fearless (album, Taylor Swift)

Fearless yaiku album studio kaping loro saka penyanyi country-pop Amérika Taylor Swift. 11 dirilis. November 2008 ing Big Machine Records. album debut ing AS Billboard 200, 592 304 didol kopi ing minggu kang pisanan lan dadi album paling laris saka penyanyi wadon ing 2008 minggu pisanan. CD wedhi minangka bisa pisanan kanggo ngalahake batesan 1 000 000 èksemplar ing 2009, 1 500 000 saka salinan 1 didol. Januari. album wis papat hit ing Top 10 - "Ganti" (. 10) "Love Story" (. 4) "Ora wedhi" (9.) Lan "Sampeyan Belong With Me" (2.). Album kasebut uga nemokake telung hits 20, "You're Not Sorry" (11.) Lan "White Horse" (13.). Single resmi dadi hit paling gedhe ing karir Swift, nganthi kesuksesan domestik lan dunya. Album iki wis terus olih sebelas minggu ing daftar Billboard 200.

3: 1989 (album, Taylor Swift)

1989 yaiku album studio kaping lima saka penyanyi pop negara Amerika Serikat, Taylor Swift sing dirilis dening 27. Oktober 2014. Iki minangka potongan pop murni sing pisanan, diilhami utamane dening musik pop ing tahun delapan puluhan abad kepungkur. Album iki wis ngrampungake transformasi penyanyi rakyat negara, sing wis diwiwiti kanthi pira-pira album Red sadurungé, ing idola pop. Owah-owahan gaya diuraikan dening album sing kawitan "Shake It Off", sing digabung bareng nalika nerbitake informasi babagan album 18. 2014, lan debut minggu sabanjuré ing puncak tangga lagu Billboard Hot 100.

4: Red (album, Taylor Swift)

Red inggih punika album studio kaping sekawan saking penyanyi Amerika Taylor Swift. Album kasebut direkam ing Big Machine Records lan dirilis dening 22. Oktober 2012. Album kasebut saka single "We Never Never Getting Back Together" lan "Begin Again".

5: Taylor Swift (Album)

album debut eponymous Taylor Swift kang penyanyi. album iki dirilis 24. Oktober 2006.Seznam song Tim McGraw - 3: 54Picture kanggo Burn - 2: 57Teardrops Kula Guitar - 3: 37 Place in World iki - 3: 24Cold kados - 4: 03The Outside - 3: 31Tied Bareng karo Smile a - 4: 13Stay Beautiful - 4: 00Mary kang Song (Oh My Kula Kula) - 4: 06Should've Said No - 3: 37Our Song - 3: 24Deluxe ediceTim McGraw - 3: 54Picture kanggo Burn - 2: 57Teardrops ing Guitar Kula - 3: 37 Place ing World iki - 3: 24Cold kados - 4: 03The Outside - 3: 31Tied Bebarengan karo Smile - 4: 13Stay Beautiful - 4: 00Mary kang Song (Oh My Kula Kula) - 4: 06Should've Said No - 3: 37Our song - 3: 24I'm Mung kula nalika aku karo kowe - 3: 35Invisible - 3: 25 Sampurna Good Heart - 3: 42

6: Reputasi

Reputation yaiku album studio kaping enem saka penyanyi Amerika Taylor Swift. Diterbitake ing 10. November ing taun 2017. Album kasebut diumumake dening 23. Agustus taun sing, nalika packaginge uga diterbitake. Iki album pisanan wiwit 2014, nalika 1989 dirilis. Dadi, album-album kasebut didhasarake jarak rong taun. Ed Sheeran lan rapper Future muncul ing rekaman "Game Akhir" Taylor Swift.

7: Swift

tembung Swift (ing Inggris tegese cepet, pinter, Agile) bisa duwe sawetara makna: Wong Swift - rapper Amérika lan anggota saka D12David Swift (* 1933) - Inggris herecJonathan Swift (1667-1745) - Irish spisovatelLewis A. Swift (1820-1913 ) - American astronomEdward D. Swift (* 1871) - astronom Amérika, anaké LA SwiftaTodd Swift (* 1966) - Canadian básníkTaylor Swift - American zpěvačkaDalší nggunakake SWIFT - masyarakat kanggo interbank donya financial komunikaciSwift (kawah ing Deimos) Swift (kawah ing bulan) Swift (programming language) - programming language dikembangaké dening AppleSWIFT (sistem nggambarake) - sistem informasi lan iklan nggambarake ing stasiun metro kanggo trek marang platform, dibatalake ing Januari 2008Swift (browser) - browser kanggo Windows basis WebKituSuzuki Swift - jinis pribadi Operasi Swift Mobil - Tindakan militèr nalika perang ing V ietnamuSupermarine Swift - jet fighter Inggris setengah pisanan 50. pesawat 20. abad

8: Me

"Mine" iku lagu saka penyanyi lan penulis lagu negara Amérika Taylor Swift. Lagu iki teka saka album studio katelu Speak Now. Productions kalebu Nathan Chapman lan Taylor Swift.

9: Mbalik kanggo Desember

"Mbalik kanggo Desember" iku lagu saka penyanyi-penulis lagu negara-negara Amérika Taylor Swift. Lagu iki teka saka album studio katelu Speak Now. Productions kalebu Nathan Chapman lan Taylor Swift.

10: MTV Europe Music Awards 2012

MTV EMA 2012 (uga dikenal minangka MTV Europe Music Awards) dianakake 11. Nopember 2012 ing Frankfurt, Jerman, lan panyengkuyung ing wayah sore yaiku Heidi Klum. Iki cukup kaping kalima EMA sing dadi tuan omah ing Jerman lan kaping pindho kutha pamrentah yaiku Frankfurt. Ing 17. September 2012, nominasi diterbitake. Rihanna nampa 6 nominasi, lan Taylor Swift nampa limang nominasi.

11: Taylor Lautner

Taylor Lautner (* 11. 1992 Februari, Grand Rapids, Michigan, Amerika Serikat) iku aktor saka Amerika sing paling misuwur ing peran saka Yakub Black ing seri film Stmívání.Osobní životNarodil Deborah lan Daniel Lautnerovým. Nalika iku ana 6 taun, dheweke wis diwiwiti kanggo karate. Wis ing 8 dheweke diwakili negara lan menang telung medali emas. Karate sinau karate ing sekolah Fabian. Banjur Mike Chat melatih dheweke.

12: Max Martin

Max Martin, jeneng lair Martin Karl Sandberg (* 26. 1971 Februari, Stockholm) punika komponis Swedish musik populer, produser musik lan penyanyi. Wrote hits kanggo Backstreet Boys (aku Pengen Way Sing), Britney Spears (... baby), Simen (Iku My Life), Katy Perry (aku ngambong a Girl), Avril Lavigne (Apa neraka, Smile, Wish sampeyan padha Kene), Pink (So What) Maroon 5 (One More Night), Taylor Swift (Kita Aja Tau Njupuk Back Bareng, Shake It Off, Space Blank, Bad Sang), Lampung, Celine Dion, Kelly Clarkson, Christina Aguilera, Veronicas, Jennifer Lopez, Ellie Goulding, Adele utawa 'N Sync. Dheweke nduwe 22 lagu ing Billboard Hot 100. Piyambakipun menangaken telung Grammy Awards (2015 - Producer of the Year, 2016 - album pop sing paling apik lan album ing taun, ing loro kasus album 1989 saka Taylor Swift).

13: Album eponymous

Album eponim (uga album kanthi jeneng sing padha) iku album musik artis sing jenenge mung kanthi jeneng grup iki utawa kanthi jeneng musisi. Asring dheweké dadi debut sing pisanan (disebut debut). Conto album eponim sing ora dirilis dhisik yaiku Genesis Genesis, umpamane; sing dadi album studio kaping rolas.

14: Ngomong Saiki

Speak Now iku album kaping telu saka penyanyi country Amerika Serikat lan lyricist Taylor Swift. 25 dirilis. Oktober 2010 dening Big Machine Records. Album iki disiapake saka 2008 kanggo 2010 karo Swift lan Nathan Chapman. Kabeh lagu ing album kasebut ditulis dening penyanyi piyambak. Album iki nduweni gaya pop lan tema lyrical kanggo cinta, roman lan ati sing rusak. Album kasebut diilhami dening urip penyanyi, lagu-lagu nggambarake pengalamane.

15: Anugrah Billboard Music 2015

Penghargaan Billboard Music 2015 Awards dianakaké ing 17. May 2015 ing MGM Grand Garden Arena ing Las Vegas. Upacara kasebut dianakake dening ABC. Moderator njupuk alih Ludacris lan Chrissy Teigen.

16: Billboard Music Award

Billboard Music Award iku penghargaan sing diwenehake dening majalah musik Amerika Billboard. Prices bakal diwiwiti saka 1989 nganti 2007. Banjur maneh padha wiwit pass ing 2011.ProcesNa Boten kados prices Grammy, kang nemtokake nominasi miturut nomer votes saka National Academy of Performance, sing nominasi Billboard Music Awards adhedhasar peringkat, download lan playability sakabèhé ing radio.

17: Fearless

Fearless bisa: Fearless (album, Taylor Swift) - album penyanyi 2008Fearless Taylor Swift (album, Kulawarga) - Album kulawarga 1971Fearless Records - American music publishing house

18: Burnin 'Up Tour

Burnin 'Up Tour minangka tur konser kaping lima Jonas Brothers. Tur iki mestine ndhukung album katelu A Little Bit Longer. Tur iki uga ndhukung film Disney asli, Camp Rock, kang diputer Jonas Brothers. Tur iki uga digunakake kanggo ndhukung musik Demi Lovato. Tur dimulai karo 4. Juli 2008. Film konser 3D diarani Jonas Brothers: Pengalaman Konser 3D dirilis dening 27. Februari 2009. Album konser 24 dirilis. Februari 2009. Avril Lavigne, Demi Lovato, The Veronicas, Robert Schwartzman saka band Rooney lan lintang negara Taylor Swift wis dileksanakake minangka seniman tamu ing demo kaping pirang-pirang lan miwiti Snaeh Masyarakat lan minangka tamu ing Puerto Rico 22. Maret 2009. Taylor Swift nembang karo lagu "Apa Apa," minangka duet karo Jonas Brothers. Jumlah total nyawisaken 41 yuta dolar, kangge pertunjukan 48.

19: Single Ladies (Putar Ring on It)

Single Ladies (Put and Ring on It) yaiku lagu dening penyanyi Amérika Beyonce Knowles saka album kaping telune, I Am ... Sasha Fierce. Lagu iki dirilis dening 12. Oktober 2008 minangka pilot tunggal. Produser The-Dream wiwit nggawe lagu sawise nikahan rahasia Beyoncé lan bojone Jay-Z ing April 2008. Produser uga menehi inspirasi kanggo masalah wong sing ora seneng nikah. Penyanyi banjur ngandhakake marang Billboard yen dheweke seneng karo tema lagu amarga masalah iku akeh wanita sing dipecah saben dina.

20: Teen Choice Awards 2012

Teen Choice Awards 2012 dianugerahi dening 22. Juli 2012 lan siaran ing saluran TV Fox. Moderator taun iki wis dadi Demi Lovato lan Kevin McHale. Penghargaan dianugrahi prestasi paling gedhe ing taun kepungkur ing musik, film, televisi, olahraga, fashion, komedi lan Internet. Bebungah kasebut dipilih dening bocah-bocah umur wiwit umur 13 nganti sepuluh. Taun iki dicathet liwat 134 yuta suara.

21: American Music Awards 2015

2015 American Music Awards dianakaké ing 22. Nopember 2015 ing Microsoft Theater ing Los Angeles, California. Siri iki disiarake dening ABC lan disederhanakake dening Jennifer Lopez.

22: Negara

Musik negara minangka gaya musik Amerika, wiwit saka tanggal nganti pungkasan ing 18. abad. 20 ing taun 1920-an yaiku sing paling penting. abad. Dheweke banget dipengaruhi dening musik imigran Spanyol, Prancis lan Irlandia.

23: Taylor

Jeneng lan surname Taylor [tejlr] utawa Tylor kaping kapribaden: Alan Taylor (1959) - sutradara Amerika Serikat lan scenáristaAngelo Taylor (1979) - atlet Amérika, atlet, Olympic vítězArt Taylor (1929-1995) - jazz Amérika bubeníkBilly Taylor (1921-2010) - jazz pianist Amérika lan skladatelBrenda Taylor (přechýleně Brenda Taylor) - liyane osobCecil Taylor (1929) - pianist Amérika lan skladatelCreed Taylor (1929) - music Amérika producentDallas Taylor (1948-2014) - US hudebníkDon Taylor (1920 -1928) - American film režisérBrian Shaw-Taylor (1915-1999) - car Irish závodníkBrook Taylor (1685-1731) - matématikawan Inggris lan vědecCorey Taylor (1973) - penyanyi Amérika lan hudebníkDallas Taylor (1948) - US bubeníkDave Taylor (1955) - Hockey Canadian útočníkEdward Burnett Tylor (1832-1917) - ANTR budaya Inggris opologElizabeth Taylor (1932-2011) - American herečkaFrederick Winslow Taylor (1856-1915) - Machinery inženýrGene Taylor (1952) - US pianistaHenry Taylor (1885-1951) - perenang Inggris, Olympic vítězHound Dog Taylor (1915-1975) - American blues gitaris lan zpěvákCharles Taylor (filsuf) (1931) - Canadian politik filosofCharles Taylor (politisi) (1948) - mantan Presiden LibérieChip Taylor (1940) - penyanyi Amérika lan hudebníkChris Taylor - liyane osobChristian Taylor (1990) - atlet Amérika, trojskokanJames Taylor (* 1948 ) - American singer lan kytaristaJennifer Bini Taylor (* 1972) - American herečkaJoseph Hooton Taylor (* 1941) - US radioastronomJoseph Lyle Taylor (* 1964) - US herecKarl Taylor Compton (1887-1954) - US fyzikKathrine Kressmann Taylor (1903-1996) - American spisovatelkaKenneth Taylor (1917-2005) - teolog Amérika lan spisovatelKoko Taylor (XN UMX-1928) - American zpěvačkaLarry Taylor (* 2009) - American bassis sadulur Mel TayloraLili Taylor (* 1942) - American herečkaMargaret Taylor (1967-1788) - garwanipun Presiden Zachary TayloraMel Taylor (1852-1933) - musisi Amérika, seduluré Larry TayloraMeshach Taylor (1996-1947) - US herecMick Taylor (* 2014) - Inggris hudebníkMike Taylor (ahli paleoantropologi) (1949) - Programmer komputer Inggris lan paleontologMorgan Taylor (1968-1903) - atlet Amérika, Olympic vítězOtis Taylor (* 1975) - American blues musisi

24: Red

Abang utawa abang bisa nunjukaké Red (kali) - řekaRED abang - Random Awal Deteksi - acak dhisikan detekceRed (bir) - Lithuanian pivoFilmyRed (film 1970) - film saka 1970 (Gilles Carle) Red (film 2002) - film taun 2002 (Ram Sathya) Red (film, 2008) - film ing taun 2008 (Trygve Allister Diesen lan Lucky McKee) Red (film, 2010) - film ing taun 2010 (Robert Schwentke) HudbaRed (album, King Crimson) - album music band Inggris King CrimsonRed (album, Taylor Swift) - album music of singer Taylor SwiftRed (band) - American music Kristen skupinaLiteraturaReD - Czech avant-garde časopisExterní pranala

25: Teen Choice Awards 2011

Teen Choice Awards 2011 dianugerahi dening 7. Agustus 2011 lan siaran langsung ing saluran Fox TV. Moderator taun iki yaiku Kaley Cuoco. Iki minangka pertama kali harga kasebut wis disiarake wiwit 2007.

26: Ryan Tedder

Ryan Benjamin Tedder (* 26. 1979 Juni) iku sawijining pengarang Amérika lan producent.Je dikenal minangka penyanyi timbal saka band pop rock Amérika OneRepublic, uga kolaborasi karo akèh artis kayata Madonna, U2, Adele, Beyoncé Knowles, Birdy, Maroon 5, Demi Lovato, Ellie Goulding, Bob, Ariana Grande, Kelly Clarkson, K'naan, Carrie Underwood, Jennifer Lopez, Jordin Sparks, Leona Lewis, Gavin DeGraw, Sebastian Ingrosso, Heroes wing, One Direction, James Blunt, Taylor Swift, Gwen Stefani, Far Gerakan East, Paul Oakenfold, lan Ella Henderson, Zedd, Selena Gomez, Alesso, David Guetta.

27: 25. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

  1. Nickelodeon Kids 'Choice Awards dianakaké ing 31. Maret 2012 ing Galen Center ing Los Angeles. Upacara iki diatur dening Will Smith. Ing wayah sore, penyanyi Katy Perry lan One Direction nganakake.

28: Anugrah Billboard Music 2016

Penghargaan Billboard Music 2016 Awards dianakaké ing 22. May 2016 ing arena T-Mobile ing Las Vegas. Upacara kasebut dianakake dening ABC. Modherat njupuk alih Ludacris lan Ciara. Nominasi kasebut diumumake dening 11. April 2016. The Weeked entuk paling nominasi lan 20. Britney Spears nampa Billboard Millennium Award. Celine Dion menangaké Billboard Icon Award.

29: MTV Europe Music Awards 2017

MTV EMA 2017 (uga dikenal minangka MTV Europe Music Awards) dianakaké ing 12. November 2017 ing Hall Wembley ing London, Inggris. Inggris dadi tuan rumah kaping enem, lan ing London.

30: Republik Records

Records Republic iku perusahaan penerbitan musik Amérika sing dadi Universal Music Group. Label didegaké déning Monte Lipman lan Avery Lipman ing 1995. Ing 1999, label kasebut dadi bagian saka Group Motown Republic Republic. Sasampun ngeculaken Motown Records, label Records dipuntampi malih sasampunipun. Ing 2006 dheweke bali minangka Universal Republic Records lan ing 2012 dheweke diuripake maneh minangka Records Republik.

31: 26. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

  1. Nickelodeon Kids 'Choice Awards dianakaké ing 23. Maret 2013 ing Galen Center ing Los Angeles. Moderator sore iku aktor Josh Duhamel. Rapper Pitbull diputer karo penyanyi Christina Aguilera lan Kesha ing wayah sore. Pemilihan online diwiwiti karo 14. Februari 2013.

32: John Krovoza

John Krovoza minangka selebriti Amerika. Ing taun 1994 kanggo 1997 muncul karo musisi Yunani Yannim. Ing 2006 dheweke main demo karo Dixie Chicks. Sadawané kariré dhèwèké wis kolaborasi karo akèh musisi liyané saka werna-werna génré, kalebu Ray Charles, Taylor Swift, John Cale, Christina Aguilera, Kanye West, Barry Manilow, Rusty Anderson lan band Black cahya Burns lan Belle and Sebastian. Iku uga anggota saka String Quartet Vitamin String Quartet, kang specializes ing songs saka macem-macem rock lan pop musisi-musisi kaya Nirvana, The Doors lan tukang mateni.

33: Teen Choice Awards 2013

Teen Choice Awards 2013 njupuk Panggonan ing 11. Agustus 2013 lan urip dening stasiun AS Fox. Rego wong saka kothak music, film, televisi, olahraga, fashion lan Internet, pamirso cilek saka 13 kanggo 19 taun. Punika pungkasan transmisi Teen Choice Awards dianakaké ing Bridge Gibson, kang wiwit 2013 September dianakaké ing The Wizarding World of Harry Potter (The Magical World of Harry Potter). Twilight saga: Breakthrough - 2. Part menangaké wolung saking sangang nominasi, Cantik goroh Little menang kabeh pitu nominasi sing, film Pitch Perfect! zíslal sekawan saking sewelas nominasi, seri Glee menang papat Anugrah, uga Bruno Mars menangaké loro metu saka wolung nominasi, Taylor Swift wis menangaké loro saka pitung nominasi sawijining, Demi Lovato menang papat Anugrah, One Direction menang kabeh enem Anugrah (kalebu regane Harry Styles. Anugrah Kang Selena Gomez lan Miley Cyrus menang telung saka enem nominasi.

34: 23. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

  1. Nickelodeon Kids 'Choice Awards dianakaké ing 27. Maret 2010 ing Paviliun Pauley ing Los Angeles. Aktor Kevin James dipateni. Ing wayah sore, Miranda Cosgrove, Rihanna lan Justin Bieber muncul.

35: Owen Pallett

Owen Pallett, kanthi jeneng lair Michael James Owen Pallett (* 7 September 1979) yaiku sawijining musisi, multi-instrumentalis lan komposer Kanada. Dheweke wis tampil ing musik wiwit cilik; Dheweke mulai main biola nalika umure telung taun lan komposisi pertama ing telung belas. Dheweké mbintangi karo Enter the Haggis and Picastro lan 2005 ngerilis album solo pertamanya, Has and Good Home (judhul Final Fantasy). Sajrone karir, dheweke kerjo karo musisi liyane, kayata Taylor Swift utawa Linkin Park, The National and Arcade Fire. 2010 ora bisa mlebu nominasi kanggo Hadiah Musik Polaris. Ing 2014, dheweke dicalonake kanggo Oscar kanggo Best Song for Her.

36: Megan Nicole

Megan Nicole Flores, dikenal minangka Megan Nicole (* 1. 1993 September, Katy, Texas, Amerika Serikat), penyanyi-panulis lagu Amérika, aktris lan model kang debut ing YouTube ing 2009.Raný životNarodila ing Houston, Texas. Wong tuwané diarani Tammy lan Frankie Flores lan dheweke duwe adhine Maddie Taylor. Dheweke tansaya munggah ing Katy, Texas, lan kepéncut marang musik wiwit umur sepuluh taun nalika bapake tuku karaoke. Sajrone sekolah menengah kasebut uga minangka bagian saka korps gereja.

37: 24. Nickelodeon Kids 'Choice Awards

  1. Nickelodeon Kids 'Choice Awards dianakaké ing 2. April 2011 ing Galen Center ing Los Angeles. Jack Black njupuk moderat kanggo kaping telune. Ing wayah sore, Big Time Rush lan The Black Eyed Peas lan penyanyi Willow Smith nampilake.

38: Billboard Hot 100

Billboard Hot 100 yaiku singel sing paling bergengsi ing Amerika Serikat. Hitartade disusun saben minggu wiwit 1941. Billboard, lagu-lagune Hot 100 #1 yaiku lagu "Little Fool Little" dening Ricky Nelson saka 4. Agustus, 1958.HistoryWhich saiki dikenal minangka Hot 100, iku ana limang limalas taun kepungkur ing bentuk sawetara tangga lagu. Wonten ing taun 1940-an lan 1950-an, lagu-lagune ingkang misuwur dipunsusun ing tiga tangga lagu utama.

39: Ed Sheeran

Edward Christopher Sheeran (* 17 Februari 1991) yaiku penyanyi lan penulis lagu Inggris kanthi werna Irlandia. Sawise cilik ing Framlingham, Inggris, 2008 pindhah menyang London kanggo luwih fokus ing karir musik. Ing 2009 dheweke main konser 312 lan ing awal taun 2011 ngetokake EP independen atas jenenge No. 1. 5 Collaborations Project, amarga label Asylum / Atlantic Records. Perhatian dianugerahake khusus amarga single "The A Team", "Lego House" lan "I See Fire". Album perdana dheweke dirilis ing 2011 lan entuk penghargaan platinum ing Inggris. Ing taun 2008, 2012 menangaké 2 BRIT Awards, penyanyi solo lan bintang Inggris paling apik, nalika lagu "The A Team" menangaké Ivora Novella Award kanggo Best Song in Music and Text. Ing 2014, khusus 23. 6., Debut album kang kapindho disebut ×, sing Sing Sing. Ing 2015, dhèwèké nyiptakaké tembang Photograph, yaiku kabeh video Ed, saka bayi sing dawa nganti saiki.

40: Serayah McNeill

Serayah Ranee McNeill (* 20 Juni 1995, Encinitas, California, Amerika Serikat) yaiku aktris, penyanyi, lan model saka Amérika. Biasane dikenal kanggo peran Tianna Brown ing seri Kekaisaran.

41: Joey King

Joey Lynn King (30 Juli 1999, Los Angeles, California, Amerika Serikat) yaiku aktris Amerika. Dheweke mbintangi Ramona lan Beezus (2010), Crazy, Damn Love (2011), 2017.

42: Ronald

Ronan iku jeneng lanang asal Celtic arti segel cilik. tembung Irish asalé Ron, kanggo kang ditambahake pungkasan án.Známí bearers Ronan saka Locronan, Saint Irlandia 6. stoletíRonan Bennett, Irish spisovatelRonan Carolino Falcao, Ecuador fotbalistaRonan Farrow, penulis Amérika lan aktivistaRonan Finn, Irish fotbalistaRonan Hardiman, Irish skladatelRonan Keane, Irish soudceRonan Keating, Irish zpěvákRonan Keenan, Afrika Kidul spisovatelRonan Lee, Australia politikRonan Mac Aodha Bhuí, Irish hlasatelRónán mac Colmáin, Irish králRónán Mullen, Irish politikRonan O'Brien, Irish spisovatelRonan O'Gara, Irlandia rugbistaRonan O'Rahilly, Irlandia obchodníkRonan Pensec, Prancis cyklistaRonan Queiroz Brasil fotbalistaRonan Rafferty, Irish golfistaRonan Sheehan, Irish spisovatelRonan Thompson, Amérika sing tilar donya amargi kanker lan neuroblastoma topik song "Ronan" saka Taylor SwiftRonan Tynan, tenor Irish lan paralympionikRonan minangka surname Colin Ronan, astronom Inggris lan spisovatelDaniel Ronan, Ronan politikNiall Amérika, Irish rugbistaSaoirse Ronan, Irish herečkaReferenceMiloslava Knapp, carane Bu de baby Jeneng? Pranala njaba

43: 39. Wong Choice Awards

  1. Anugrah Pilihan Rakyat ana ing 9. Januari 2013 ing Nokia Theater ing Los Angeles, California. Pengiriman dikirim liwat CBS lan Xbox Live. Upacara iki diatur dening Kaley Cuoco. Nominasi padha diumumake ing November saka 2012.

44: Pengarep kanggo Haiti Saiki

Pengarep kanggo Haiti Saiki: Manfaat Global kanggo Bantuan Gempa Bumi yaiku konser bermanfaat kanggo korban gempa ing Haiti, dianakaké dening 23. Januari 2010 ing wektu saka 1: 00 kanggo 3: 00 UTC, sing ngungkuli luwih saka rong puluh yuta kilogram sajrone transfer kasebut, lan sumbangan liyane ana ing akun kasebut sawisé rampung. Penaung program kasebut disebut "teleton" (komposer televisi lan maraton) yaiku aktor George Clooney lan luwih akeh tinimbang bintang dunya 100.

45: Zach Gilford

Zach Gilford (* 14 Januari 1982, Evanston, Illinois) yaiku aktor film lan televisi Amerika. Dhéwéké sing paling misuwur lan paling sukses yaiku seri, utamané peran Matt Saracen ing Jum'at Malam Lampu lan Tommy Fuller ora bisa mlayu.

46: MTV Europe Music Awards 2013

MTV EMA 2013 (uga dikenal minangka MTV Europe Music Awards) dianakaké ing 10. November 2013 ing Dome Ziggo ing Amsterdam, Walanda. Iki pisanan wiwit 1997, nalika padha uga ing Walanda.

47: Songwriters Hall of Fame

Hall of Fame Songwriters yaiku salah sawijining American Music Award sing dianugerahi Academy of Music Popular. Didegaké ing 1969 dening Johnny Mercer, lan penerbit Abe Olman lan Howie Richmond. Saliyane para penyanyi sing tampil ing Hall of Fame, ana sawetara penghargaan khusus, kayata Johnny Mercer Prize, utawa Sammy Cahn's Lifetime Achievement Award.

48: Sèket shades of darkness (film)

Lima puluh warna peteng (asli Fifty Shades Darker) yaiku film romantis romantis Amerika saka 2017. Subyek iku jeneng sing padha dening El James, film iki ditulis dening bojone Niall Leonard lan disutradarai dening James Foley. Muter punika sebatan kanggo Fifty Shades of Greys. Dakota Johnson lan Jamie Dornan main maneh.

49: Hannah Montana: The Movie (soundtrack)

Hannah Montana: Film minangka judhul soundtrack lan film. Soundtrack iki isinake lagu-lagu 18, sawetara sing luwih tua, ora kabeh lagu dening Miley Cyrus (Hannah Montana), nanging liyane. Diterbitake ing 2009.


SIGN menyang akun

×
Kelalen DETAILS YOUR?
×

Mangkata

Share
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!